Πώς να δώσετε νέα ζωή στα χαλασμένα σας αντικείμενα

Δέκα υπέροχες ιδέες για να ξαναχρησιμοποιήσετε σπασμένα ή παλιά αντικείμενα που δεν χρειάζεστε, δίνοντας τους νέα, διακοσμητική ή και χρηστική, ζωή.
Πώς να δώσετε νέα ζωή στα χαλασμένα σας αντικείμενα
Το motto πίσω από την φιλοσοφία αυτού του φωτο-οδηγού, γνωστό και αγαπημένο: «Τα σκουπίδια του ενός είναι οι θησαυροί του άλλου». Ή για την ακρίβεια, τα σκουπίδια μας μπορούν να αποδειχθούν ωραιότατοι θησαυροί για εμάς τους ίδιους, αν δούμε τα χαλασμένα ή τα παλιά αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε με άλλο μάτι και φροντίσουμε να τους δώσουμε νέα ζωή. Κάνουμε λοιπόν οικονομία, ξαναχρησιμοποιώντας αντικείμενα όπως τα εξής:


Μια σπασμένη γλάστρα μπορεί να μετατραπεί σε ταιριαστές ταμπελίτσες για να ξεχωρίζετε τα φυτά στον κήπο ή το παρτέρι σας.


Ένα χαλασμένο τραπέζι μπορεί να μεταμορφωθεί σε – όχι ένα, αλλά δύο – γραφειάκια ή κομοδίνα.


Ένα κολονάτο ποτήρι του οποίου έσπασε η βάση μπορεί να μπει σε μια γλάστρα και να φιλοξενήσει ρεσό κεράκι που θα κάνει τη βεράντα σας ρομαντική.


Εδώ βλέπετε παλιά κοσμήματα και καρφίτσες, τα οποία με την προσθήκη μικρού μαγνήτη στο πίσω μέρος τους, έγιναν αριστοκρατικά μαγνητάκια, και έναν παλιό δίσκο που επίσης μεταμορφώθηκε σε νοσταλγικό φωτο-πίνακα.


Παλιά κοσμήματα για τον λαιμό μπορούν να προσαρμοστούν στο φωτιστικό και να το μετατρέψουν σε σικ πολυέλαιο.


Η σπασμένη υδρόγειος του γραφείου γίνεται ωραιότατη φρουτιέρα για το τραπέζι σας.


Μια παλιά κορνίζα, με τις κατάλληλες προσθήκες, γίνεται κομψή και πρακτική θήκη για σκουλαρίκια.


Κι όμως, το περίβλημα αυτού του καθρέφτη είναι ένα παλιό λάστιχο ποδηλάτου.


Δεν χρειάζεστε πια την παλιά ξύλινη και ασταθή σας σκάλα; Κάντε την «ραφιέρα» για το σαλόνι σας.


Τα μπουκάλια της μπύρας ή των αναψυκτικών που σας μένουν, με επένδυση από χρωματιστό σπάγκο, γίνονται υπέροχα διακοσμητικά βαζάκια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v