Έρευνα: Επιρρεπείς στη... συνομωσία οι Έλληνες

Ο Σημίτης ήταν Εβραίος, ο Armstrong δεν πάτησε Σελήνη και η οικονομική κρίση ήταν προσχεδιασμένη. Νέα έρευνα δείχνει την… αγάπη των Ελλήνων για αστικούς μύθους.
Έρευνα: Επιρρεπείς στη... συνομωσία οι Έλληνες
Οι αστικοί μύθοι στην χώρα μας όχι μόνο δεν αποτελούν «προνόμιο» μιας μειοψηφίας Ελλήνων συνωμοσιολόγων, αλλά αντικατοπτρίζουν ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας.

Αυτό δείχνει τουλάχιστον η μελέτη που εκπόνησαν από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου 2014 σε τυχαίο δείγμα 1.045 ατόμων ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γιάννη Κωνσταντινίδη της Μονάδας Ερευνών του ΠΑ.ΜΑΚ., το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο Βερολίνο σε συνέδριο που οργανώθηκε από το Κέντρο για τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη και, σύμφωνα με αυτήν, το 75,25% των συμπολιτών μας θεωρεί ότι η ελληνική οικονομική κρίση ήταν προσχεδιασμένη από κερδοσκόπους και άλλα εξωθεσμικά κέντρα, το 58,74% υποστηρίζει ότι η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στην Αμερική ήταν οργανωμένη από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ και το 68,66% πιστεύει ότι το φάρμακο κατά του καρκίνου έχει βρεθεί, αλλά εκκουσίως δε δίνεται στην κυκλοφορία.

Επίσης, το 27% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι ο Neil Armstrong δεν πάτησε ποτέ πόδι στη Σελήνη και ότι η προσελήνωση ήταν σκηνοθετημένη στη Γη, ενώ το 60,86% είναι πεπεισμένο ότι ο Κώστας Σημίτης είναι εβραϊκής καταγωγής.

Όπως ανέφερε στη Καθημερινή, η οποία δημοσιεύσει την έρευνα, ο Δρ. Ηλίας Ντίνας, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η καχυποψία αυτή συνδέεται με τη χαμηλότατη κοινωνική εμπιστοσύνη αλλά και την έλλειψη παιδείας των Ελλήνων, καθώς μόλις το 6,5% των ερωτηθέντων κατάφερε να απαντήσει σωστά σε όλες τις ερωτήσεις πάνω σε στοιχειώδη ζητήματα πολιτικής και ιστορίας.

«H οικονομική κρίση φαίνεται ότι επιδεινώνει φαινόμενα ανορθολογικής πολιτικής σκέψης», σχολίασε από την πλευρά του ο δρ Γιώργος Αντωνίου από το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v