Κάρτα ανεργίας: Ένα «πάσο» για την κρίση

Δεν είναι μόνο το –αμφίβολο, πια– επίδομα ανεργίας που προσφέρει η κάρτα του ΟΑΕΔ στα θύματα της κρίσης. Θέατρα, καταστήματα, ξενοδοχεία, ακόμα και συνεργεία αυτοκινήτων παρέχουν πλέον σημαντικές εκπτώσεις με την επίδειξή της.
Κάρτα ανεργίας: Ένα «πάσο» για την κρίση
Μπορεί το μέλλον του επιδόματος ανεργίας να είναι αμφίβολο, η κάρτα του ΟΑΕΔ, όμως, παραμένει χρήσιμη για τους κατόχους της, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις προσφέρουν προνόμια και εκπτώσεις σε μια ομάδα πληθυσμού που μέχρι πέρυσι θεωρούταν –αν και όχι απαραίτητα δικαιολογημένα– αμελητέα μειοψηφία.

Μια ματιά στη λίστα της συμμαχίας κατά της ακρίβειας, που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα 99,5 και της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος της ΓΣΕΕ, αποβαίνει σχεδόν συγκινητική. Αλυσίδες καταστημάτων, super market, φροντιστήρια, σχολές οδηγών, συνεργεία αυτοκινήτων, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, θέατρα, ακόμα και… πλαστικοί χειρούργοι (!) προσφέρουν εντυπωσιακές εκπτώσεις σε ανέργους. Κάποιοι, δε, από αυτούς επεκτείνουν τις προσφορές τους και σε άλλες ευπαθείς απέναντι στην κρίση ομάδες, όπως είναι οι φοιτητές και οι πολύτεκνοι.

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε ορισμένα αντιπροσωπευτικά παραδείγματα, για να σας δώσουμε μια πρώτη εικόνα. Δείτε εδώ και εδώ αμέτρητες ακόμα προσφορές κι εκπτώσεις.

Κι αν μας αντέξει η σκηνή…
* Η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου του Φεστιβάλ Αθηνών –που συνήθως βρίσκεται κάπου στη μέση της απόκλισης του φοιτητικού από το κανονικό εισιτήριο– ισχύει από φέτος και για τους ανέργους που θα επιδεικνύουν την κάρτα του ΟΑΕΔ. Μέχρι πρότινος, η συγκεκριμένη τιμή –που επί παραδείγματι είναι 20 ευρώ για τις περισσότερες παραστάσεις στην Πειραιώς 260, όπου το εισιτήριο ανέρχεται στα 25 ευρώ– ίσχυε για πολυτέκνους και κατόχους θεατρικής ατέλειας του συλλόγου θεατρολόγων.

* Ειδικές τιμές εισιτηρίων για όλες σχεδόν τις παραστάσεις του παρέχει στους ανέργους και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Για παράδειγμα, στην εξαιρετικά επιτυχημένη όπερα «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» που ανέβηκε πρόσφατα από την ομάδα Μικρή Όπερα του Κόσμου, το κανονικό εισιτήριο κόστιζε 40 ευρώ, ενώ το μειωμένο για τους κατόχους κάρτας ανεργίας μόλις 15 ευρώ.

Μένουμε Ελλάδα
* Ο Ξενώνας Φιλόξενη Γωνιά στο Μέτσοβο προσφέρει έκπτωση -50% στις τιμές των δωματίων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2010. Το Alessia Appartments στην Κέρκυρα χρεώνει τη διανυκτέρευση μόλις 20 ευρώ, μέχρι τις 14 Ιουλίου 2010. Το Apollo Resort Art Hotel στην Κυπαρισσία ρίχνει τις τιμές του δίκλινου με πρωινό στα 55 ευρώ έως τις 30 Ιουνίου, και στα 65 ευρώ έως τις 30 Ιουλίου.

Ψωνίζω, άρα υπάρχω
* Η αλυσίδα 3 Guys ρίχνει τις τιμές στις casual ανδρικές και γυναικείες συλλογές της κατά 20%. Υποκαταστήματα της αλυσίδας θα βρείτε στο Mall, στη Μεταμόρφωση, στη Θεσσαλονίκη και στη Δάφνη.

* Η αλυσίδα super market Carrefour προσφέρει σε ανέργους και πολυτέκνους -5% έκπτωση στα είδη Carrefour ευρείας κατανάλωσης και -10% στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

* Τα Notos Galleries όλης της Ελλάδας προσφέρουν έκπτωση -10% σε όλα τους τα είδη.

Πείνα και των γονέων
* Το εστιατόριο Afamia (Λ. Πεντέλης 168, Βριλήσσια, τηλ.: 210 8035759) σερβίρει τις λιβανέζικες δημιουργίες του με έκπτωση -15% επί του συνόλου του λογαριασμού.

* Όλα τα καταστήματα Pizza Fan προσφέρουν -40% έκπτωση στην κατ’ οίκον παράδοση, ανεξαρτήτου ύψους παραγγελίας.

Μάθε, παιδί μου, πράγματα
* Τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών Axon στο Νέο Κόσμο, τον Πειραιά και το Ελληνικό προσφέρουν έκπτωση από -30% έως -50% στα προγράμματα ξένων γλωσσών και εκμάθησης υπολογιστών.

* Το Athens Yoga Studio (Λ. Ριανκούρ 35-37, Αμπελόκηποι, τηλ.: 213 0383611) προσφέρει έκπτωση 30%.

* Η σχολή οδηγών Let’s Drive (Κειριάδων 147, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3425550) ρίχνει τις τιμές στα 270 ευρώ για το δίπλωμα μοτοσυκλέτας και στα 590 ευρώ για το δίπλωμα αυτοκινήτου.

* Ο εκδοτικός οίκος MG Books (Χαρ. Τρικούπη 26, Αθήνα, τηλ.: 210 3390850) κάνει έκπτωση της τάξης του -30-40% στα βιβλία του.

Η φτώχια θέλει καλοπέραση
* Η δισκογραφική εταιρεία Archangel (Σαχτούρη 37, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6844343) προσφέρει έκπτωση -15% σε όλα τα είδη.

* Το ιατρείο πλαστικής χειρουργικής Aesthetic and Plastic Surgery στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 44, τηλ.: 2310 250715) προσφέρει 40% έκπτωση σε χειρουργικές επεμβάσεις αλλά και μη επεμβατικές θεραπείες, όπως αποτρίχωση με laser, θεραπείες για την κυτταρίτιδα και botox.

Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v