Μαγικά γιατροσόφια ενάντια στο hangover

Ναι, το ξέρουμε, δεν θα ξαναπιείτε ποτέ. Ούτε εμείς. Εν τω μεταξύ, έχουμε τις καλύτερες συνταγές για να νιώσετε καλύτερα το πρώτο πρωί του χρόνου.
Μαγικά γιατροσόφια ενάντια στο hangover
Τίποτα στον μάταιο τούτο κόσμο δεν είναι 100% τέλειο: Όπως το παγωτό έχει θερμίδες και το καλοκαίρι καύσωνες, έτσι και η Πρωτοχρονιά έχει εκτός από τέλεια πάρτι και μαγικές ανατολές ηλίου, και απαίσια χανγκόβερ. Και τρεις χιλιάδες χρόνια ιατρικής επιστήμης και προόδου δεν έχουν καταφέρει τίποτα ενάντια στη μάστιγα ετούτη.

Ας είναι. Για μια χρονιά ακόμα, εμείς συγκεντρώνουμε τα καλύτερα γιατροσόφια ενάντια στο hangover, και θυμίζουμε –για την περίπτωση που διαβάζετε αυτές τις γραμμές ακόμα νηφάλιοι– ότι δυο μεγάλα ποτήρια νερό μόλις γυρίσετε σπίτι και δυο ώρες παραπάνω ύπνος από το κανονικό μπορούν να κάνουν θαύματα. Αν είναι ήδη πολύ αργά, δοκιμάστε τα εξής.

Γιατροσόφι #1: Το Bloody Mary

Δεν θέλουμε να σας σοκάρουμε (αν και πιθανότατα δεν το ακούτε πρώτη φορά από εμάς) αλλά η καλύτερη θεραπεία ενάντια στο hangover είναι να συνεχίσετε να πίνετε. Αυτός είναι και ο λόγος που τα περισσότερα μεγάλα brunch περιλαμβάνουν μια ελαφριά αλκοολούχα πρόταση, όπως το Bloody Mary, στα μενού τους. Το συγκεκριμένο κοκτέιλ που θεωρείται η κορυφαία θεραπεία για το χανγκόβερ, το φτιάχνετε πανεύκολα και σπίτι, αναμειγνύοντας μία μεζούρα βότκα με δύο μεζούρες χυμό ντομάτας, τον χυμό ενός λάιμ (προαιρετικά), λίγο αλάτι και μια ιδέα πάπρικα.

Γιατροσόφι #2: Μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης και μια κούπα τσάι με τζίντζερ

Το μαύρο ψωμί θα αναπληρώσει τις ανάγκες του οργανισμού σας σε υδατάνθρακες, χωρίς να σας βαρύνει και να σας κάνει να νιώσετε χειρότερα όπως η μακαρονάδα που λαχταράτε, αλλά ξέρετε ότι δεν πρέπει να φάτε. Παράλληλα, το τσάι θα καταπολεμήσει την αφυδάτωση του οργανισμού σας, ενώ το τζίντζερ είναι φυσικό φάρμακο ενάντια στη ναυτία. Προσθέστε μια κουταλιά μέλι, τα φυσικά γλυκαντικά του οποίου θα διαλύσουν γρηγορότερα τα υπολείμματα του αλκοόλ στο στομάχι σας.

Γιατροσόφι #3: Smoothie με μπανάνα

Απλούστατα, χτυπάτε στο μπλέντερ μια μπανάνα με μια μεγάλη κουταλιά μέλι. Το κάλιο που περιέχει η μπανάνα βοηθά τον οργανισμό να αναπληρώσει τα αποθέματα μετάλλων που εξάντλησε το προηγούμενο βράδυ, ενώ το μέλι –είπαμε– θα διαλύσει γρηγορότερα τα υπολείμματα του αλκοόλ.

Γιατροσόφι #4: Ένα τηγανιτό αυγό

Τα αυγά περιέχουν δύο πολύτιμα για την κατάστασή σας αμινοξέα, την Κυστίνη και την Ταυρίνη. Η μεν πρώτη εξισορροπεί ένα χημικό συστατικό του αλκοόλ, την ακεταλδεΰδη που ευθύνεται εν πολλοίς για το χανγκόβερ σας, η δε δεύτερη βοηθά την φυσική ικανότητα του οργανισμού σας να απαλλαγεί από τις τοξίνες που τον έχετε φορτώσει.

Γιατροσόφι #5: Οτιδήποτε περιέχει Βιταμίνη Β

Μπορεί να είναι ένα burrito, αν πεινάτε πολύ (ο συνδυασμός όσπρια-πράσινα λαχανικά-πρωτεΐνη που περιέχει είναι θαυματουργός) ή ένα μπωλ δημητριακά ολικής άλεσης χωρίς γάλα, αν ανακατεύεστε μόνο στην ιδέα του burrito. Γιατί βιταμίνη Β, ρωτάτε; Γιατί μία από τις παρενέργειες του αλκοόλ είναι το «στέγνωμα» του οργανισμού από τα αποθέματα της συγκεκριμένης βιταμίνης, η αναπλήρωση των οποίων θα σας κάνει να αισθανθείτε γρήγορα καλύτερα.

Και αν όλα αποτύχουν, το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, απλώς κοιμηθείτε. Θεραπεύει τα πάντα.

Καλή χρονιά, με όσο το δυνατόν λιγότερα χανγκόβερ!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v