ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Η βίλα Αμαλία γίνεται ξανά σχολείο

Η διάσημη "βίλα" ανακαινίζεται, αλλάζει πρόσωπο και θα φιλοξενήσει σε έκταση 750 τετραγωνικών μέτρων το 67ο Γενικό Λύκειο Αθηνών.

Η βίλα Αμαλία γίνεται ξανά σχολείο

Έμεινε στη σύγχρονη ιστορία της πόλης ως ο χώρος που πρωτοφιλοξένησε το Β’ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών το 1930, αλλά και ως… θρυλική Κατάληψη από το 1990 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2013, όταν και εκκενώθηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Σήμερα, η Βίλα Αμαλίας ανακατασκευάζεται και θα φιλοξενήσει το 67ο Γενικό Λύκειο, το οποίο σήμερα λειτουργεί σε μισθωμένο κτίριο. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο 2014, οπότε και υπογράφηκε η τελική σύμβαση, ενώ το έργο προγραμματίζεται να παραδοθεί τον Ιούνιο του 2015.

Οι εγκεκριμένες μελέτες περιλαμβάνουν νέα διαρρύθμιση των δυο κτιρίων, σύνδεσή τους σε όλα τα επίπεδα, ανακατασκευή των ξύλινων κουφωμάτων, κατάργηση της στέγης στο ένα κτίριο και αντικατάστασή της με δώμα, τοποθέτηση ηλεκτρικών αναβατορίων και συμπλήρωση με ανελκυστήρα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Όπως σημειώνεται στο σημείωμα της δ/νσης Σχολικών Κτιρίων του δήμου Αθηναίων «η καταρχήν αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων και έπειτα η λειτουργική τους επανάχρηση, αποτελεί επένδυση στην ανάπτυξη, ιδιαίτερα γι αυτά τα κτίρια δημόσιου χαρακτήρα, γιατί τα αναγεννημένα κτίρια θα λειτουργήσουν σαν γεννήτριες αστικής ανανέωσης με αντίκτυπο στην μικροοικονομία της γειτονιάς και κατ΄ επέκταση την οικονομία της πόλης.».

Ν.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v