Single του Αγίου Βαλεντίνου: Οδηγός επιβίωσης

Πάρε ιδέες για το πώς θα γιορτάσεις την ανεξαρτησία σου με δώρα μόνο για εσένα, αυτό-κεράσματα και προτάσεις διασκέδασης αποκλειστικά για singles και κάνε πολλούς ερωτευμένους να ζηλέψουν.
Single του Αγίου Βαλεντίνου: Οδηγός επιβίωσης
της Έλενας Μπούλια

Η «γιορτή» του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να δημιουργήσει εμετικά συναισθήματα είτε είναι κανείς single είτε όχι. Οι δεύτεροι, βέβαια, έχουν έναν λόγο παραπάνω, καθώς ακόμα και στο "κράξιμο" της αυριανής ημέρας παραμένουν μόνοι. Ή μήπως όχι; Καταρχήν έχετε τον εαυτό σας. Τον ωραιότατο και αξιαγάπητο εαυτό σας που είναι πάντα δίπλα σας και που αξίζει τιμές και δόξες καθημερινά. Κατά δεύτερον έχετε εμάς που θα σας βοηθήσουμε να «την βγάλετε καθαρή» όταν οι υπόλοιποι θα αναζητούν τα πιο κόκκινα τριαντάφυλλα.

Πώς να μην σε πάρει από κάτω:
Το ότι είσαι "μόνος μία τέτοια μέρα" -περισσότερο από κάθε άλλη μέρα- μπορεί να έχει τουλάχιστον πέντε σημαντικά πλεονεκτήματα:
1. Δεν καταπιέζεσαι: Δεν περιμένει κανείς κάτι από εσένα, π.χ. μία «με το ζόρι» ρομαντική χειρονομία, μία έκπληξη που μπορεί τελικά να γίνει παρωδία. Σκέψου να της πας λουλούδια και να μην της αρέσει το χρώμα; Σκέψου να του μαγειρέψεις κάτι και να έχει ήδη φάει; Σκέψου να σου φέρει δώρο ένα λούτρινο αρκουδάκι! Άντε να σου βγει μετά ρομαντισμός και συναίσθημα…
2. Δεν προσποιείσαι: Σε συνέχεια του παραπάνω, δεν χρειάζεται να προσποιηθείς ότι το λούτρινο αρκουδάκι είναι χαριτωμένο, ενώ αυτό που πραγματικά σκέφτεσαι είναι… «πού έχω μπλέξει;» Ούτε χρειάζεται να σου περάσουν τα νεύρα της ημέρας επειδή σου έφερε σοκολατάκια ή επειδή «έτσι πρέπει». Δεν «πρέπει» τίποτα.
3. Λιγότερα έξοδα: Όχι, βέβαια, ότι οι μη singles θα ξοδευτούν φέτος, ωστόσο εσύ δεν χρειάζεται να χαλάσεις ούτε ένα ευρώ. Τουλάχιστον όχι για άλλους.
4. Χρόνος αποκλειστικά για εσένα: Την στιγμή που όλοι οι ζευγαρωμένοι φίλοι σου έχουν κανονίσει ρομαντικά δείπνα εσύ έχεις όλον τον ελεύθερο χρόνο για να αφιερώσεις στον εαυτό σου και να γιορτάσεις με τον δικό σου μοναδικό τρόπο (δες παρακάτω).
5. Ευκαιρία για νέες γνωριμίες: Η μέρα αυτή επισφραγίζει το γεγονός ότι συνεχίζεις να αναζητάς τον δικό σου «Βαλεντίνο». Ότι είσαι απολύτως ελεύθερος/-η να βγεις -και να κοιμηθείς- με όποιον και όποτε θες και ότι υπάρχουν αμέτρητοι άλλοι singles εκεί έξω που βρίσκονται στην ίδια ακριβώς κατάσταση με εσένα.

