Μελαγχολία μετά τις διακοπές: Δεν είστε μόνοι!

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ταξιδιωτών αντιμετωπίζει προβλήματα στη δουλειά μετά τις διακοπές, εξαιτίας της μελαγχολίας της επιστροφής, σύμφωνα με έρευνα. Όταν συνήλθαν, οι ερωτηθέντες πρότειναν και τρόπο να νικήσετε την μελαγχολία.
Μελαγχολία μετά τις διακοπές: Δεν είστε μόνοι!
Το 34% των Αμερικανών που επέστρεψαν από διακοπές αντιμετωπίζει ακόμα την μελαγχολία της επιστροφής στην καθημερινότητα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το website TripAdvisor και δημοσίευσε σήμερα το Reuters. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 1.400 Αμερικανούς, κατέληξε στο συμπέρασμα πως για το 64% η μελαγχολία της επιστροφής κάνει την εμφάνισή της πριν ακόμα τελειώσουν οι διακοπές.

Η πέμπτη ημέρα ενός ταξιδιού που διαρκεί μία εβδομάδα είναι αυτή που προκαλεί το μεγαλύτερο άγχος για τους ταξιδιώτες, ενώ το 4% των ερωτηθέντων δήλωσε πως μελαγχολούν στη σκέψη της επιστροφής ήδη από την πρώτη μέρα του ταξιδιού.

«Το να σε υποδέχονται εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, e-mails για δουλειά είναι ένας σημαντικός παράγοντας άγχους για πολλούς εργαζόμενους, που προσπαθούν να τον εξαλείψουν τσεκάροντας το εταιρικό τους e-mail ενώ βρίσκονται σε διακοπές» δήλωσε η Josey Miller, ταξιδιωτικός σύμβουλος του TripAdvisor.

Το 34% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι η άρνηση να επιστρέψουν από τις διακοπές πηγάζει από την ιδέα πως θα επιστρέψουν στη δουλειά. Το 19% νιώθει πίεση από την πρώτη ημέρα που επιστρέφει στο γραφείο, ενώ για το 43% η δυσάρεστη αίσθηση διαρκεί όλη την πρώτη εβδομάδα. Το 84%, μάλιστα, δήλωσε ότι το άγχος επιστρέφει στα προ διακοπών επίπεδα λίγο μετά την επιστροφή.

«Πώς μπορείς να νιώσεις αναζωογονημένος μετά τις διακοπές αν δεν επιτρέπεις ποτέ στον εαυτό σου να χαλαρώσει πραγματικά και να μπει σε mode διακοπών;» πρόσθεσε η Miller.

Το 12% ομολογεί πως έχει λείψει από τη δουλειά λόγω «ασθένειας» τον πρώτο μήνα μετά τις διακοπές. Το 8% έχει σκεφτεί σοβαρά να αλλάξει δουλειά μετά τις διακοπές, ενώ το 4% αργεί συστηματικά στο γραφείο τον πρώτο καιρό.

Όσο για τους τρόπους αντιμετώπισης; Η νούμερο ένα λύση για να αντιμετωπιστεί η μελαγχολία των διακοπών είναι να οργανώσεις τις επόμενες, σύμφωνα με to 73% των ερωτηθέντων. Δεύτερη δημοφιλέστερη μέθοδος ανακηρύχθηκε το να βλέπεις τις φωτογραφίες και τα βίντεο των διακοπών, την οποία επιλέγει το 52%, ενώ το 41% δήλωσε πως το να συνθέτουν ένα φωτογραφικό άλμπουμ, online ή τυπώνοντας τις φωτογραφίες, τους βοηθά να νιώσουν καλύτερα.

Η.Κ.
Πηγή: Reuters.com


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v