ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Απλά tips για επίδοξους ζωγράφους

Δεν είναι ανάγκη να είστε καλλιτέχνης υψηλού επιπέδου για να σχεδιάσετε αξιοπρεπώς ένα ωραίο πρόσωπο. Παρακολουθήστε τα videos, διαβάστε τα tips και μάθετε να κάνετε μικρά θαύματα με χαρτί και μολύβι.

Απλά tips για επίδοξους ζωγράφους

Αν αισθανόσασταν πάντα ντροπή που δεν μπορείτε να τραβήξετε μια ευθεία γραμμή, αν στο σχολείο το μόνο που κάνατε με μολύβι και χαρτί ήταν ανεκδιήγητες μουτζούρες, αν θέλετε να μάθετε στο παιδί σας να αποτυπώνει στοιχειώδεις εικόνες ή αν νιώθετε πως κρύβετε μέσα σας ένα σχεδιαστικό ταλέντο, που απλώς έχει μείνει ανεκμετάλλευτο, συνεχίστε την ανάγνωση. Με τα tips που ακολουθούν και τα videos που τα συνοδεύουν, σας εισάγουμε στον απλό, αλλά μαγικό κόσμο του σχεδίου. Ξύστε τα μολύβια σας και ξεκινάμε!

Πρόσωπο με πρόσωπο
Από το Θησείο μέχρι την Μονμάρτη, πολλές φορές έχετε απορήσει με το πόσο γρήγορα μπορούν οι πλανόδιοι καλλιτέχνες να δημιουργήσουν μια προσωπογραφία. Με τις παρακάτω οδηγίες, θα δείτε πως δεν είναι καθόλου δύσκολο να σχεδιάσετε το πιο εκφραστικό μέρος κάθε ανθρώπινης φιγούρας: το πρόσωπο. Παρακολουθήστε το παρακάτω video, διαβάστε τις συμβουλές που ακολουθούν και εξασκηθείτε στο σκιτσάρισμα ενός προσώπου.Σύμφωνα με το σκίτσο του video, σχεδιάστε το οβάλ σχήμα αυγού, και χωρίστε με απλές κάθετες γραμμές το πρόσωπο στα τμήματα που υποδεικνύονται. Με μερικές εύκολες κινήσεις, έχετε βρει πού θα σχεδιάσετε τα μάτια, τα αυτιά, την μύτη και το στόμα. Προσοχή: τα μάτια πρέπει να βρίσκονται στην μέση του προσώπου και όχι πιο ψηλά, όπως θα περίμενε κανείς. Τα αυτιά βρίσκονται στο ίδιο ύψος με τα μάτια, ενώ δεν είναι απαραίτητο να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια για να σχεδιάσετε τα χαρακτηριστικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, καθώς κανενός το δεξιό προφίλ δεν είναι ίδιο με το αριστερό.

Προχωρώντας σε πιο συγκεκριμένα μέρη του προσώπου, στο video που ακολουθεί, θα δείτε στην πράξη πώς θα σχεδιάσετε ρεαλιστικά μάτια. Ο «καθρέφτης» της ανθρώπινης ψυχής οφείλει να δίνει ψυχή και στην φιγούρα πάνω στο χαρτί σας, οπότε αξίζει τον κόπο να εξασκηθείτε αρκετά σε αυτό το κομμάτι.Σώμα με σώμα
Αφού καλύψαμε σε γενικές γραμμές –στην κυριολεξία- το ζήτημα του προσώπου, ας περάσουμε στο σώμα. Οι γραμμές και οι γοητευτικές καμπύλες του γυναικείου σώματος δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο να αποτυπωθούν με μικρές κινήσεις. Παρακολουθήστε παρακάτω πώς θα γίνετε εξπέρ στο να ζωγραφίζετε μια γυναικεία φιγούρα, και στην συνέχεια, μπορείτε να εξασκηθείτε με «μπούσουλα» φωτογραφίες φίλων σας, ή ακόμη καλύτερα και πιο διασκεδαστικά, με μια φίλη σας για ζωντανό μοντέλο.Σχεδιάζοντας τα χέρια
Δίνοντας στις φιγούρες σας τα άκρα που τους αξίζουν, ολοκληρώνετε την γενική εικόνα ενός ανθρώπινου σώματος. Σχεδιάστε πρώτα με αδρά σχήματα την παλάμη, την ομάδα των τεσσάρων δακτύλων, στην συνέχεια τον αντίχειρα και τις λεπτομέρειες, και το χέρι είναι έτοιμο. Δείτε ποια στάδια ακριβώς θα ακολουθήσετε για να τα καταφέρετε στο παρακάτω video. Γεια στα χέρια σας!Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2