ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Πώς να καταλάβετε αν σας λένε ψέματα σε 5’’

Κάντε το γρήγορο «τεστ του Πινόκιο» με το οποίο μπορείτε να καταλάβετε αν είστε καλοί στο να λέτε ψέματα ή αν οι άλλοι γύρω σας... ψεύδονται ασυστόλως.

Πώς να καταλάβετε αν σας λένε ψέματα σε 5’’

Πώς μπορείτε να καταλάβετε αν οι γύρω σας είναι ειλικρινείς μαζί σας ή αν εσείς είστε καλοί στο να λέτε ψέματα; Ένας καθηγητής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire που ασχολείται με την δημόσια αντίληψή της, ο Richard Wiseman, βρήκε έναν πολύ απλό τρόπο να το διαπιστώσετε σε 5 δευτερόλεπτα, τον οποίο και εξηγεί στο παρακάτω video.Εν ολίγοις, το τεστ είναι το εξής: Με τον δείκτη του δεξιού σας χεριού (αν είστε δεξιόχειρες) σχεδιάστε ένα “Q” στο μέτωπό σας.

Αν το σχεδιάσετε με την φορά της κάτω γραμμούλας του έτσι, ώστε να μπορούν να το διαβάσουν σωστά αυτοί που σας κοιτάζουν (δηλαδή με την γραμμούλα προς το δεξιό μέρος του μετώπου όπως σας κοιτάζουν οι άλλοι), τότε είστε καλός στα ψέματα, σκέφτεστε πολύ το πώς φαίνεστε στους άλλους και θέλετε να είστε το επίκεντρο της προσοχής. Αν πάλι σχεδιάσατε το “Q” έτσι ώστε να το διαβάζετε εσείς σωστά, αυτό σημαίνει πως είστε μάλλον εσωστρεφείς και ειλικρινείς με τους γύρω σας.

Ζητήστε και από τους γύρω σας να σχεδιάσουν ένα “Q” στο μέτωπό τους για να διαπιστώσετε αν… σας λένε ψέματα. Το video αυτό αποτελεί ένα από τα μονόλεπτα “How-to” της σειράς «in 59 seconds» του καθηγητή, ο οποίος στο κανάλι του έχει δημοσιεύσει και άλλα έξυπνα και εύκολα τεστ για «καθημερινή χρήση».

ΠηγήTelegraph

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v