Spiegel : "Οι πλούσιοι Έλληνες συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν"

Στα συχνά φαινόμενα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, με αφορμή την αποκάλυψη των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ επικεντρώθηκε σε σημερινό του δημοσίευμα το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Spiegel : Οι πλούσιοι Έλληνες συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν
«Ο μέσος όρος των Ελλήνων πολιτών παραπαίει από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός της χώρας. Οι πλούσιοι Έλληνες, από την άλλη πλευρά, συνεχίζουν να συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν», αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε σημερινό του δημοσίευμα, με αφορμή την κυκλοφορία της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.

«Είναι προφανές πως οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν χρήζουν ίσης και ισότιμης μεταχείρισης» τονίζει, ενώ ταυτόχρονα, σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει έναν ακόμη γύρο αυστηρών μέτρων λιτότητας, δοκιμάζοντας τις αντοχές της ίδιας αλλά και της κοινωνίας. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις του Spiegel, αυτά τα μέτρα, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες αυξήσεις φόρων έχουν μειώσει κατά 50% το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, από τότε που ξέσπασε η κρίση.

Αναφορά γίνεται επίσης και στην δυσκολία που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Σαμαρά να ζητήσει επιπλέον φορολόγηση των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, οι οποίοες μέχρι στιγμής επωφελούνται από δεκάδες φορολογικές ελαφρύνσεις. «Εκπρόσωποι του κλάδου υποστηρίζουν ότι μια σημαντική αύξηση στην φορολόγησή τους θα διώξει από την Ελλάδα αρκετές από αυτές τις επιχειρήσεις και θα κοστίσει δεκάδες θέσεις εργασίας», αναφέρει σχετικά το Spiegel.

Το περιοδικό φιλοξενεί επίσης δηλώσεις του 35χρονου Μάνθου Νεοφυτίδη, ο οποίος εργαζόταν σε αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης: «Δεν τους νοιάζει αν οι άνθρωποι πεθαίνουν, θέλουν να γεμίζουν οι δικές τους τσέπες», λέει χαρακτηριστικά.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v