Πτώση 70% στις αναζητήσεις παιδικής πορνογραφίας

Ένα φίλτρο που εφάρμοσαν η Google και η Microsoft οδήγησε στη μείωση κατά 70% των αναζητήσεων για παιδική πορνογραφία στο Internet.
Πτώση 70% στις αναζητήσεις παιδικής πορνογραφίας
Το «μπλοκάρισμα» στις αναζητήσεις για παιδική πορνογραφία από τη συνεργασία της Google με τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft, οδήγησε στην μείωση κατά 70% των σχετικών αναζητήσεων από τον Νοέμβριο του 2013.

Το ποσοστό αυτό βγήκε από σχετική έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και χαρακτηρίστηκε ως «σημαντική μείωση». Η έρευνα μελέτησε τα δεδομένα αναζητήσεων από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 και τα αποτελέσματά της δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Child Abuse & Neglect.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής των ερευνών, Chad Steel, «οι τεχνικοί έλεγχοι που στοχεύουν στην πρόληψη μπορούν να είναι άκρως αποτελεσματικοί. Το μπλοκάρισμα από την Microsoft και την Google των σχετικών αναζητήσεων είχε άμεσο αντίκτυπο στη μείωσή τους».

Παρ’ όλα αυτά όμως, η έρευνα έδειξε ότι οι αναζητήσεις μέσω της ρωσικής μηχανής Yandex – η οποία δεν φιλτράρει τα δεδομένα – συνεχίστηκαν με τον ίδιο ρυθμό. Η κατοχή παιδικής πορνογραφίας στη Ρωσία δεν είναι παράνομη και κατοχή/διανομή της είναι παράνομη μόνο αν αφορά παιδιά ηλικίας κάτω των 14.

Πηγή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v