Απιστία: 10 σημάδια ότι σας απατά

Πώς θα καταλάβετε αν σας απατά ο σύντροφός σας; Δείτε τα σημάδια που υποδηλώνουν πιθανή απιστία και μαρτυρούν πως… κάτι τρέχει.
Απιστία: 10 σημάδια ότι σας απατά
Δεν θα βρείτε σημάδια από κραγιόν στο κολάρο του πουκαμίσου ή μια ξανθιά τρίχα στο παλτό του. Δεν θα πει λάθος όνομα όταν είστε στο κρεβάτι και δεν θα κρύψει κάποιον στην ντουλάπα. Αυτές οι ενδείξεις… κερατώματος συμβαίνουν μόνο στις ταινίες.

Από την άλλη, για να έχετε κάνει κλικ σε αυτό το δημοσίευμα, κάτι τρέχει, σωστά; Δεν μπορεί να ενδιαφερθήκατε χωρίς –έστω, υποσυνείδητο- λόγο. Το προαίσθημά σας, σας λέει πως σας απατά. Πώς μπορείτε να το εξακριβώσετε, χωρίς να κάνετε μια ανοιχτή συζήτηση άνευ επιστροφής και χωρίς να καταφύγετε στην ελαφρώς αναξιοπρεπή λύση ενός ντετέκτιβ με καπαρντίνα και εφημερίδα με δύο τρύπες στο ύψος των ματιών;

Ένας από αυτούς τους ντετέκτιβ καθώς και μία ψυχολόγος από τις ΗΠΑ, που εντρύφησαν σε αυτό το λεπτό ζήτημα, συγκέντρωσαν τα σημάδια που συνδέονται με την ψυχολογία και την καθημερινότητα ενός ζευγαριού, που δείχνουν (αν βέβαια ισχύει όχι μόνο ένα αλλά περισσότερα από αυτά ταυτόχρονα) ότι κάποιος από τους δύο κρύβει μυστικά. Δείτε λοιπόν τις πιο χαρακτηριστικές ενδείξεις ότι ο σύντροφός σας (άντρας ή γυναίκα) έχει την φωλιά του λερωμένη:

*Είναι πιο περιποιητικός από ότι συνήθως
Κι αυτό οφείλεται στα αισθήματα ενοχής που τον διακατέχουν στο αρχικό στάδιο της παράνομης σχέσης του. Αν αυτή συνεχιστεί, οι περιποιήσεις του προς τον επίσημο σύντροφο θα εξασθενήσουν, και θα αντικατασταθούν από την ακριβώς αντίθετη συμπεριφορά…

*Γκρινιάζει και προκαλεί καβγάδες
Αυτό του δίνει αφορμές να αποχωρήσει από το σπίτι και να σπεύσει στην άλλη αγκαλιά. Πριν από αυτό, θα έχει φροντίσει να κάνει στοχευμένες αναφορές σε πιθανό τέλος της σχέσης σας κατά την διάρκεια του καβγά.

*Αλλάζουν τα μουσικά του γούστα
Σύμφωνοι, κανείς δεν λέει πως απαγορεύεται να ανακαλύψεις τον Χατζιδάκι, έστω κι αν μέχρι πριν τα γούστα σου περιορίζονταν σε gangsta rap. Αλλά αν το καλοσκεφτείτε, μια τέτοια αλλαγή ταιριάζει πλήρως στο στάδιο γνωριμίας με καινούριο πρόσωπο, με το οποίο γίνονται οι πρώτες αναγνωριστικές συζητήσεις του τύπου «τι μουσική ακούς;». Και φυσικά, αν έχεις γοητευτεί από αυτό το νέο πρόσωπο, θα φροντίσεις να ακούσεις και τον αγαπημένο του συνθέτη για να έχετε κοινό σημείο επαφής. Και φυσικά δεν είναι μόνο τα μουσικά γούστα: Αν ξαφνικά αλλάζει στιλ, ενδιαφέρεται περισσότερο από όσο συνήθιζε για την εμφάνισή του, αποκτά καινούρια χόμπι και γενικότερα αλλάζει συνήθειες, ίσως θα πρέπει να θορυβηθείτε.

