Η κάνναβη… γιορτάζει στο Σύνταγμα τον Μάιο

Η άνοιξη μπαίνει στην Αθήνα… αρωματικά με την 1η Γιορτή Κάνναβης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου στο Σύνταγμα.
Η κάνναβη… γιορτάζει στο Σύνταγμα τον Μάιο
Η πρώτη επίσημη συγκέντρωση και γιορτή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης της νομιμοποίησης της κάνναβης θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου στο Σύνταγμα από διάφορες συλλογικότητες, αλλά και απλούς πολίτες.

Η Γιορτή Κάνναβης, όπως αποκαλείται, καλεί τους πολίτες να «γίνουν η αλλαγή που ονειρεύονται και να γίνουν μέρος της ιστορίας», όπως διαβάζουμε στο επίσημο event στο Facebook.

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε άτομα, ομάδες, συλλογικότητες και εγχειρήματα απ΄ όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο διεκδίκησης και απελευθέρωσης το Σάββατο 9 Μάη στη πλατεία Συντάγματος, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δράσης για την αλλαγή των πολιτικών για τα “ναρκωτικά” και τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Γίνε Πρεσβευτής της Κάνναβης στην περιοχή σου, βοήθησε στη διάδοση της πληροφορίας και να οργανωθούν λεωφορεία για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Στείλε μας ένα email στο iliosporoi[at]yahoo.gr αν μπορείς να αναλάβεις κάποια σχετική πρωτοβουλία και να βοηθήσεις με τον οποιονδήποτε τρόπο.

Μέσα σε δέκα χρόνια αντιαπαγορευτικών φεστιβάλ και εκδηλώσεων, δείξαμε με τη μαζική συμμετοχή και υποστήριξη του κόσμου ότι η κοινωνία είναι πλέον έτοιμη για αλλαγή, στείλαμε ό,τι πληροφορία είναι χρήσιμη στους πολιτικούς για να πάρουν ενημερωμένες αποφάσεις και κλείσαμε ένα κύκλο διεκδίκησης και αγώνα.

Η ναρκω-απαγόρευση έχει διογκώσει το πρόβλημα της κατάχρησης ουσιών αντί να το λύσει. Δεν έχει καταφέρει να μειώσει ούτε τη ζήτηση (περισσότεροι χρήστες), ούτε και τη προσφορά ουσιών που διατίθενται σε περισσότερες ποσότητες από ποτέ, ενώ η μαφία θησαυρίζει και οι χρήστες εξακολουθούν να διώκονται ως εγκληματίες.

Χώρες σε όλο τον κόσμο αλλάζουν πολιτικές για να μειώσουν τη βλάβη από τις εξαρτήσεις, αποποινικοποιούν τη χρήση ουσιών και νομιμοποιούν την κάνναβη για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της χρήσης και κατάχρησης ουσιών με τη σοβαρότητα και την ανθρωπιά που του αρμόζει».

Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τους: Ηλιόσποροι, Κενό Δίκτυο, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), Κίνηση για τη νόμιμη εφαρμογή της Ιατρικής Κάνναβης “Το Ίαμα”, Σύλλογος θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, Greenman team, Gr420.info, Cannabishellas.com, Κόψε μια τζιβάνα- T-LAY TV, Tzivana.gr, Medical Mediterranean Genetics.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v