4 νέοι σταθμοί μετρό στην Αθήνα ως τα τέλη Ιουλίου

Τέσσερις νέοι σταθμοί του μετρό στην Ηλιούπολη, τον Άλιμο, την Αργυρούπολη και το Ελληνικό θα παραδοθούν στο επιβατικό κοινό μέχρι το τέλος του Ιουλίου.
4 νέοι σταθμοί μετρό στην Αθήνα ως τα τέλη Ιουλίου
Αλλαγές προς το καλύτερο στον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας αναμένονται το προσεχές διάστημα, καθώς μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχουν παραδοθεί στο κοινό τέσσερις νέοι σταθμοί του μετρό στην κόκκινη γραμμή, ενώ από το Φθινόπωρο θα ξεκινήσουν μεγαλόπνοα έργα στα υπόλοιπα συγκοινωνιακά «μέτωπα» της πόλης.

Συγκεκριμένα, μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα θα ανοίξουν οι σταθμοί του μετρό Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό, το οποίο θα αποτελεί πλέον τον τερματικό σταθμό της κόκκινης γραμμής. Οι νέοι σταθμοί αναμένεται να εξυπηρετούν τουλάχιστον 80.000 επιβάτες καθημερινά, ενώ η διαδρομή Σύνταγμα-Ελληνικό θα διαρκεί 14 λεπτά.

Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο θα παραδοθεί και ο σταθμός στην Αγία Μαρίνα Χαϊδαρίου, ενώ ο μετροπόντικας θα ξεκινήσει εργασίες από τον συγκεκριμένο σταθμό με προορισμό τον Πειραιά – αν όλα πάνε σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα υπάρξουν έξι νέοι σταθμοί στα πέριξ του Πειραιά, ο οποίος θα συνδέεται με το αεροδρόμιο σε μόλις 45 λεπτά.

Η Αττικό Μετρό δίνει, επίσης, προτεραιότητα στην γραμμή 4 του μετρό, που θα ενώνει αρχικά το Γαλάτσι με τον Ευαγγελισμό, έργο του οποίου οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και αυτό που μένει είναι η χρηματοδότηση.

Έργα επέκτασης ετοιμάζονται και για το τραμ, το οποίο, μετά τις εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει θα συνδέει τη λεωφόρο Βουλιαγμένης με την παραλιακή, ενώ μέχρι το τέλος του 2015 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και τα έργα του Rethink Athens, χάρη στις χρηματοδοτούμενες από το Ινστιτούτο Ωνάση μελέτες για ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας. Η ανάπλαση προβλέπει ποδηλατοδρόμους, πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και επέκταση της γραμμής του τραμ μέχρι την Πατησίων.

Πηγή: Έθνος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v