Διασκεδαστικές ιδέες για το καλοκαίρι των παιδιών σας

Το καλοκαίρι είναι εδώ κι ήρθε ο καιρός να αφήσουμε tablets και τηλεοράσεις στην άκρη και να διασκεδάσουμε μαζί με τα παιδιά μας με πρωτότυπες ασχολίες.
Διασκεδαστικές ιδέες για το καλοκαίρι των παιδιών σας
Αφού κλείσανε και τα σχολεία μπορούμε να πούμε με μια φωνή ότι το καλοκαίρι είναι εδώ κι οι διακοπές μας κοντοζυγώνουν. Οι μπόμπιρες βέβαια είναι πιο τυχεροί καθώς θα απολαύσουν το τρίμηνο των διακοπών τους χωρίς τις έγνοιες που κουβαλούν οι γονείς τους. Ωστόσο είναι σημαντικό το φετινό να καλοκαίρι να μην το περάσουν τα παιδιά κυρίως μπροστά σε μια οθόνη, αλλά αντίθετα βρίσκοντας διασκεδαστικές ασχολίες μαζί με τους γονείς και τα παππούδια τους. Τσέκαρε λοιπόν κάποια στανταράκια διασκέδασης και δεν θα χάσεις.

Τα βιβλία θα μας σώσουν

Μαζί με αντηλιακά, μαγιώ, σαγιονάρες και κουβαδάκια στην τσάντα της θαλάσσης βάζουμε οπωσδήποτε και βιβλία. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε το παιδικό βιβλίο γνωρίζει άνθιση και τόσο η εγχώρια όσο κι η ξένη παραγωγή προσφέρουν εξαιρετικούς τίτλους για να συντροφεύσουν τα παιδιά σας. Πηγαίνετε μαζί με το παιδί σας στο βιβλιοπωλείο και αφήστε το να διαλέξει το βιβλίο που θέλει.

Τα παιχνίδια και τα μάτια τους

Από τον Ben 10 και τους πυτζαμοήρωες, μέχρι τα πιο παραδοσιακά transformers και χελωνονιτζάκια, αλλά και τις σταθερές αξίες των LEGO και των Playmobil τα παιχνίδια σίγουρα είναι μια προτιμότερη και πιο διασκεδαστική λύση από εκείνη της οθόνης. Μαζί σε αυτά αν προσθέσεις επιτραπέζια και παζλ που εξελίσσουν τις δεξιότητες των παιδιών, τότε να είσαι σίγουρος/η πως τα παιδιά σου θα περάσουν μπόλικο χρόνο μαζί τους.

Watersports φορέβα

Η θάλασσα προσφέρεται για πολλά και συναρπαστικά watersports. Από τα πιο απλά όπως το beach volley και οι ρακέτες, μέχρι το ποδήλατο στη θάλασσα, τα κανό οι νεροτσουλήθρες κι οι ιστιοσανίδες για παιδιά θα εξασφαλίσουν στιγμές διασκέδασης και απόλαυσης που οι μικροί μας φίλοι θα θυμούνται μια ζωή. 

Φτιάξε ένα λεύκωμα, όπως κάναμε παλιά

Οι θησαυροί του καλοκαιριού είναι πολλοί. Κοχύλια, πέτρες, αστερίες, λουλούδια, βότανα κι αμέτρητα αναμνηστικά μπορούν να γίνουν ένα υπέροχο λεύκωμα καλοκαιρινών αναμνήσεων. Είναι βέβαιο πως αν πείσεις το παιδί σου να φτιάξει ένα φέτος,  θα μετράει τις μέρες για να κάνει κάτι αντίστοιχο και του χρόνου.

Αυτοσχέδια κατασκήνωση στην πόλη

Πολλά παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε κατασκήνωση για διάφορους λόγους (χρόνος, χρήμα, διαθεσιμότητα). Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να φέρουμε την κατασκήνωση στην πόλη. Αγόρασε μια μικρή σκηνή (ξεκινούν από τα 15€ ) ή φτιάξε μια αυτοσχέδια με σεντόνια και σκοινιά. Εφοδίασε την με περιοδικά, βιβλία, παιχνίδια και λιχουδιές κι είναι βέβαιο ότι θα γίνει το νέο αγαπημένο σποτ του/ης γιου/κόρης σου.

Μίκυ Μάους εσύ σούπερσταρ!

Παλιό κι υπεραγαπημένο περιοδικάκι, που γνώρισε τέτοια επιτυχία σε μικρούς και μεγάλους φίλους, που ονομάτισε μια ολόκληρη κατηγορία παιδικών περιοδικών. Μίκυ Μάους, Ντόναλντ, Κόμιξ αλλά κι άλλα παιδικά περιοδικά, ταιριάζουν ταμάμ για ανάγνωσμα των παιδιών στην παραλία και στις διακοπές, μέσα από ξεκαρδιστικές ιστορίες, με χιούμορ ανατροπές κι αγαπημένους ήρωες. Ακόμη και αν δεν είναι βιβλία, είναι σίγουρα καλύτερα από οθόνη.

Μπουγελωθείτε ελεύθερα

Θυμάσαι την τελευταία μέρα στο σχολείο όταν ο τινέιτζερ εαυτός σου πολύ πριν γίνει μπούμερ, εφοδιαζόταν με νεροπίστολα, σακούλες και γιγάντιες νερόμπομπες για το αποχαιρετιστήριο μπουγέλο της χρονιάς. Άσε λοιπόν και το παιδί σου να γευτεί αυτή τη χαρά κι αν μάθεις ότι αράζει στο Waterboom Festival μην σε πιάσει κανένας πανικός γιατί εκεί είναι η φάση πλέον.

Η κηπουρική θα το σώσει

Θυμάσαι που πάντοτε έλεγες να φτιάξεις έναν μικρό κηπάκο στην αυλή το μπαλκόνι ή την ταράτσα κι όλο το αμελούσες; Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις με βοηθούς τα αγγελούδια σου. Μάθε τους τα φυτά, τα βότανα κι άσε σε εκείνα την επιμέλεια του ποτίσματος στα πιο αγαπημένα τους. Θα δεις ότι άμεσα θα εξοικειωθούν με τα φυτά, δημιουργώντας μια ξεχωριστή κι αγαπημένη σχέση.

Δεντρόσπιτο αγάπη μου



Καλά τα δεντρόσπιτα στο Minecraft δεν λέμε, αλλά το real thing είναι όπως και να το κάνουμε άλλο πράγμα. Το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο κάθε εκκολαπτόμενου πιτσιρικά Ροβινσώνα Κρούσου το δεντρόσπιτο σκαρφαλώνει με άνεση στην κορυφή της λίστας των πιο διασκεδαστικών καλοκαιρινών ασχολιών. Αν έχεις πρόσβαση σε κήπο, τσέκαρε το βιντέακι και δες πώς μπορείς να φτιάξεις ένα αντίστοιχο με παλέτες και να γίνεις ο/η καλύτερος/η μπαμπάς/μαμά του κόσμου.

Θα γίνει της ζωγραφικής/χειροτεχνίας το κάγκελο

Αγόρασε τα απαραίτητα υλικά (μαρκαδόρους, χαρτόνια, ψαλίδια, κηρομπογιές) κι άσε την φαντασία του παιδιού σου να ταξιδέψει εκεί που θέλει. Αν πιάνουν τα χέρια σου κι είσαι καλός/η στο σχέδιο, καθοδήγησέ τα αντίστοιχα ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τον δικό τους κόσμο, διασκεδάζοντας, μακριά από οθόνες και κινητά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v