Οι άνδρες που παντρεύονται έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερο

Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ότι η μακροζωία και η καλή υγεία δεν έχουν να κάνουν με την μόρφωση και την ευφυΐα ενός άνδρα, αλλά της γυναίκας του. Πώς εξηγείται αυτό και πώς επωφελούνται οι γυναίκες;
Οι άνδρες που παντρεύονται έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερο
Υπάρχει μία επίμονη υποψία ανάμεσα στα κορίτσια (καθώς αποδεικνύεται από την αντιπάθειά τους στα μαθήματα των «θετικών» επιστημών) ότι τα αγόρια δεν υπολογίζουν την εξυπνάδα ως σημαντικό χαρακτηριστικό της δια βίου συντρόφου τους. Αν έχουν, δηλαδή, να επιλέξουν ανάμεσα σε μία πανέμορφη και μία πανέξυπνη κοπέλα, δεν είναι σίγουρο ότι θα διαλέξουν το δεύτερο, καθώς πολλοί άνδρες πιστεύουν ότι μπορούν να είναι αρκετά έξυπνοι και για τους δύο. Κι όμως, αποδεικνύεται τελικά ότι κάνουν λάθος. Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ότι η μακροζωία και η καλή υγεία δεν έχουν να κάνουνε με την μόρφωση ενός άνδρα αλλά έχουν να κάνουν με την μόρφωση της συζύγου του. Με απλά λόγια, οι άνδρες που παντρεύονται έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερο.

Ωστόσο, πριν βιαστείτε να τηλεφωνήσετε στην κολλητή σας για να της πείτε ότι ο άνδρας της που την παράτησε για την ανεγκέφαλη ξανθιά θα πέσει ξερός από εγκεφαλική ατροφία, μάθετε ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί νίκη της γυναικείας εξυπνάδας γενικότερα. Δεν είναι δηλαδή η ικανότητά μας να γράφουμε σε τρεις γλώσσες προγραμματισμού που θα κάνει τον άνδρα μας να σφύζει πάντα από υγεία. Δυστυχώς, έχει να κάνει απλά με το ταλέντο της γυναίκας να επεξεργάζεται συμβουλές περί υγιεινού τρόπου ζωής και να τις μεταδίδει στους άλλους. Η ανακάλυψη, δηλαδή, απλά καταλήγει στο ότι «μορφωμένες» παντρεμένες γυναίκες έχουν εδώ και καιρό απαγορεύσει στους άνδρες τους να τρώνε παχυντικά φαγητά, λίπη και τηγανιτά κάθε μέρα. Ενστικτωδώς γνωρίζουν την σημασία του πρωινού, τα αρνητικά των τηγανιτών και το πλεονέκτημα της μαύρης σοκολάτας έναντι της γάλακτος.

Και δεν έχει να κάνει μόνο με την προσοχή στην διατροφή. Οι έξυπνες γυναίκες πιέζουν τους άνδρες τους να κάνουν γυμναστική, και μάλιστα σωστή γυμναστική (οι περισσότεροι άνδρες θα πάνε μία φορά στο γυμναστήριο και μετά από τέτοια εξάντληση θα προσπαθούν να αναρρώσουν για έναν ολόκληρο μήνα, εμείς δεν χάνουμε ούτε ένα μάθημα αεροβικής ή γιόγκα). Ενώ τους εξασκούν να αποφεύγουν τους κινδύνους: π.χ. τους μαθαίνουν να παίρνουν το παλτό μαζί τους όταν έξω κάνει κρύο, ή τους δείχνουν πού φυλάνε τα γάντια του φούρνου για να μην καούν όταν θα τον ανοίξουν για να κοιτάξουν το φαΐ.

Για κάποιες από εμάς τις γυναίκες, η πρόκληση να κρατάμε τον άνδρα μας σε φόρμα και υγιή δεν έχει να κάνει μόνο με την ενθάρρυνσή μας να πάει να παίξει μπάσκετ με τους φίλους του. Μέσα στα καθημερινά «μην» περιλαμβάνονται τα: να μην καταπίνει τις τσίχλες, να μην μαγειρεύει χωρίς μπλούζα από πάνω, να μην μιλάει στο τηλέφωνο ενώ οδηγεί… Τι μένει, τελικά, για τις γυναίκες; Για αυτές που παντρεύτηκαν ελπίζοντας ότι η φροντίδα και τον ενδιαφέρον για τον άλλον θα ήταν αμοιβαία; Όσο να’ναι, λίγο εξαπατημένες θα νιώθουν…

Ε.Μ.
Πηγή:
Timesonline.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v