ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

5 σημάδια ότι φοβάται τον γάμο

Δεν χρειάζεται να σας το πουν τα άστρα, ή να ρωτήσετε μάγισσες και χαρτορίχτρες. Έχουμε πέντε αδιάσειστες ενδείξεις ότι δεν θέλει να (σας) παντρευτεί.

5 σημάδια ότι φοβάται τον γάμο

Ο φόβος του γάμου, και των σοβαρών δεσμεύσεων γενικότερα, δεν είναι αποκλειστικά ανδρικό προνόμιο. Επίσης, αντίθετα με ό,τι μπορεί να νομίζετε, δεν έχει συγκεκριμένη ηλικία, ούτε είναι χαρακτηριστικό κάποιου μυστηριώδους συνδυασμού πλανητών που είχαν σύνοδο κορυφής την ώρα που γεννιόταν το άλλο σας μισό. Όχι. Ο φόβος του γάμου είναι ένας απόλυτα φυσιολογικός φόβος (πολύ πιο φυσιολογικός από την κλειστοφοβία, ας πούμε) απέναντι στην ισόβια δέσμευση και το τέλος των διασκεδάσεων της εργένικης ζωής.

Αν, τώρα, εσείς έχετε θεραπευμένες τις φυσιολογικές φοβίες σας –κατ’ αρχήν, μπράβο σας– και ο φόβος που σας βασανίζει είναι μήπως το αντικείμενο του πόθου σας φοβάται τον γάμο, ιδού πέντε σημάδια για να διαπιστώσετε… του φόβου σας το αληθές.

Δεν κάνει γενικώς μακροχρόνιες σχέσεις: Προφανώς, κανείς στα 20-25 δεν κάνει μακροχρόνιες σχέσεις. Αν, όμως, το έτερό σας ήμισυ έχει φτάσει σε αυτή που λέμε «ηλικία γάμου» και η μεγαλύτερή του σχέση δεν έχει ξεπεράσει το οκτάμηνο, μπορείτε να αρχίσετε να ανησυχείτε ότι φοβάται όχι απλώς τον γάμο, αλλά και τις λιγότερο επίσημες σχέσεις.

Δεν μεγάλωσε σε ευτυχισμένη οικογένεια: Μην πιστεύετε τα κλισέ. Δεν πάσχουν όλα τα «παιδιά χωρισμένων γωνιών» από τη φοβία του γάμου. Για την ακρίβεια, οι στατιστικές λένε ότι οι άνθρωποι που μεγάλωσαν με διαζευγμένους γονείς έχουν περισσότερες πιθανότητες να θελήσουν νωρίτερα να κάνουν οικογένεια –μια απλοϊκή εξήγηση γι’ αυτό θα ήταν ότι τους έχει λείψει. Εκείνοι που μεγάλωσαν με γονείς που μάλωναν και δυστυχούσαν κάθε μέρα αλλά δεν αποφάσιζαν να χωρίσουν γιατί «δεν είναι σωστό για τα παιδιά», έχουν δει εκ των έσω την κόλαση των αιώνιων δεσμεύσεων. Και δεν θέλουν να την ξαναζήσουν.

Αποφεύγει τους παντρεμένους φίλους του: Ειδικά αν αυτοί οι φίλοι ήταν μέχρι πρότινος οι κολλητοί του, με τους οποίους τώρα που παντρεύτηκαν δηλώνει όλο και συχνότερα ότι βαριέται, μπορείτε να αρχίσετε να ανησυχείτε. Όχι γιατί αυτό είναι υποσυνείδητη ένδειξη κάποιας παράλογης φοβίας μην… του κολλήσουν το μικρόβιο του γάμου, αλλά για κάτι πολύ απλούστερο: Όταν λέει ότι βαριέται, το εννοεί. Δεν του ταιριάζει ο τρόπος ζωής τους, δεν έχει τίποτα να συζητήσει μαζί τους, δεν θέλει να τους βλέπει συχνά. Πόσο πιθανό θεωρείτε να θέλει να υιοθετήσει την καθημερινότητά τους;

Δεν είναι από τους ανθρώπους που κάνουν μακροπρόθεσμα σχέδια: Αν δεν θέλει ή δεν μπορεί να αποφασίσει πού θα τον βρει το βράδυ του Σαββάτου (επειδή «Τετάρτη είναι ακόμα, μέχρι τόοοτε βλέπουμε») ή πού θα πάει διακοπές σε δυο μήνες, γιατί να θέλει να υπογράψει ένα χαρτί που θα λέει ότι θα μένει στο ίδιο σπίτι μαζί σας σε είκοσι χρόνια;

Η καθημερινότητά του φωνάζει «εργένης»: Οδηγεί δίπορτο σπορ αυτοκίνητο (στο όνομα του οποίου ορκίζεται κιόλας), στο ψυγείο του έχει μόνο πάγο και μπύρες, στις δημόσιες υπηρεσίες στέλνει ακόμα τη μαμά του, και δεν χαίρεται καθόλου με την οδοντόβουρτσά σας στο τζαμάκι του νιπτήρα. Θα μπορούσε και να σας το έχει πει ευθέως, αν δεν ήταν εξωφρενικά εμφανές ότι φοβάται τον γάμο.

Η.Κ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2