*Κλείνει πόρτες
Σε μια τυπική σχέση, η οικειότητα που χτίζεται σταδιακά φτάνει στο εύλογο σημείο να μην χρειάζονται κλειστές πόρτες. Ένα αγαπημένο ζευγάρι δεν χρειάζεται να κλείσει την πόρτα του μπάνιου όταν ο άλλος βρίσκεται στο σπίτι. Αν ξαφνικά αρχίσει να το κάνει, μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: Ότι ασυνείδητα αποστασιοποιείται σωματικά και ψυχολογικά από εσάς και ότι πιθανότατα, πίσω από την κλειστή πόρτα πραγματοποιείται ένα γρήγορο όσο και κρυφό τηλεφώνημα.

*Σταματάει να λέει «σ’αγαπώ»
Και όχι μόνο: Σταματά να σας αποκαλεί με τον τρόπο και τα υποκοριστικά που το έκανε ως τώρα ή δεν ανταποκρίνεται πια σε φράσεις-κλειδιά, την ιδιαίτερη δηλαδή αργκό που κάθε ζευγάρι αναπτύσσει ανάμεσά του. Γενικότερα, σταματά να είναι τρυφερός.

*Νιώθει τύψεις όταν κάνετε κάτι καλό γι’ αυτόν
Στο μυαλό του, θα έπρεπε να του κάνετε μαύρη τη ζωή, για να δικαιολογηθεί η απιστία του. Αντ’ αυτού, εσείς τον αναγκάζετε με την καλή σας προαίρεση να σκεφτεί ότι είναι ο «κακός» της υπόθεσης.

*Το περιβάλλον σας αντιλαμβάνεται ότι κάτι τρέχει όταν σας βλέπει μαζί
Δεν εννοούμε το να τον/την δει ο κολλητός σας με άλλον/η στο δρόμο χέρι-χέρι. Αυτό πια δεν είναι απλή ένδειξη, αλλά φως-φανάρι. Λέμε για το αυθόρμητο feedback που θα σας δώσουν οι φίλοι σας μετά από μια βραδιά μαζί σας. Αν σας ξέρουν αρκετά, θα πιάσουν στον αέρα πως κάτι δεν πάει καλά, πως υπάρχει μια ένταση ανάμεσά σας, πως δεν σας κοιτά όπως παλιά, πράγματα που εσείς ως μη εξωτερικοί παρατηρητές, δεν μπορείτε να δείτε ούτως ή άλλως.

*Αποκτά περίεργη σχέση με το κινητό
Ενώ μέχρι πριν δεν το έκανε, φροντίζει να βάζει το κινητό του στο αθόρυβο, να το έχει δίπλα του το βράδυ ή εκτός δικού σας οπτικού πεδίου όταν είστε μαζί. Κι όλα αυτά χωρίς προφανή λόγο (π.χ. το απαιτεί η νέα του δουλειά).

*Το σεξ μεταξύ σας αλλάζει
Ο σύντροφός σας δεν έχει ιδιαίτερη όρεξη για σεξ, είναι συχνά κουρασμένος ή φαίνεται πως το κάνει διεκπεραιωτικά, με περισσότερο σωματικό παρά συναισθηματικό «βάρος». Κι αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα σωρό πηγές άγχους που τον απασχολούν, αλλά δεν αποκλείεται η κύρια πηγή άγχους να είναι αυτή στης οποίας το κρεβάτι δεν δείχνει καθόλου κουρασμένος.

*Σας προκαλεί το αόριστο αίσθημα πως κάτι δεν πάει καλά
Είναι το πιο αόριστο, αλλά και το πιο ύποπτο σημάδι. Αν βλέπετε και νιώθετε πως κάτι άλλαξε, κάτι «τρέχει» στην σχέση σας, δεν είναι επειδή ακούτε φωνές ή επειδή το διαβάσατε στο ζώδιο της εβδομάδας και το ενστερνιστήκατε υποσυνείδητα. Είναι επειδή όντως υπάρχουν πράγματα καταπιεσμένα και «θαμμένα» κάτω από το χαλί της σχέσης σας.

Γ.Κ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v