Πρώτο ραντεβού: Τι να φορέσω τώρα;

Τα σωστά και τα λάθος ρούχα, οι χρυσοί κανόνες των πρώτων ραντεβού, και όλα όσα θέλετε να αποφύγετε για να κερδίσετε τη μάχη των (πρώτων) εντυπώσεων.
Πρώτο ραντεβού: Τι να φορέσω τώρα;
Το σενάριο είναι, λίγο-πολύ, γνωστό: Η πιθανότητα να στρώνουν τα μαλλιά σας είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον βαθμό του ενδιαφέροντος για το επικείμενο πρώτο ραντεβού σας. Κάτι τέτοιο ισχύει και για την ντουλάπα σας. Όσο περισσότερο θέλετε να εντυπωσιάσετε το νέο αντικείμενο του πόθου σας, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχετε να βρείτε κάτι «σωστό» για να φορέσετε μια-δυο ώρες (ή μια-δυο μέρες, εξαρτάται από το βαθμό του ενδιαφέροντος που λέγαμε προηγουμένως) πριν ξεκινήσετε.

Τι ακριβώς, όμως, θα πει «κάτι σωστό για να φορέσετε»; Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να συγκεντρώνουμε το απόσταγμα σοφίας που μας χάρισαν δεκάδες αποτυχημένα (και μερικά επιτυχημένα) πρώτα ραντεβού, και να το μοιραζόμαστε μαζί σας, υπό τη μορφή εγγυημένων συμβουλών ένδυσης για πρώτα ραντεβού. Κρατήστε σημειώσεις –και μην πανικοβάλλεστε.

Για τις κυρίες...

Ο πρώτος χρυσός κανόνας λέει ότι μπορείτε να φορέσετε οτιδήποτε, αρκεί να νιώθετε άνετα με αυτό. Η πάντα κλασική μίνι φούστα, ας πούμε, είναι αναμφισβήτητα σέξι, αλλά αν στο καθημερινό σας ντύσιμο περιλαμβάνονται μόνο τζην και φόρμες, θα περάσετε όλο το βράδυ να την «τραβάτε» προς τα κάτω –πράγμα όχι σέξι. Κάπως έτσι προέκυψαν φράσεις και χαρακτηρισμοί του τύπου «δεν το φοράς, σε φοράει».

Ο δεύτερος χρυσός κανόνας είναι εκείνος της ισορροπίας: Ένα ντεκολτέ συνδυάζεται ωραιότατα με το αγαπημένο σας στενό τζην, και μια μίνι φούστα ταιριάζει γάντι με μια μπλούζα χωρίς ντεκολτέ. Η μίνι φούστα και το ντεκολτέ μαζί κάνουν έναν κραυγαλέο συνδυασμό που εννιά φορές στις δέκα δεν περνά το σωστό μήνυμα για το άτομό σας.

Κρατήστε το απαραίτητο μέτρο στα αξεσουάρ. Το ίδιο ισχύει και για το μακιγιάζ: Επιτυχημένο είναι εκείνο που σας ομορφαίνει μεν, δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά δε. Επίσης, προσοχή θέλει και το άρωμα: Μερικές σταγόνες στους καρπούς και τον λαιμό φτάνουν και περισσεύουν.

Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο μέγα ζήτημα των τακουνιών. Υπάρχει κι εδώ χρυσός κανόνας (παντού υπάρχει) που λέει ότι, αν αποφασίσετε να τα φορέσετε, υπογράφετε ένα σιωπηλό συμβόλαιο που σας στερεί το δικαίωμα σε οποιαδήποτε στιγμή της βραδιάς –ή της επόμενης μέρας– να γκρινιάξετε για το πόσο πολύ σας «πεθαίνουν». Αν υπάρχει έστω και η παραμικρή περίπτωση να αναιρέσετε κατ’ αυτόν τον τρόπο τη γοητεία τους, προτιμήστε ένα ωραίο ζευγάρι flat μπότες –ειδικά αν ξέρετε εκ των προτέρων ότι θα πάτε κάπου όπου δεν θα κάθεστε.

Για τους κυρίους...

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ ευκολότερα, δεδομένου ότι οι επιλογές σας δεν είναι και πάρα πολλές. Ο κλασικός συνδυασμός τζην και πουκάμισο αρκεί για να σας βγάλει ασπροπρόσωπους, με πιθανή εξαίρεση την περίπτωση η σχέση σας με τα πουκάμισα να εξαντλείται στους γάμους που είστε καλεσμένος. Σε αυτή την περίπτωση, όπως λέγαμε και παραπάνω, προτιμήστε μια μπλούζα ή ένα t-shirt με το οποίο αισθάνεστε άνετα. Πολύ λίγα πράγματα είναι λιγότερο σέξι από κάποιον που αισθάνεται άβολα με τα ρούχα που φοράει. Και ναι, πάντα φαίνεται.

Αν και επιμένουμε να πιστεύουμε ότι το γνωστό κλισέ που θέλει τις γυναίκες να κοιτάζουν σε έναν άντρα τα παπούτσια είναι μύθος, φανταζόμαστε ότι δεν θέλετε να επαληθεύσετε την πεποίθησή μας στο πρώτο σας ραντεβού. Επιλέξτε, λοιπόν, προσεκτικά τα παπούτσια σας, ανάλογα με το υπόλοιπο ντύσιμο: Με ένα τζην και t-shirt τα αγαπημένα σας αθλητικά (τα μαζεμένα, όχι αυτά με τις αερόσολες) ταιριάζουν μια χαρά, με ένα πιο κλασικό πουκάμισο, ίσως θέλετε κάτι ένα κλικ πιο πάνω –τα μοκασίνια που έχετε για τους γάμους αφήστε τα στην ντουλάπα. Τα all star είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή, όπως και τα ουδέτερου χρώματος μποτάκια –τονίζουμε το «ουδέτερου χρώματος» για την περίπτωση που έχετε κρατήσει εκείνα τα κίτρινα που φοράγαμε στο σχολείο και σας φανεί μυστηριωδώς καλή ιδέα να τα τιμήσετε αν τα δείτε μπροστά σας ψάχνοντας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v