Πώς να αυξήσετε την λίμπιντο

Περισσότερη λίμπιντο = καλύτερο σεξ. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Αυτό που δεν ξέρουμε, είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να την ανεβάσουμε στα ύψη και οι οποίοι έχουν να κάνουν τόσο με την άσκηση όσο και με την διατροφή μας.
Πώς να αυξήσετε την λίμπιντο
Οι έντονοι ρυθμοί ζωής, το άγχος, το στρες, η υπερβολική κούραση, η έλλειψη άσκησης και ένα σωρό άλλοι παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την μείωση της σεξουαλικής μας επιθυμίας. Αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις με τον συνάνθρωπό μας. Μια υγιής σεξουαλική σχέση μας "ανεβάζει" ψυχολογικά, μας κάνει να νιώθουμε πλήρεις και συμβάλλει τα μέγιστα στην σωματική μας υγεία. Για να γίνουν όλα αυτά όμως, πρέπει η σεξουαλική μας επιθυμία, ή αλλιώς λίμπιντο αγγλιστί, να είναι σε ψηλά επίπεδα. Δυστυχώς, ο περισσότερος κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στον τομέα αυτό, γεγονός που έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις του με το άλλο φύλο. Υπάρχουν ορισμένες απλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ενισχύσετε την λίμπιντό σας, καιρός λοιπόν να τις βάλετε στο πρόγραμμα!

*Τρώτε άφθονα λαχανικά και φρούτα, κυρίως «πράσινα».

* Προσπαθήστε να κοιμάστε και να χαλαρώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Με τον ύπνο ξεκουράζονται όλες οι λειτουργίες του οργανισμού με αποτέλεσμα να έχετε περισσότερη ενέργεια αλλά και λίμπιντο. Το υπερβολικό στρες και η έλλειψη ύπνου έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην σεξουαλική μας υγεία.

* Αποφύγετε το αλκοόλ, το κάπνισμα και τον καφέ. Είναι αποδεδειγμένο ότι το καθένα από τα παραπάνω μειώνει σημαντικά την λίμπιντο και μας καθιστά ευάλωτους σε κάθε είδους μολύνσεις.

* Η καλή σεξουαλική υγεία πηγάζει από την σωστή διατροφή. Προσέχοντας τι τρώμε βελτιώνουμε την κατάσταση των ενδοκρινών αδένων που είναι υπεύθυνοι για την απελευθέρωση των ορμονών που έχουν να κάνουν με το σεξ. Σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων τα θρεπτικά στοιχεία που αυξάνουν την λίμπιντο είναι οι βιταμίνες Α, Β1,Β2,Β3, Β5, Β6, Β12 , C, E, ο ψευδάργυρος, το φολικό οξύ, η νιασίνη και το σελήνιο. Συγκεκριμένα, οι 15 ισχυρότερες τροφές που ανεβάζουν την γενετήσια επιθυμία είναι: στρείδια, φουντούκια, αμύγδαλα, σαλιγκάρια, ρόκα, σπαράγγια, χαβιάρι, αβοκάντο, μπρόκολο, μπανάνα, οστρακοειδή, σέλινο, καρύδια, σουσάμι και σκόρδο. Εκτός από αυτές, όμως, τις 15 κύριες τροφές έχουμε άλλες 3 που ξεχωρίζουν ιδιαίτερα για τη θετική τους επίδραση στην αύξηση της λίμπιντο. Αυτές είναι: κολοκυθόσποροι, ελαιόλαδο και η αγαπημένη σε όλους «γλυκιά» σοκολάτα.

* Άσκηση: το άλφα και το ωμέγα της σεξουαλικής μας υγείας. Κατά κύριο λόγο συγκεντρωθείτε στις αγχολυτικές ασκήσεις μιας και αυτού του είδους οι ασκήσεις αποκλείουν την έκκριση των «κακών» ορμονών αφήνοντας χώρο στις «καλές» να αναλάβουν δράση. Τέτοιου τύπου άσκηση είναι η Yoga, το Tai Chi, το Qi Chong και φυσικά το περπάτημα. Μην παραμελήσετε όμως και τις ασκήσεις με βάρη μιας και αυτές είναι αποδεδειγμένο ότι αυξάνουν την έκκριση σεξουαλικών ορμονών. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε, γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς η υπερβολική προπόνηση μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Η έντονη και επαναλαμβανόμενη καρδιοαναπνευστική άσκηση ενθαρρύνει την έκκριση των ορμονών του άγχους, κάτι που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v