Κάμερον: Θα κλείσουμε τα σύνορα αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως θα κλείσει την πόρτα της μετανάστευσης στους Έλληνες, σε περίπτωση που η χώρα μας βγει από την ευρωζώνη, ώστε να αποφευχθεί μεγάλο μεταναστευτικό κύμα προς το Ηνωμένο Βασίλειο.
Κάμερον: Θα κλείσουμε τα σύνορα αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη
Διατεθειμένος να κλείσει τα βρετανικά σύνορα για τους Έλληνες μετανάστες, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, David Cameron. 
Σε δήλωσή του προς την μικτή κοινοβουλευτική επιτροπή της Βρετανίας την Τρίτη το απόγευμα, ο Cameron ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως είναι «προετοιμασμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί» για να αποσοβήσει την πιθανότητα μεγάλου κύματος ελληνικής μετανάστευσης λόγω της κρίσης.

«Προφανώς υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για κάθε είδους ενδεχόμενα», τόνισε, συμπληρώνοντας πως, όταν υπάρχουν έκτακτοι κίνδυνοι επιπλέον «βάρους» για την χώρα, είναι πιθανό να λαμβάνονται μέτρα για να περιοριστεί η εισροή μεταναστών, «αλλά σίγουρα ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί», έσπευσε να πει ο Πρωθυπουργός. 

Τον Μάιο, το πρωθυπουργικό γραφείο αποκάλυψε πως προετοιμαζόταν για ένα πιθανώς αυξημένο ρεύμα μετανάστευσης από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ε.Ε., εξαιτίας της κρίσης του ευρώ. Στην περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη – την «Grexit» όπως την αποκαλούν- ή ακόμη και στο ενδεχόμενο κατάρρευσης του κοινού νομίσματος, οι χρεοκοπίες θα οδηγήσουν εκατομμύρια άνεργους ανθρώπους στο κυνήγι καλύτερων προοπτικών σε άλλες χώρες. 

Η Βρετανία, λέει το Huffington Post έχει λόγους να ανησυχεί, καθώς μοιάζει ελκυστικός προορισμός, αφού δεν συμμετέχει στην ευρωζώνη. Υπάρχουν βέβαια νομικοί περιορισμοί στην «απαγόρευση της μετανάστευσης», καθώς οι κάτοικοι κρατών της Ε.Ε. μπορούν να εργάζονται σε όποια από τις χώρες της Ένωσης επιθυμούν ελεύθερα, αλλά η Γηραιά Αλβιόνα «δείχνει τα δόντια της», δηλώνοντας πως θα βρει τρόπους να περιορίσει τα φαινόμενα μετανάστευσης. 

Πηγή: Huffington Post

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v