Πώς βάφουμε αυγά;

Αναλυτικές οδηγίες και κατατοπιστικά βίντεο που θα σας βοηθήσουν να βάψετε άψογα κόκκινα ή πολύχρωμα αυγά.
Πώς βάφουμε αυγά;
Θέλετε να βάψετε μόνοι σας τα πασχαλινά αυγά, αλλά δεν ξέρετε πώς; Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλα τα μυστικά, καθώς και βήμα προς βήμα οδηγίες και κατατοπιστικά βίντεο, για αποτέλεσμα… επαγγελματικό.

Μυστικά για την προετοιμασία

- Διαλέξτε γερά αυγά, και μην τα πλύνετε. Αν το κάνετε, θα καταστρέψετε το προστατευτικό περίβλημα που διαθέτουν από την φύση τους για να εμποδίζει τους μικροοργανισμούς να εισχωρήσουν στο εσωτερικό τους.

- Γεμίστε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, και τοποθετήστε προσεκτικά μέσα τα αυγά, σε μία μόνο στρώση. Φροντίστε να μην έχουν μεγάλα κενά μεταξύ τους, και βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται όλα από το νερό.

Η διαδικασία της βαφής των αυγών

- Βάλτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, και μετρήστε δύο λεπτά από τη στιγμή που θα βράσει το νερό. Εν συνεχεία, σβήστε το μάτι της κουζίνας, και αφήστε την κατσαρόλα επάνω μέχρι το νερό να κρυώσει εντελώς.

- Ρίξτε στην κατσαρόλα την βαφή των αυγών (έχετε διαλέξει από πριν βαφή που λειτουργεί με κρύο νερό) και ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, προσέχοντας να μην ξεπεράσετε τον χρόνο που αναφέρει να αφήσετε τα αυγά μέσα στη βαφή.

- Αφήστε τα αυγά να στραγγίξουν σε μια χάρτινη αυγοθήκη.

- Αφού στεγνώσουν, αλείψτε τα με ελαιόλαδο και αφήστε τα και πάλι να στεγνώσουν.

Θέλετε τα αυγά σας πιο πρωτότυπα;

Δείτε στο παρακάτω βιντεάκι αναλυτικές, βήμα προς βήμα οδηγίες για να βάψετε τα αυγά σας χρησιμοποιώντας βαφή, ξύδι, αλουμινόχαρτο και πολύχρωμες κλωστές για βαφή αυγών.

 
Δεν εμπιστεύεστε τις βαφές του εμπορίου; Οι γιαγιάδες του Made in Creta εξηγούν στο παρακάτω βίντεο πώς θα φτιάξετε φυσική βαφή από παντζάρια και κρεμμύδια, και πώς θα βάψετε τα αυγά σας με αυτήν.

 
Και άλλο ένα κατατοπιστικό βίντεο για να γίνετε… μάστορες της φυσικής βαφής.

 
Και το απλούστερο όλων, η διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω, σε ένα λεπτομερέστατο βίντεο για να βάψετε κόκκινα αυγά με έτοιμη βαφή που θα αγοράσετε και ξύδι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v