Η βίλα Αμαλία γίνεται ξανά σχολείο

Η διάσημη "βίλα" ανακαινίζεται, αλλάζει πρόσωπο και θα φιλοξενήσει σε έκταση 750 τετραγωνικών μέτρων το 67ο Γενικό Λύκειο Αθηνών.
Η βίλα Αμαλία γίνεται ξανά σχολείο
Έμεινε στη σύγχρονη ιστορία της πόλης ως ο χώρος που πρωτοφιλοξένησε το Β’ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών το 1930, αλλά και ως… θρυλική Κατάληψη από το 1990 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2013, όταν και εκκενώθηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Σήμερα, η Βίλα Αμαλίας ανακατασκευάζεται και θα φιλοξενήσει το 67ο Γενικό Λύκειο, το οποίο σήμερα λειτουργεί σε μισθωμένο κτίριο. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο 2014, οπότε και υπογράφηκε η τελική σύμβαση, ενώ το έργο προγραμματίζεται να παραδοθεί τον Ιούνιο του 2015.

Οι εγκεκριμένες μελέτες περιλαμβάνουν νέα διαρρύθμιση των δυο κτιρίων, σύνδεσή τους σε όλα τα επίπεδα, ανακατασκευή των ξύλινων κουφωμάτων, κατάργηση της στέγης στο ένα κτίριο και αντικατάστασή της με δώμα, τοποθέτηση ηλεκτρικών αναβατορίων και συμπλήρωση με ανελκυστήρα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Όπως σημειώνεται στο σημείωμα της δ/νσης Σχολικών Κτιρίων του δήμου Αθηναίων «η καταρχήν αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων και έπειτα η λειτουργική τους επανάχρηση, αποτελεί επένδυση στην ανάπτυξη, ιδιαίτερα γι αυτά τα κτίρια δημόσιου χαρακτήρα, γιατί τα αναγεννημένα κτίρια θα λειτουργήσουν σαν γεννήτριες αστικής ανανέωσης με αντίκτυπο στην μικροοικονομία της γειτονιάς και κατ΄ επέκταση την οικονομία της πόλης.».

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v