ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

10 τέλειες χρήσεις για το παρεό

Ναι, μπορείς να το φορέσεις με 100 διαφορετικούς τρόπους –αλλά οι χρήσεις του παρεό δεν εξαντλούνται εκεί. Πάρε ένα μαζί στις διακοπές σου, θα μας θυμηθείς.


Στοίχημα ότι δεν είχες σκεφτεί πόσες διαφορετικές χρήσεις μπορεί να έχει ένα κομμάτι ύφασμα. Ίσως το πιο χρήσιμο αντικείμενο για κάθε ταξίδι, το παρεό θα σε εκπλήξει με τις δυνατότητές του.

Μπορείς, κατ’ αρχάς, να το φορέσεις, με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους: Γίνεται φόρεμα, φούστα, ζώνη, φουλάρι, κασκόλ, μπαντάνα, μπλουζάκι, ακόμα και σορτς. Γράψε pareo ή sarong στο YouTube, και ετοιμάσου να λιώσεις στα βιντεάκια με προτάσεις πώς να το δέσεις.

Είναι η τέλεια εναλλακτική της πετσέτας θαλάσσης, αν δεν θέλεις να κουβαλάς βάρος ή να περιμένεις αιώνια την πετσέτα σου να στεγνώσει.

Παρέχει την ιδανική προστασία από τις θερμοκρασίες Βορείου Πόλου που αναπτύσσονται στο εσωτερικό καραβιών και αεροπλάνων χάρη στην τέλεια ανθρώπινη εφεύρεση που λέγεται air condition.

Σούπερ χρήσιμο να το έχεις στην τσάντα σου εκεί που περιπλανιέσαι στο νησί, επειδή ξαφνικά η παρέα θέλει να μπει σε αυτό το μοναστήρι με την τέλεια θέα, κι εσύ φοράς καυτό σορτσάκι και το πάνω του μαγιό.

Εξίσου αυθόρμητα μπορεί να σας έρθει να στήσετε ένα αυτοσχέδιο πικνίκ. Ποιος κάθεται πάνω σε καρό κουβερτούλες καλοκαιριάτικα;

Αν το μαξιλάρι του ενοικιαζόμενου δωματίου σου δεν είναι του γούστου σου, απλώς τυλίγεις μερικά από τα ρούχα σου στο παρεό σου και φτιάχνεις το δικό σου.

Γίνεται και ωραιότατο τσαντάκι: Απλώς τυλίγεις μέσα στο παρεό όλα τα πράγματα που θες να κουβαλήσεις, δένεις τις τέσσερις άκρες μεταξύ τους, κι έτοιμο το δισάκι σου.

Επίσης, κουρτινάκι εξαιρετικό για παράθυρα τραίνων και λεωφορείων χωρίς σκίαστρο, αλλά και ενισχυτικό για λεπτές κουρτίνες ενοικιαζόμενων δωματίων.

Αποτελεί σούπερ προστατευτικό για τα εύθραυστα αντικείμενα στη βαλίτσα σου –απλώς τα τυλίγεις με αυτό.

Και τέλος, αχρείαστο να ‘ναι, αλλά το παρεό είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε έκτακτη ανάγκη –μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επίδεσμος, ή ακόμα και ως αιμοστατική ταινία όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
ronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Κάνουμε το περισσότερο καλό στον εαυτό μας όταν κάνουμε κάτι για τους άλλους."

Horace Mann, 1796-1886, Αμερικανός λόγιος & πολιτικός

  • 1940 - Ανακαλύπτεται ελληνική προϊστορική λιμναία πόλη, αναγόμενη σε εποχή παλιότερη του 2000 π.Χ. στη λίμνη της Καστοριάς.
    1970 - Κραυγάζοντας "Ζήτω η Ελεύθερη Ελλάδα", ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται στη Γένοβα της Ιταλίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.
    1982 - Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε διαδικτυακή επικοινωνία ο smiley :-). Τη χρήση του συγκεκριμένου συμβόλου προτείνει ο Σκοτ Φάλμαν.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2