Πώς να διώξω τα κουνούπια με φυσικό τρόπο;

Υπάρχουν τρόποι να ξεφορτωθείς τους φτερωτούς δαίμονες χωρίς να καταφύγεις σε επικίνδυνα χημικά.

Αντέχουμε τη ζέστη. Ανεχόμαστε την κοσμοπλημμύρα στις παραλίες και το «τακα-τούκα» των επίδοξων Τσιτσιπάδων. Στη λίστα με τα εκνευριστικότερα πράγματα του καλοκαιριού, όμως, τα κουνούπια δεν έχουν ταίρι.

Αν δεν αισθάνεσαι πολύ άνετα με τα χημικά που περιέχουν τα εντομοαπωθητικά του εμπορίου, έχουμε μερικές ιδέες για να ξεφορτωθείς τα μικρά φτερωτά αιμοβόρα τέρατα με φυσικό τρόπο.

Αιθέριο έλαιο ευκάλυπτος - λεμόνι
Ένα μέρος αιθέριο έλαιο και δέκα μέρη ηλιέλαιο, και έχετε φτιάξει ένα φυσικό εντομοαπωθητικό. Προσοχή, όμως, μην το χρησιμοποιήσετε σε παιδιά κάτω των τριών ετών.

Λεβάντα
Λιώστε φύλλα λεβάντας και θα δείτε ότι εκτός από υπέροχο άρωμα, βγάζουν και ένα έλαιο το οποίο όχι μόνο απωθεί τα κουνούπια, αλλά έχει και αντισηπτικές ιδιότητες, φροντίζοντας την επιδερμίδα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απευθείας σε περιοχές του σώματος όπως οι αστράγαλοι και τα χέρια ή να ρίξετε μία σταγόνα σε ένα καθαρό πανί και να το τρίψετε στο σώμα σας.

Αιθέριο έλαιο θυμαριού
Το αιθέριο έλαιο θυμαριού κάνει εκπληκτική δουλειά στο να απωθεί τα κουνούπια. Επίσης, αν έχετε αποφασίσει να ανάψετε φωτιά σε παραλία, ένας τέλειος τρόπος να αποφύγετε τα κουνούπια, είναι να ρίξετε μερικά φύλλα θυμαριού στη φωτιά. Θα τα διώξουν για 60-90 λεπτά.

Σιτρονέλλα
Όλοι γνωρίζουμε τη σιτρονέλλα ως ένα από τα καλύτερα εντομοαπωθητικά –περιέχεται, άλλωστε, σε πολλά αντικουνουπικά του εμπορίου. Ανάψτε κεριά σιτρονέλλας, απομακρύνουν τα κουνούπια και αρωματίζουν και τον χώρο παράλληλα.

Πηγή: Iatronet.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v