Πώς θα βάλεις την ταυτότητα και το δίπλωμα στο κινητό σου

Από σήμερα το απόγευμα θα μπορούμε να έχουμε ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό μας. Ποια θα είναι η διαδικασία.
Πώς θα βάλεις την ταυτότητα και το δίπλωμα στο κινητό σου
Σε ψηφιακή μορφή στο smartphone θα έχουμε σύντομα τόσο την ταυτότητα όσο και το δίπλωμά μας.

Αν και η παρουσίαση θα γίνει το απόγευμα, η σχετική εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store και ονομάζεται gov.gr Wallet.  

Μάλιστα οι χρήστες μπορούν να την κατεβάσουν αλλά και να δούνε πώς θα είναι η μορφή των δύο ψηφιακών εγγράφων.

Αφού συνδεθούν στο app, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Τaxisnet, όπως και στο gov.gr, θα μπορούν από δω και στο εξής να «κατεβάζουν» μέσα στην εφαρμογή την ψηφιακή μορφή της αστυνομικής τους ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης τους.

Πρόκειται για την ίδια διαδικασία που είχε χρησιμοποιηθεί στο τέλος του 2021 για το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας που χρησιμοποιήθηκε στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον COVID-19.

Προς το παρόν, το app δεν λειτουργεί καθώς δεν δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στην ψηφιακή έκδοση της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης, κάτι που αναμένεται να γίνει από το απόγευμα, μετά την επίσημη παρουσίαση σήμερα.

Με βάση την τροπολογία, τα στοιχεία που θα αποθηκεύονται στην εν λόγω εφαρμογή θα μπορεί ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου «να τα επιδεικνύει, για σκοπό ταυτοποίησής του, σε φορείς του δημόσιου τομέα κατά έννοια περ. α’ παρ. του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’143), δικαστικές αρχές και φυσικά και νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα, που νομιμοποιούνται για έλεγχο ταυτότητας ταυτοποίηση, στο πλαίσιο άσκησης των κατά αρμοδιοτήτων τους εκπλήρωσης των κατά υποχρεώσεών τους».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v