Συρτάκι για… Γκίνες στον Βόλο

Όλος ο Βόλος χορεύει συρτάκι τις τελευταίες μέρες, καθώς τουλάχιστον 2.000 άτομα κάνουν ανελλιπώς πρόβες για να μπουν στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ως ομάδα που χόρεψε το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου.
Συρτάκι για… Γκίνες στον Βόλο
Ασυμβίβαστος, δυναμικός και πάντα αισιόδοξος, ο Αλέξης Ζορμπάς, στο βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη, δεν το βάζει κάτω μπροστά στις δυσκολίες και χορεύει συρτάκι σε μία παραλία της Κρήτης, ξεσηκώνοντας και τον πιο σφιγμένο, Άγγλο διανοούμενο φίλο του.

Ένα αντίστοιχο μήνυμα φαίνεται πως θέλουν να περάσουν και οι κάτοικοι -και μη- του Βόλου που θα συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου: ότι οι Έλληνες, παρά τις σημαντικές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης, κοιτάζουν μπροστά με αισιοδοξία.

Η εκδήλωση, για την οποία πραγματοποιούνται πρόβες καθημερινά, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Αυγούστου στην παραλία του Βόλου. Σε αυτήν θα συμμετέχουν τουλάχιστον 2.000 άτομα που σκοπό έχουν να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως ομάδα που για πέντε ολόκληρα λεπτά χόρεψε το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου.

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι γύρω Δήμοι έχουν επιστρατεύσει χορευτές που συμβουλεύουν όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή και τους δείχνουν τα βήματα. Επιπλέον, οι παραγωγοί του τόπου θα προσφέρουν κρασί και τσίπουρο στους επισκέπτες, ενώ η «Αργώ» και οι κωπηλάτες της θα βρίσκονται εν πλω, παράπλευρα στην εκδήλωση.

Δείτε εδώ πρόβες για την μεγάλη εκδήλωση:


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 31 Αυγούστου, παρουσία ομάδας της επιτροπής Γκίνες που θα καταγράφει το περιστατικό προκειμένου να το πιστοποιήσει επίσημα, ενώ εικόνες θα μεταδοθούν σε όλο τον κόσμο από τα διεθνή δίκτυα, προβάλλοντας το αξιόλογο πολιτιστικό γεγονός.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα της ομάδας στο Facebook.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v