Μετρήσαμε τις αργίες του 2021

Πότε πέφτει το Πάσχα του ‘21; Πόσα τριήμερα (δεν) θα έχουμε; Πότε είναι Καθαρά Δευτέρα; Μετρήσαμε τις αργίες πριν καν αλλάξει η χρονιά, γιατί μπορούμε.
Μετρήσαμε τις αργίες του 2021
Η καταμέτρηση των αργιών για το νέο έτος είναι κάτι σαν έθιμο ημέρες σαν και αυτές. Σε μια αρκετά αβέβαιη χρονιά μας δίνει μερικές σίγουρες πληροφορίες για το πότε (και αν) θα υπάρχουν… βέβαια τριήμερα που ενδεχομένως να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε.

Τουλάχιστον για όσους από εμάς απολαμβάνουν ακόμα το δικαίωμα στο τριήμερο και στην αργία.

Για να δούμε λοιπόν τι (καλό) μας επιφυλάσσει το νέο έτος.

Στις 6 Ιανουαρίου ημέρα Τετάρτη έρχονται τα Φώτα και ο Φωτισμός, ενώ το πρώτο τριημεράκι του 2021 όπως μάλλον θα καταλάβατε θα είναι τη Δευτέρα 15 Μαρτίου, την πιο Καθαρή του έτους.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου μας δίνει ένα… παραλίγο τριήμερο, αλλά δεν πειράζει, στις 25 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη.

Το ένα και μοναδικό επίσημο τετραήμερο του χρόνου ξεκινά στις 30 Απριλίου, Μεγάλη Παρασκευή, και τελειώνει στις 3 Μαΐου, Δευτέρα του Πάσχα.

Τον Ιούνιο, 21 του μήνα πέφτει η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, σημειώστε όσοι έχετε την τιμή να την έχετε αργία.

Ο Ιούλιος κλασικά δεν έχει αργίες, είναι όμως καλοκαιράκι και όλα (ελπίζουμε) να πάνε καλά ως τότε.

Αρκετά μας λυπεί ο Αύγουστος, αλλά χαλάλι του γιατί Αύγουστος είναι και ο λόγος; Δεκαπενταύγουστος πέφτει Κυριακή φέτος.

Υποθέτουμε το έχεις προσέξει πως οι δύο εθνικές μας επέτειοι πέφτουν πάντα ίδια μέρα. Αν όχι, τότε μάθε το από εμάς: Πέμπτη πέφτει και η 28η Οκτωβρίου.

Και με τούτα και με εκείνα… χο χο χο! Ή και όχι τόσο χαρούμενα, αφού τα Χριστούγεννα του 2021 πέφτουν Σάββατο, το ίδιο και η Πρωτοχρονιά. Κρίμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v