ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες στο παρκάρισμα

Με μεγαλύτερη ακρίβεια καταφέρνουν να παρκάρουν κατά μέσο όρο οι γυναίκες απ’ ό,τι οι άνδρες σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα, που αποδεικνύει ότι τα κλισέ της άθλιας γυναικείας οδικής συμπεριφοράς είναι απλά ένας ακόμη μύθος.

Οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες στο παρκάρισμα

του Γιώργου Κόκουβα

Όπως έχουμε μάθει ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο, με την ίδια βεβαιότητα έχουμε «διδαχθεί» από τα λαϊκά κλισέ πως οι γυναίκες είναι χειρότερες οδηγοί από τους άνδρες. Πρόσφατη βρετανική έρευνα καταρρίπτει αυτό τον μύθο, μελετώντας την οδική συμπεριφορά γυναικών και ανδρών κατά το παρκάρισμα και συμπεραίνει πως, ενώ οι άνδρες παρκάρουν με μεγαλύτερη ταχύτητα, οι γυναίκες υπερτερούν σε ακρίβεια αλλά και στο συνολικό «σκορ».

Η έρευνα αποτέλεσε έμπνευση ενός καθηγητή οδήγησης από την Βρετανία, του Neil Beeson, ο οποίος θέλησε να μελετήσει πώς τα δύο φύλα συμπεριφέρονται κατά το παρκάρισμα. Μία ομάδα μελετητών λοιπόν παρατήρησε πώς πάρκαραν 2.500 οδηγοί σε 700 θέσεις παρκαρίσματος, μέσω των δημόσιων καμερών επιτήρησης – πρόκειται μάλιστα για το πιο περιεκτικό πείραμα που έχει λάβει χώρα σε σχέση με τις διαφορές των φύλων στην οδήγηση.

Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν πως, ενώ οι άνδρες παρκάρουν με μεγαλύτερη σιγουριά και με μεγαλύτερη ταχύτητα σε έναν κάθετο χώρο, οι γυναίκες κατορθώνουν να παρκάρουν ακριβώς στο κέντρο της κενής θέσης και καταλήγουν να είναι κατά μέσο όρο καλύτερες στο συνολικό παρκάρισμα από τους άνδρες.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα του πειράματος είναι τα εξής:

- Οι γυναίκες είναι καλύτερες στο να εντοπίζουν ελεύθερες θέσεις για παρκάρισμα, αφού οι άνδρες οδηγούν πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να τις προσπερνούν.
- Οι γυναίκες παίρνουν καλύτερες θέσεις πριν «μπουν» στην ελεύθερη θέση και τείνουν να μπαίνουν με την όπισθεν σε αυτή, όπως προτείνουν και οι καθηγητές οδήγησης. Αντίθετα, οι άνδρες τείνουν να μπαίνουν κατευθείαν στην θέση.
- Περισσότεροι άνδρες παρά γυναίκες τείνουν να παρκάρουν γρήγορα το αυτοκίνητο χωρίς να διορθώνουν με μικρές μετακινήσεις την θέση τους.
- Οι γυναίκες, με βάση τα κριτήρια της έρευνας, σκόραραν κατά μέσο όρο 13,4 πόντους, ενώ οι άνδρες 12,3 πόντους.

Ο εμπνευστής του πειράματος δήλωσε στην Telegraph πως τα ευρήματα ίσως αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες συγκρατούν καλύτερα τις πληροφορίες. «Τα αποτελέσματα καταρρίπτουν τον μύθο ότι οι άνδρες έχουν καλύτερη αίσθηση του χώρου από τις γυναίκες», είπε.

Πηγή: Time.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2