Πώς να οργανώσετε τέλεια το ψυγείο σας

Ιδέες, λύσεις και έξυπνα κόλπα για να μην έρχεστε αντιμέτωποι με το χάος κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο σας.
Πώς να οργανώσετε τέλεια το ψυγείο σας
Κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο αντικρίζετε ένα... χάος; Τάπερ με ακαθόριστο περιεχόμενο, πλαστικά σακουλάκια, σκόρπια λαχανικά, ακόμα και κονσέρβες απαρτίζουν το σκηνικό του βομβαρδισμένου ψυγείου σας. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν το καθαρίζετε ή ότι δεν το προσέχετε αρκετά αλλά ότι μάλλον χρειάζεται να κάνετε μια... αναδιοργάνωση του χώρου. Δείτε πώς με κάποιες έξυπνες συμβουλές θα κάνετε την πιο πολυχρησιμοποιημένη οικιακή συσκευή πρακτική και λειτουργική.

1. Καθαρίστε και πετάξτε

Το πρώτο βήμα είναι η καθαριότητα και τα... σκουπίδια. Καθαρίστε σχολαστικά το ψυγείο (εξάλλου είναι μια δουλειά που δεν κάνουμε κάθε μέρα) και πετάξτε τα λαχανικά και το κρέας που έχουν χαλάσει, τις σος και τις κονσέρβες που έχουν λήξει και ό,τι άλλο πιάνει άδικα χώρο.

2. Καλάθια παντού



Προμηθευτείτε με πλαστικά καλαθάκια και γεμίστε μ' αυτά το ψυγείο. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, βάλτε ετικέτες στην εξωτερική τους πλευρά που θ' αναγράφουν το περιεχόμενό τους.

3. Όχι ευπαθή τρόφιμα στην πόρτα



Η πόρτα του ψυγείου είναι το πιο ζεστό σημείο του. Γι' αυτό, αποφύγετε να βάζετε εκεί όλα τα ευπαθή τρόφιμα. Ενδεικτικά, το γάλα, τα αυγά και τα τυριά προτιμήστε να τα βάζετε στα ράφια για να διατηρούνται περισσότερο. Τα αναψυκτικά, το κρασί και ό,τι άλλο δεν χρειάζεται πολλή ψύξη, μπορεί να μπει άφοβα στην πόρτα.

4. Σέικερ για... οτιδήποτε!



Πόσα σέικερ σάς περισσεύουν; Μην τα πετάξετε! Αξιοποιήστε τα σαν όρθια τάπερ. Είναι ιδανικά για τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα φρούτα και πιάνουν ελάχιστο χώρο. Εκτός αυτού, μπορείτε να τα πάρετε όπως είναι για τη δουλειά ή να τα δώσετε στο παιδί για κολατσιό του.

...ή διαφανή γυάλινα βαζάκια για τις σαλάτες



Αντίστοιχα για τις σαλάτες, χρησιμοποιήστε γυάλινα διαφανή βάζα που θα τις διατηρήσουν φρέσκες για περισσότερες μέρες.

Κάντε κλικ εδώ, και διαβάστε τη συνέχεια στο Mama365.gr 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v