ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Η ευτυχία… έχει ηλικία, λέει νέα έρευνα

To London School of Economics μελετά την ευτυχία, και αποφαίνεται ότι υπάρχουν δύο συγκεκριμένες ηλικίες, κατά τις οποίες είμαστε πιο ευτυχισμένοι.

Η ευτυχία… έχει ηλικία, λέει νέα έρευνα

Την… ηλικία της ευτυχίας μελέτησαν οι επιστήμονες του London School of Economics, που απεφάνθησαν ότι οι άνθρωποι είμαστε πιο ευτυχισμένοι από ποτέ στα 23 και τα 69 μας. Η μεγάλη έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 23.161 ανθρώπων, και κατέληξε επίσης ότι η λιγότερο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής του ανθρώπου είναι τα μέσα της δεκαετίας των 50, και οι ηλικίες μετά τα 75.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν από 17 έως 85 ετών. Η έρευνα, που αναμένεται να δημοσιευτεί εντός της εβδομάδας, είναι η πρώτη που εξετάζει τις προσδοκίες και τον βαθμό ικανοποίησής των ανθρώπων από την ζωή τους σε διαφορετικά ηλικιακά στάδια.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Χέινς Σβαντ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ και επισκέπτης καθηγητής στο London School of Economics, σχολίασε ότι «όσο μεγαλώνουμε, έχουμε προσδοκίες, πολλές από τις οποίες διαψεύδονται με το πέρασμα του χρόνου», εξηγώντας γιατί η ευτυχία δείχνει να… κάνει μεγάλη κοιλιά στην ζωή του μέσου ανθρώπου.

Πηγή: Dailymail.co.uk


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v