Ραντεβού για... σπίτι

Μπορεί η συλλογή με τις πεταλούδες να είναι πολύ παλιά δικαιολογία, υπάρχουν όμως άλλες, πολύ καλύτερες ιδέες για να κλείσετε ραντεβού στο σπίτι και να περάσετε καλά, είτε έχετε "πονηρό" σκοπό είτε... όχι (;)
Ραντεβού για... σπίτι
Ξεχάστε τα fancy εστιατόρια, τα ασφυκτικά γεμάτα μπαράκια, και την «άβολη» διαδρομή της επιστροφής, καθ’ όλη τη διάρκεια της οποίας ζυγίζετε την ορθότητα της ιδέας να προτείνετε να ανεβείτε «πάνω» για «ένα τελευταίο ποτό» –ή ακόμα χειρότερα για να του/ της δείξετε τη συλλογή με τις πεταλούδες. Αν ξεκινήσετε το ραντεβού εκεί όπου θα έπρεπε να… αρχίσει και να τελειώσει –στο σπίτι– γλιτώνετε όλες αυτές τις μάλλον βαρετές για όλους συμβάσεις, περνάτε καλύτερα –αφού είστε μόνο οι δυο σας, κι αυτό τελικά θέλετε– και κρυώνετε λιγότερο.

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Είστε σε πολύ πρώιμο στάδιο ακόμα, και πώς να προτείνετε στον άλλο να έρθει κατ’ ευθείαν στο σπίτι, και μήπως το παρεξηγήσει… Ή είστε σε πολύ προχωρημένο στάδιο, και πώς να προτείνετε να μείνετε πάλι μέσα, και ο άλλος θα αρχίσει να γκρινιάζει ότι δεν κάνετε ποτέ τίποτα…

Κι όμως, υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε ένα ραντεβού στο σπίτι για να περάσετε καλά απ’ όσα φαντάζεστε. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί, για να πάρετε ιδέες που θα σας φανούν χρήσιμες… όποια και αν είναι η πρόθεσή σας.

Αλκοόλ-ο-γνωσία
Διαλέξτε ένα αγαπημένο είδος αλκοόλ –κρασί, ουίσκι, τεκίλα, ρούμι, ή οτιδήποτε άλλο πίνετε και οι δύο– εφοδιαστείτε με ποτήρια και συνοδευτικά –ανάλατα κρακεράκια, κατά προτίμηση– και ανοίξτε τρία-τέσσερα διαφορετικά μπουκάλια. Θυμηθείτε ότι ο σκοπός εδώ είναι να τα δοκιμάσετε, όχι απαραίτητα να τα αδειάσετε. Αν έχετε, ή μπορείτε να προσποιηθείτε ότι έχετε, ορισμένες βασικές γνώσεις γύρω από το συγκεκριμένο ποτό, οι εντυπώσεις θα μετρήσουν υπέρ σας. Αν επιλέξετε κρασί, η στήλη και το blog του Θόδωρου Λέλεκα στο in2life μπορούν να σας βοηθήσουν. Σε οτιδήποτε άλλο είστε, δυστυχώς, μόνοι σας.

Μαραθώνιος ταινιών
Το «κλειδί» εδώ είναι να επιλέξετε μία συγκεκριμένη θεματική. Οι ρομαντικές κομεντί τύπου Meg Ryan είναι μια προφανής επιλογή, με την οποία πιθανότατα ένας εκ των δύο –μαντέψτε ποιος– θα βαρεθεί πολύ γρήγορα. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό αν στην πραγματικότητα δε θέλετε να περάσετε όλο το βράδυ βλέποντας ταινίες. Αν, παρ’ όλα αυτά, δε θέλετε η πρότασή σας να φανεί σαν μια φτηνή δικαιολογία για να τον/ την καλέσετε στο σπίτι σας, καλό θα ήταν να διαλέξετε ένα πιο “unisex” θέμα. Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, για παράδειγμα, είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή, ειδικά αν έχετε τα box set των special editions, όπως και οι all time classic τίτλοι, όπως ο Νονός, η Casablanca ή το Όσα Παίρνει ο Άνεμος.

Στην κουζίνα ολοταχώς
Ναι, ξέρουμε. Έχετε κοροϊδέψει πολλούς «παντρεμένους» φίλους για τα απογεύματα που περνούν μαγειρεύοντας με το έτερον ήμισυ, αντί να βγουν να διασκεδάσουν σαν άνθρωποι. Και τώρα σας προτείνουμε να το κάνετε κι εσείς. Με μία –σημαντική– διαφορά, όμως. Ότι οι βραδιές για δύο στην κουζίνα μπορούν όντως να είναι διασκεδαστικές, αν αποτελούν την εξαίρεση, τη νέα… περιπέτεια στην οποία εμπλέκεστε μαζί, και όχι τον κανόνα των απογευμάτων της εβδομάδας σας. Επιλέξτε ένα μενού εξωτικό, ή κάτι που δεν μαγειρεύετε συχνά, κατεβάστε από το internet συνταγές και… συνεργαστείτε. Στο τέλος, ανοίξτε ένα μπουκάλι καλό κρασί για να απολαύσετε τις δημιουργίες σας. Έχετε πάντα πρόχειρο και έναν κατάλογο του αγαπημένου σας delivery, για παν ενδεχόμενο.

