ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

10 κόλπα για να καθαρίζεις το σπίτι πιο γρήγορα

Δέκα απλά αλλά αποτελεσματικά κόλπα για να γλιτώσεις χρόνο και κόπο από το καθάρισμα του σπιτιού.

10 κόλπα για να καθαρίζεις το σπίτι πιο γρήγορα

Μην ξεπλένεις τα πιάτα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο. Τζάμπα κόπος, και τζάμπα χρόνος –το λένε και οι σχετικές έρευνες. Σκούπισέ τα απλά με χαρτί κουζίνας, για να ξεφορτωθείς ψίχουλα και υπολείμματα τροφών, και βαλ’ τα κατευθείαν στο πλυντήριο.

Βγάζε τα παπούτσια στο χωλ. Θα γλιτώσεις τα μισά σκουπίσματα/ σφουγγαρίσματα της εβδομάδας.

Την τρίχα των κατοικιδίων σου από τους καναπέδες την αφαιρεί πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά ένα ελαφρώς βρεγμένο λαστιχένιο γάντι απ’ ό,τι το γνωστό ρολό με τα αυτοκόλλητα.

Ξεκίνα από πάνω προς τα κάτω. Μπορεί να βαριέσαι, ας πούμε, την ηλεκτρική σκούπα, και γι’ αυτό να την κάνεις πρώτη για να τη «βγάλεις από τη μέση» αλλά αν πρώτα σκουπίσεις και μετά ξεσκονίσεις τα ράφια, όλη αυτή η σκόνη θα πέσει στο πάτωμα, πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστεί να ξανασκουπίσεις αύριο.

Τα καλώδια υπολογιστών και τηλεοράσεων που κρέμονται και σέρνονται στο πάτωμα, εκτός του ότι δημιουργούν οπτικό χάος, μαζεύουν και απίστευτους τόνους σκόνης. Δεσ’ τα με tie-wrap σε συμμαζεμένους κόμπους, που κατά προτίμηση δεν θα ακουμπούν στο πάτωμα, για να γλιτώσεις και χρόνο από το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα, και έξτρα συσσωρευμένη σκόνη.

Πλύνε όσο μαγειρεύεις. Την ώρα που περιμένεις τα μακαρόνια να βράσουν, πλύνε τα σκεύη που χρησιμοποίησες για την προετοιμασία, και γλίτωσε τον χρόνο (και το τρίψιμο) που θα χρειαζόταν να αφιερώσεις φουσκωμένος μετά το φαγητό.

Υιοθέτησε τον κανόνα των δύο λεπτών: Αν είναι κάτι που θα σου πάρει λιγότερα από 120 δευτερόλεπτα (να πλύνεις ένα κατσαρολάκι, να βάλεις τα ρούχα στα άπλυτα, να καθαρίσεις έναν λεκέ στο τραπέζι της κουζίνας) καν’ το εκείνη τη στιγμή, μην το αφήσεις για αργότερα.

Για να καθαρίσεις γρήγορα τη λεκάνη της τουαλέτας, ρίξε απλά μια κούπα χλωρίνη, άπλωσε την με το βουρτσάκι στα πλαϊνά και κάτω από το χείλος, περίμενε πέντε λεπτά και μετά τράβα το καζανάκι.

Το μπλέντερ σου καθαρίζεται μόνο του, αν μετά από κάθε χρήση το γεμίσεις με νερό και μια-δυο σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων, το βάλεις σε λειτουργία, και μετά απλώς ξεβγάλεις.

Μην αφήνεις το πλυντήριο για μια φορά την εβδομάδα. Βάζε τα ρούχα σε ξεχωριστά καλάθια (λευκά, χρωματιστά, μαύρα, ευαίσθητα) για να γλιτώσεις χρόνο από το ξεδιάλεγμα, και κάθε φορά που ένα καλάθι γεμίζει ρίχνε το στο πλυντήριο το πρωί πριν φύγεις για τη δουλειά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Τα βιβλία είναι καθρέφτες. Βλέπεις μέσα τους μόνο αυτά που ήδη έχεις μέσα σου."

Carlos Ruiz Zafón, 1964 -, Ισπανός συγγραφέας

  • 1797 - Συνθήκη του Καμποφόρμιο, με την οποία οι Ιόνιοι Νήσοι προσαρτήθηκαν στη Γαλλία.
    1912 - Ο Ελληνικός Στρατός (IV Μεραρχία) απελευθερώνει τη Νάουσα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY