Λεχαινά: Εικόνες - σοκ παιδιών σε ξύλινα "κλουβιά"

Σε ξύλινα κλουβιά νοσηλεύονται παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Κέντρο Περίθαλψης Λεχαινών, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του BBC.
Λεχαινά: Εικόνες - σοκ παιδιών σε ξύλινα κλουβιά
Οι εικόνες από το ρεπορτάζ του BBC σοκάρουν, όμως είναι πραγματικές. Παιδιά με ειδικές ανάγκες νοσηλεύονται στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες των Λεχαινών μέσα σε ξύλινα κλουβιά, λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Η εννιάχρονη Τζένη κάθεται μέσα στο ξύλινο κλουβί της και κουνιέται μπρος-πίσω χαζεύοντας τις ξύλινες μπάρες. Είναι συνηθισμένη σε αυτού του τύπου την καθημερινότητα, καθώς μένει στο ίδιο αυτό κλουβί από τα δυο της χρόνια» αναφέρει το ρεπορτάζ προκαλώντας ανατριχίλα.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής του Κέντρου κ. Τζίνα Τσουκαλά, η δημιουργία των κλουβιών αυτών ήταν η μόνη λύση για να είναι τα ίδια τα παιδιά ασφαλή: «Παλέψαμε για να κατασκευαστούν αυτά τα κρεβάτια-κλουβιά για να δώσουν στα παιδιά περισσότερη ελευθερία. Πριν από τα κλουβιά, ήταν μόνιμα δεμένα με τα χέρια και τα πόδια τους στα κρεβάτια τους».

Η ίδια προσθέτει πως «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, αλλά διαθέτουμε ελάχιστο υπαλληλικό προσωπικό και πενιχρά οικονομικά μέσα». Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως και η ίδια έχει να πληρωθεί εδώ και έναν χρόνο, αλλά παρ’ όλα αυτά δε θέλει να υποβάλλει την παραίτησή της λόγω της υποχρέωσης που νοιώθει έναντι των παιδιών.

Στο Κέντρο υπάρχει μόνο μία νοσοκόμα και ένας βοηθός ανά όροφο για περισσότερο από 20 άτομα, ενώ δεν υπάρχει κανένας μόνιμος γιατρός.

Διαβάστε το σοκαριστικό ρεπορτάζ του BBC εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v