Κορίτσι κόβει τα μαλλιά της καρκινοπαθούς μαμάς της –δείτε το συγκινητικό video

Ένα συγκινητικό video με ένα 6χρονο κορίτσι που κόβει τα μαλλιά της καρκινοπαθούς μαμάς της έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Σκοπός της βρετανίδας ασθενούς είναι να δώσει κουράγιο στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού.
Κορίτσι κόβει τα μαλλιά της καρκινοπαθούς μαμάς της –δείτε το συγκινητικό video
Για τους περισσότερους καρκινοπαθείς το να χάνουν τα μαλλιά τους αποτελεί τραυματική εμπειρία, ενώ χειρότερα μπορεί να είναι τα συναισθήματα που δημιουργούνται στα παιδιά τους, βλέποντας τους γονείς τους να υποφέρουν.

Η 44χρονη βρετανίδα Sara Duncan, όμως, η οποία άρχισε να χάνει τα μαλλιά της εξαιτίας των χημειοθεραπειών που ακολούθησαν την μαστεκτομή της, αποφάσισε να «βγάλει» κάτι θετικό από την προσωπική της εμπειρία. Ζήτησε από την 6χρονη κόρη της Lola να της κόψει τα μαλλιά και βιντεοσκόπησε όλη την διαδικασία, κατά την διάρκεια της οποίας οι δυο τους γελούσαν και έκαναν αστεία.

Το τρίλεπτο slow-motion video, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, σκοπό είχε να καταγράψει την ιδιαίτερη προσωπική στιγμή ανάμεσα στις δύο και να βοηθήσει όλη την οικογένεια, που περιλαμβάνει πέντε ακόμα παιδιά, να αντιμετωπίσει καλύτερα τη μάχη που δίνει η κ. Duncan με την ασθένεια.

Ωστόσο, η ευρύτερη οικογένεια αλλά και φίλοι που το είδαν συγκινήθηκαν τόσο πολύ με το εν λόγω video ώστε αποφάσισαν να το «ανεβάσουν» στο You Tube για να δώσουν κουράγιο σε περισσότερες γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού. Δείτε το video:


Η κ. Duncan διαγνώστηκε με καρκίνο τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σε συνέντευξη που έδωσε στον Telegraph.co.uk είπε πως «Τα μαλλιά αποτελούν ένα είδος ταυτότητας. Όταν άρχισα να τα χάνω ζήτησα από την οικογένειά μου να αποφασίσει πότε είναι καιρός να ξυρίσω το κεφάλι μου. Πρόσφατα ο άνδρας μου είπε ότι είχε φτάσει η στιγμή. Ήταν κάθαρση και για τις δύο μας το ότι η Lola μου έκοψε τα μαλλιά. Γελούσαμε και οι δύο. Μετατρέψαμε την όλη διαδικασία σε κάτι πολύ θετικό. Όταν πλέον τελείωσε ανακουφίστηκα. Και τελικά το αποτέλεσμα δεν ήταν όσο τρομακτικό φοβόμουν. Όλοι οι φίλοι μου τόνωσαν την αυτοπεποίθηση με τα θετικά τους σχόλια».

Αυτή τη στιγμή η ίδια βρίσκεται στα μισά της χημειοθεραπείας της, η οποία θα ακολουθηθεί από τρεις εβδομάδες καθημερινής ακτινοβολίας και άλλα πέντε χρόνια ορμονικής θεραπείας.

Στο τέλος του video η οικογένεια της κ. Duncan παροτρύνει να συγκεντρωθούν 100.000 λίρες για δέκα διαφορετικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς κατά του καρκίνου, μεταξύ των οποίων και κάποιες κλινικές.

Πηγή: Telegraph.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v