7 λόγοι για να μην πας πουθενά το τριήμερο

Κίνηση, πολυκοσμία, ακρίβεια κι άλλοι πολύ καλοί λόγοι για να μην ξεκουβαλήσεις πουθενά για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.
7 λόγοι για να μην πας πουθενά το τριήμερο
Πέρασε καιρός από το τελευταίο τριήμερο είναι αλήθεια. Αντίστοιχα οι καλοκαιρινές διακοπές είναι πλέον μια μακρινή ανάμνηση για τους περισσότερους, ενώ πληθαίνουν δυστυχώς κι εκείνοι που μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Όπως καταλαβαίνεις όλοι οι παραπάνω λόγοι μας κάνουν να ανυπομονούμε για το επερχόμενο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, που μοιάζει ιδανικό για την πλειοψηφία για μια κοντινή ή πιο μακρινή εκδρομή. Η μάλλον όχι. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας ούτε θα μασήσουμε τα λόγια μας. Πάρε ομπρέλα λοιπόν γιατί θα σε βρέξουμε με αλήθειες κι όλους τους καλούς λόγους για να μην πας πουθενά τριήμερο.

Οπλίσου με υπομονή σε ψάχνει η κίνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από πρόχειρες συζητήσεις με φίλους κάτι καλαμιές σε λίγους κάμπους δεν θα φύγουν για τριήμερο. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι δρόμοι, λιμάνια (γαϊδουροκαλόκαιρο έρχεται) ακόμη κι αεροδρόμια θα γεμίζουν με αυτοκίνητα κι εκδρομείς, αυξάνοντας κατά πολύ την κίνηση. Μια μποτιλιαρισμένη Δευτέρα στη δουλειά, θα μοιάζει γλυκό όνειρο μπροστά σε αυτό που πρόκειται να συναντήσεις.

Την πολυκοσμία πού την βάζεις

Αφού προσπεράσεις τον σκόπελο της κίνησης και των καθυστερήσεων εξαιτίας της, περνάς στον επόμενο γύρο όπου θα σε περιμένει ακόμη ένας σιχαμερός εχθρός που ακούει στο όνομα «πολυκοσμία». Όλοι οι εκδρομικοί προορισμοί θα έχουν πληρότητα σχεδόν 100%, αν δεν έχεις κάνει κράτηση ούτε παγκάκι αδειανό στην πλατεία του χωριού δεν θα βρεις, ενώ οι αναμονές θα βαρέσουν κόκκινο μέχρι και στο ψιλικατζίδικο. Το πλήθος των επισκεπτών και των εκδρομέων αντίστοιχα θα ρίξει και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ακρίβεια καταραμένη

Οι τιμές των δωματίων και των ξενοδοχείων είναι έξτρα τσιμπημένες λόγω τριημέρου, ειδικά αν μιλάμε για τους πιο θελκτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Αντίστοιχα οι τιμές σε καφέ, εστιατόρια και ταβέρνες έχουν πάρει την ανιούσα πληγώνοντας το πορτοφόλι σου και τον οικονομικό σου προϋπολογισμό. Τα ίδια δωμάτια στους ίδιους προορισμούς  το επόμενο σαββατοκύριακο κιόλας θα είναι αισθητά φθηνότερα.

Το ταμείον είναι μείον

Ο δύσκολος χειμώνας για τον οποίο όλοι μιλούσαν βρίσκεται μπροστά μας, στέλνοντας τα χαιρετίσματά του και το φετινό φθινόπωρο. Για την ακρίβεια τα γράψαμε και παραπάνω και δεν θα τα επαναλάβουμε μη γίνουμε κουραστικοί. Βγάλε λοιπόν το τεφτέρι σου και πρόσθεσε βενζίνες, διόδια, εισιτήρια, ψώνια σε σούπερ μάρκετ και θα δεις τους λογαριασμούς να έρχονται καταπάνω σου όπως τα λιοντάρια που στριμώχνουν τις άμοιρες αντιλόπες πριν τις καταβροχθίσουν.

Απόλαυσε την πόλη σου

Όσοι δεν παίρνουν άδεια Δεκαπενταύγουστο ξέρουν και να τους εμπιστεύεσαι. Είναι αντίστοιχα εκείνοι που τα τριήμερα κινούνται εκ του ασφαλούς και απολαμβάνουν τις ομορφιές της πόλης τους, αντί να σιχτιρίζουν που περιμένουν να φάνε 57 λεπτά μια κακοψήμενη μπριζόλα, ύστερα από μισάωρη αναμονή για να κάτσουν σε μια ταβέρνα στη μέση του πουθενά.

Σαν την ξεκούραση δεν έχει

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αν πας ταξίδι τριήμερο, δεν πρόκειται να ξεκουραστείς. Θα οδηγείς με κίνηση και μποτιλιάρισμα για αρκετές ώρες, ενόσω πακετάρεις και ξεπακετάρεις σαν τρελός. Εκ των πραγμάτων δεν θα προλάβεις να κάνεις πολλά πέρα από μια τζούρα φύσης, 2 καρέ για να ανεβάσεις τριημερικό-εκδρομικό ποστάκι στο Instgram και ολίγη από ξεκούραση. Αντίθετα αν κάτσεις σπιτάκι σου, θα βουλιάξεις στον καναπέ απολαμβάνοντας την αβάσταχτη ελαφρότητα του να μην κάνεις τίποτα, βλέποντας σειρές, ταινίες, διαβάζοντας και πίνοντας ποτάκια με τους φίλους που είχαν τη μεγαλοφυή ιδέα να ξεμείνουν στο κλεινόν άστυ.

Κι αν στραβώσει ο καιρός

Ο καιρός είναι πάντα απρόβλεπτος ακόμη κι αν οι μετεωρολογικές προβλέψεις σε διαβεβαιώνουν για το αντίθετο. Όταν μάλιστα μιλάμε για την εποχή του φθινοπώρου στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια μοιάζει περισσότερο με Ταϊλάνδη παρά με Μεσόγειο τότε οι πιθανότητες να στραβώσει ο καιρός αυξάνονται, χαραμίζοντας τον κόπο, τον χρόνο αλλά και το χρήμα που θα διαθέσεις για ένα τριήμερο που στο τέλος μπορεί να βγει ξινό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v