ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Η μικρή Νάντια νικήτρια στη μάχη για τη ζωή!

Τέλος μπήκε στο μαρτύριο της μικρής Νάντια από τη Συρία, η οποία κατάφερε να επιζήσει ύστερα από μάχη με τα κύματα που διήρκεσε τέσσερεις ολόκληρες ημέρες.

Η μικρή Νάντια νικήτρια στη μάχη για τη ζωή!

Όλη η βίαιη ιστορία των προσφύγων για επιβίωση συμπυκνώνεται στην ιστορία ενός κοριτσιού 17 μηνών. Η Νάντια από τη Συρία, επέζησε μετά από τέσσερις ολόκληρες ημέρες στο πέλαγος, δίνοντας μάχη με τα κύματα, πάνω σε ένα σωσίβιο.

Συνοδοιπόρο στην μάχη της για ζωή είχε την 19χρονη Dooa Al Zamel από τη Συρία, η οποία είχε πέσει στη θάλασσα με σωσίβιο και στην οποία η τραγική μάνα της Νάντια, εμπιστεύτηκε την κόρη της, λίγο πριν η ίδια αφεθεί στα κύματα.

Το κοριτσάκι, η ιστορία του οποίου συγκλόνισε την Ελλάδα ανάρρωσε πλήρως, χάρη στη βοήθεια των γιατρών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στην Κρήτη και αναμένεται να μεταφερθεί στο «Μητέρα». Οι γονείς της πνίγηκαν μαζί με άλλους 490 πρόσφυγες κοντά στη Μάλτα.

Το νοσοκομείο της Αθήνας έχει οριστεί ως προσωρινός επίτροπος για την επιμέλεια του παιδιού μέχρι να ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες για την τύχη του.

«Όταν έφτασε σ’ εμάς ήταν εντελώς αφυδατωμένο, καμένο από τον ήλιο, με πολλές βιοχημικές ανισορροπίες. Κι όμως, σε τέσσερις μέρες αποσωληνώθηκε. Σήμερα έχει άριστη επαφή με το περιβάλλον, τρέφεται από το στόμα, πίνει κανονικά, είναι σε πολύ καλή κατάσταση», ανέφερε στην Καθημερινή, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου κ. Νίκος Χαριτάκης.

Ν.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v