Απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν αυτή την εβδομάδα

Εβδομάδα των παθών αναμένεται να είναι αυτή που διανύουμε για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα (και όχι μόνο), καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά εξήγγειλαν συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Δείτε πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ.
Απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν αυτή την εβδομάδα
Πραγματική Οδύσσεια αναμένεται να είναι η μετακίνηση του επιβατικού κοινού αυτή την εβδομάδα, καθώς όσοι δεν μετακινούνται με αυτοκίνητο, θα πρέπει να βρουν… εναλλακτικούς τρόπους να φτάνουν στον προορισμό τους ή να είναι πολύ καλά διαβασμένοι, όσον αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ήδη από την Δευτέρα ξεκίνησε ο χορός των απεργιών από τα Μέσα σταθερής τροχιάς: Το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ έμειναν ακινητοποιημένα, και θα παραμείνουν και αύριο, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία. Συζήτηση γίνεται στις συνελεύσεις τους να επιτραπεί η κυκλοφορία ενός εκ των Μέσων την Τρίτη για συγκεκριμένες ώρες, ώστε να εξυπηρετηθεί η προσέλευση προς τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ξεκίνησαν από την Δευτέρα και οι οδηγοί ταξί. Χειρόφρενο τραβούν και την Τρίτη, ενώ αναμένονται οι ψηφίσεις των μέτρων στην βουλή για να μάθουμε αν θα συνεχίσουν την απεργία επ’ αόριστον.

Την Τρίτη και την Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου ακινητοποιημένα θα είναι τα λεωφορεία και τα τρόλει, καθώς και ο προαστιακός, λόγω 48ωρης απεργίας. Σταματημένα θα είναι και τα τρένα του ΟΣΕ αυτές τις δύο ημέρες, ενώ αναμένονται να επηρεαστούν και τα βραδινά δρομολόγια της Δευτέρας.

Και στην Θεσσαλονίκη αναμένονται προβλήματα στις μετακινήσεις, αφού την Τρίτη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και την Τετάρτη στάση εργασίας από τις 11.00 ως τις 16.00.

Τέλος, την Τρίτη θα παραμείνει κλειστός και ο… εναέριος χώρος της Ελλάδας, λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τις 10.00 ως τις 13.00.

Συνοπτικά, απεργούν:
Την Δευτέρα: Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ, ταξί
Την Τρίτη: Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ, ταξί, λεωφορεία, τρόλεϊ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προαστιακός, ΟΣΕ, ΟΑΣΘ
Την Τετάρτη: λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακός, ΟΣΕ, ΟΑΣΘ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v