Μια βραδιά στην Ιταλία
…Ή στην Ιαπωνία, ή στη Γαλλία, ή στο Μεξικό, ή όπου τέλος πάντων προτιμάτε. Ουσιαστικά πρόκειται για τον συνδυασμό των δύο προηγούμενων ραντεβού, με ένα ethnic twist. Επιλέγετε τη χώρα που προτιμάτε, και μαγειρεύετε ή παραγγέλνετε μερικά παραδοσιακά πιάτα, τα οποία συνοδεύετε με ένα μπουκάλι τοπικό κρασί ή άλλο εθνικό ποτό –σάκε στην περίπτωση της Ιαπωνίας, τεκίλα για το Μεξικό και ούτω καθεξής– και μια αντίστοιχα «έθνικ» ταινία –το La Vita e Bella, στην περίπτωση της Ιταλίας.

Επιτραπέζια… ολονυχτία
Υπάρχουν οι προφανείς επιλογές του Scrabble, του Trivial και της Monopoly –τις οποίες μπορείτε να κάνετε λίγο πιο πικάντικες παίζοντας την strip εκδοχή τους. Υπάρχει και το Imaginiff, το οποίο θα μπορούσε να είναι η επιτραπέζια εκδοχή του Κινέζικου Πορτραίτου που παίζαμε μικροί, και το οποίο αποτελεί εξαιρετική επιλογή ειδικά αν η σχέση βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Δεν το βρήκαμε διαθέσιμο για online αγορά στο ελληνικό διαδίκτυο, υπάρχει όμως μεταφρασμένο στα ελληνικά, στα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών, όπως το Jumbo. Υπάρχει, τέλος, και το Nookii, για πιο… kinky καταστάσεις, το οποίο δυστυχώς δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά, μπορείτε όμως να το αγοράσετε online. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σετ καρτών που λένε στον κάθε παίκτη τι πρέπει να κάνει στον άλλο. Οι «εντολές» είναι χωρισμένες σε τρεις κατηγορίες, που τιτλοφορούνται “mmm”, “ooh” και “aah” με διαβάθμιση από τις πιο αθώες μέχρι τις πιο πικάντικες.

Κοκτέιλ-mania
Αν η μαγειρική σας φαίνεται βαρετή, η παρασκευή κοκτέιλ είναι σίγουρα μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα διαδικασία. Εξοπλιστείτε με τα… εργαλεία του barman –θα χρειαστείτε, βασικά, ένα σέικερ, μία μεζούρα, ένα αναδευτήρι και πάγο– επιλέξτε την αγαπημένη σας βάση –βότκα, τεκίλα και ρούμι είναι οι πιο δημοφιλείς– και αναζητήστε συνταγές και ιδέες σε sites όπως το Cocktail Times και Webtender.

Δείπνο με κεριά
Μπορεί να σας ακούγεται απελπιστικά –ή απελπισμένα– ρομαντικό, και γι’ αυτό να μην το έχετε δοκιμάσει. Και ακριβώς γι’ αυτό πρέπει επίσης να το δοκιμάσετε. Γιατί μπορεί να είναι όντως λίγο επιτηδευμένα ρομαντικό, αυτό όμως δεν το καθιστά αυτομάτως απορριπτέο –και σίγουρα όχι αν δεν το έχετε επιχειρήσει τουλάχιστον μία φορά, ώστε να είστε βέβαιοι ότι δε σας άρεσε. Άλλωστε, η ρομαντική διάθεση προκύπτει κατά βάση από την παρέα. Ενδέχεται, δηλαδή, απλά να μη σας είχε εμπνεύσει κανείς να ανάψετε κεριά και να βάλετε απαλή μουσική στο CD player την ώρα που τρώτε… Μέχρι τώρα.

Το soundtrack της ημέρας
Ακολουθήστε τα… χνάρια του John Cusack στο High Fidelity, και φτιάξτε compilations, είτε σε CD είτε απλά playlists για τα MP3 player, ο ένας για τον άλλο. Οι λίστες σας μπορεί να έχουν θέμα –τη μέρα που περάσατε μαζί, τη γνωριμία σας, κλπ– ή να είναι απλά εμπνευσμένες από τη στιγμή. Το ζητούμενο είναι να τις συνθέσετε μαζί, εξηγώντας ή βάζοντας τον άλλο να μαντέψει, τους λόγους της επιλογής των συγκεκριμένων τραγουδιών.

Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v