Τι θα χαρίσεις στον εαυτό σου;
Όλα αυτά που θα περίμενες από το έτερον ήμισυ να σου χαρίσει ως «αγιοβαλεντίνικο» δώρο μπορείς να τα χαρίσεις στον εαυτό σου, όπως ακριβώς τα ονειρεύεσαι, π.χ.:
-τα αγαπημένα σου λουλούδια: Πάρε μία μεγάλη ανθοδέσμη με τα αγαπημένα σου λουλούδια και στόλισε με αυτά το γραφείο σου ή ένα κεντρικό σημείο του σπιτιού σου. Τοποθέτησε και μία μεγάλη κάρτα που να γράφει «ΜΕ ΑΓΑΠΩ».
-το αγαπημένο σου γλυκό: Πήγαινε στο αγαπημένο σου ζαχαροπλαστείο και επίλεξε το γλυκό που θα σου δώσει την ίδια ικανοποίηση τρώγοντάς το όσο μία νύχτα με τον άνδρα ή την γυναίκα των ονείρων σου.
-κάτι που εδώ και καιρό σκέφτεσαι να αγοράσεις: Αν είχες έτσι κι αλλιώς σκοπό να αγοράσεις κάτι για εσένα, εν όψει και των εκπτώσεων, κάντο αύριο. Και ζήτα να στο τυλίξουν σε συσκευασία δώρου.
-ένα λαμπερό κραγιόν (ή ένα μεθυστικό άρωμα για τους άνδρες): Αυτό που θα σε κάνει να νιώσεις ωραία με τον εαυτό σου είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι ως single. Αγόρασε, λοιπόν, ένα καινούργιο κραγιόν που θα αναδείξει τα χείλη σου (και που δεν θα ανησυχείς ότι θα φύγει με τα φιλιά), ή ένα νέο άρωμα που θα κάνει τις γυναίκες να σε θέλουν να βρίσκονται κοντά σου.
-το βιβλίο «Great Philosophers Who Failed at Love»: Γιατί ακόμα και τα πιο μεγάλα πνεύματα μπορεί να είναι singles –θα το βρεις στο Amazon. Εναλλακτικά επιλέξτε το εξαιρετικό «Γελοίοι Έρωτες» του Μίλαν Κούντερα, που αφηγείται επτά ερωτικές ιστορίες με ή χωρίς ανταπόκριση στην κομμουνιστική Τσεχοσλοβακία.

Πώς θα διασκεδάσεις;
Κάνεις τεράστιο λάθος αν νομίζεις πως οι «ζευγαρωμένοι» θα περάσουν καλύτερα από εσένα αύριο. Δες τις εναλλακτικές σου (εντός και εκτός):
-2nd Singles Valentine’s Party: «Χορός και νέες γνωριμίες» είναι το concept του δεύτερου πάρτι που διοργανώνει για όλους τους singles το flowmagazine.gr στο latin club Palenque, το βράδυ της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου. Στο πάρτι θα γίνει μάθημα χορού και θα μοιραστούν μοναδικά δώρα. Η είσοδος είναι 10 ευρώ. Μάθετε περισσότερα εδώ.
-My Bloody Valentine Night: To Ροζ Ελάφι και το ough! παρουσιάζουν το «Ραντεβού στα τύφλα» και τους AmateurBoyz στο Bios, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012. Σκοπός του πάρτι όσα «ζευγαρώματα» προκύψουν από μία διαδικασία-δοκιμασία με χιούμορ, κέφι και μπόλικο αλκοόλ. Μάθετε περισσότερα εδώ.
-Anti-Valentine movies: Κάτσε στο σπίτι και δες κάποια αγαπημένη ταινία που θα σου θυμίσει πως ο συχνά έρωτας «κάθεται» στο στομάχι: «American Beauty» ή αλλιώς πώς μπορεί να καταντήσει ένα ζευγάρι μετά από πολλά χρόνια γάμου, «Closer» ή αλλιώς ζευγάρια που μπλέκουν τα μπούτια τους και αυτοκαταστρέφονται, «War of the Roses» ή αλλιώς «το διαζύγιο είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο», «The Break-up» με καθόλου happy end, παρότι χολιγουντιανή κομεντί, «Fatal Attraction» ή αλλιώς «καλύτερα μόνος μου εγώ κι ο πόνος μου» παρά μαχαιρωμένος.
-Spa μόνο για εσένα: Επισκέψου έναν χώρο χαλάρωσης και αναζωογόνησης, όπως το Swan Beauty Lounge στο Χαλάνδρι, και αφιέρωσε στον εαυτό σου ένα χαλαρωτικό μασάζ ή μία αναζωογονητική περιποίηση προσώπου. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο; Το 50λεπτο Swan Relaxing Massage κοστίζει 75 ευρώ, ενώ η περιποίηση προσώπου Beauty Flash Treatment κοστίζει 65 ευρώ.
-Ενώστε τις μοναξιές σας: Επικοινώνησε με όλους τους single φίλους σου και περάστε την βραδιά μαζί είτε έξω για φαγητό και πότο είτε στο σπίτι για κρασί και επιτραπέζια. Προς απόδειξη ότι τελικά δεν είσαι καθόλου μόνος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v