15 νέες χρήσεις για καθημερινά αντικείμενα

Καλαμάκια, αχρησιμοποίητα ρολά κουζίνας, θήκες γυαλιών και άλλα καθημερινά αντικείμενα… μεταμορφώνονται και αλλάζουν χρήση εύκολα και γρήγορα. Δείτε πώς.
15 νέες χρήσεις για καθημερινά αντικείμενα
Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να «μεταμορφώσουμε» καθημερινά αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι – και τα οποία πολλές φορές δεν χρησιμοποιούμε καν ή τα έχουμε για πέταμα – είναι δεκάδες.

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα σκεφτείτε να πετάξετε την παλιά σας θήκη γυαλιών ή την θήκη της οδοντόβουρτσας αναθεωρήστε. Πιθανώς να σας χρησιμεύσουν για κάτι άλλο.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε διαφορετικά 15 καθημερινά αντικείμενα.

* Τα δεκάδες λαστιχάκια που βρίσκονται διάσπαρτα στο σπίτι μπορούν να μπουν χιαστί σε πόρτες που δεν θέλετε να κλείνουν, έτσι ώστε να κρατούν το «γλωσσάκι» μέσα.

* Η παλιά θήκη για τους φακούς επαφής μπορεί να χρησιμεύσει ως… αποθηκευτικός χώρος για μπαχαρικά σε περίπτωση που πάτε για κάμπινγκ ή ως αποθηκευτική λύση για τα χάπια σας.

* Αν οι κορνίζες σας δεν είναι ιδιαίτερα βαριές, μπορείτε να περάσετε από τις δύο αντικριστές θηλιές τους οδοντικό νήμα στο μήκος που θέλετε και να τις κρεμάσετε από αυτό.

* Μία θήκη γυαλιών μπορεί να χρησιμεύσει για να βάλετε μέσα κοσμήματα όταν ετοιμάζετε τη βαλίτσα σας για ταξίδι και για να μην χάνετε -ή να μην μπλέκονται- τα ακουστικά του κινητού σας.

* Μία χάρτινη λίμα έχει παραπάνω χρήσεις από το να λιμάρει τα νύχια σας. Με αυτήν μπορείτε να τρίψετε απαλά λεκέδες σε σουέντ τσάντες και παπούτσια για να καθαρίσουν.

* Αν δεν έχετε ένα αρκετά μικρό βάζο για να τοποθετήσετε μέσα τα λουλούδια που μόλις κόψατε, η θήκη της οδοντόβουρτσάς σας μπορεί να εξυπηρετήσει ιδανικά αυτόν τον σκοπό.

* To ρολό κουζίνας μπορεί να γίνει εύκολα μέσο αποθήκευσης για πλαστικές σακούλες ή μακριά καλώδια συσκευών, ενώ στο ρολό από το χαρτί υγείας μπορείτε κάλλιστα να «περάσετε» λαστιχάκια για τα μαλλιά και τσιμπιδάκια για να μην τα ψάχνετε και αγοράζετε καινούργια κάθε τρεις και λίγο.

Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης

* Οι λάτρεις του κρασιού θα έχουν σίγουρα αρκετές αχρησιμοποίητες χάρτινες κούτες κρασιών στο σπίτι. Μην τις πάτε (ακόμα) στον κοντινότερο κλάδο ανακύκλωσης, χρησιμοποιήστε τις ως παπουτσοθήκες.

* Αφού καθαρίσετε την θήκη των αυγών που έχετε ήδη καταναλώσει, μπορείτε να την μετατρέψετε σε μαγειρικά «καλούπια» για να ψύξετε ζύμη, muffins, ζελέ φρούτων, μέχρι και κεφτεδάκια. Επίσης, μπορείτε να τις κόψετε και να τις χρησιμοποιήσετε μαζί με τα πιτσιρίκια σαν στάμπες για… αφηρημένα έργα τέχνης.


* Ξεθάψατε από το πατάρι την υδρόγειο από τα σχολικά σας χρόνια και δεν ξέρετε τι να την κάνετε; Κόψτε την στα δύο και περάστε ένα ντουί με καλώδιο για να την κάνετε ή λάμπα ή απλά γυρίστε την ανάποδα και χρησιμοποιήστε την ως διακοσμητικό μπολ.

* Αν θέλετε οι ανθοδέσμες σας να διατηρούνται περισσότερο και καλύτερα στα βάζα, κόψτε μερικά φαρδιά καλαμάκια και τοποθετήστε τα στις άκρες από τα κοτσάνια των λουλουδιών (π.χ. σε τουλίπες ή τριαντάφυλλα), πριν βάλετε τα λουλούδια στο βάζο με το νερό.

* Καθαρίστε τις εσωτερικές εσοχές από το πληκτρολόγιό σας «περνώντας» τις με την αυτοκόλλητη πλευρά ενός Post it.

* Όταν θέλετε να αποθηκεύσετε παλτό ή κάποια «καλά» ρούχα, αφού τα κρεμάσετε, «ντύστε» τα με μια παλιά μαξιλαροθήκη στην οποία θα χρειαστεί να κάνετε μια μικρή τρύπα για να περάσει από μέσα η κρεμάστρα.

* Τα παλιά σκουφάκια μπάνιου (ή αυτά που έχετε πάρει από ξενοδοχείο) αποτελούν ιδανική λύση για να τυλίγετε τα παπούτσια σας, πριν τα βάλετε στην βαλίτσα.

* Τέλειωσε το απορρυπαντικό πιάτων; Πλένετε πολύ καλά το εσωτερικό του πλαστικού μπουκαλιού και μόλις αποκτήσατε το ιδανικό μαγειρικό εργαλείο για να ρίχνετε την κατάλληλη ποσότητα π.χ. μίγματος για κρέπες ή κρέμας γάλακτος σε ένα φαγητό και σιροπιού ή κρέμας για να γαρνίρετε ένα γλυκό.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v