Τips για όταν ψάχνεις νέο σπίτι

Είσαι στην αναζήτηση νέου σπιτιού; Νιώθεις το άγχος σου να σε καταπλακώνει γιατί δεν βρίσκεις αυτό που θες; Τσέκαρε τα παρακάτω tips και θα δεις ότι υπάρχει ελπίδα.
Τips για όταν ψάχνεις νέο σπίτι
Ήρθε η ώρα να βρεις νέο σπίτι. Δεν μας ενδιαφέρει αν αυτό συμβαίνει λόγω απογαλακτισμού από την οικογενειακή εστία, λόγω σπουδών ή επειδή κάνεις το επόμενο μεγάλο βήμα στη σχέση σου που δεν είναι άλλο από τη συγκατοίκηση. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στη ζωή σου κι επομένως πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος/η για αυτό. Ειδικά αν βρίσκεσαι στην Αθήνα, όπου η εύρεση ενός καλού σπιτιού σε οικονομική τιμή, μοιάζει λίγο με κυνήγι θησαυρού. Μην σκιάζεσαι ωστόσο. Εμείς θα είμαστε δίπλα σου και θα σου προσφέρουμε αφειδώς tips για να βρεις το επόμενο σου σπίτι έγκαιρα.

Ξεκαθάρισε τι ψάχνεις

Όσο πιο συγκεκριμένο είναι το πλάνο σου για το σπίτι που σε ενδιαφέρει, τόσο πιο εύκολα θα αποφύγεις άσκοπο ψάξιμο,  ραντεβού σε σπίτια που είναι εκτός μπάτζετ σου αλλά και των περιοχών που θα επιθυμούσες να μείνεις. Εφόσον βρεις το μπάτζετ σου, τις περιοχές που θα ήθελες να μείνεις, όπως και τα τετραγωνικά, έχεις τα κατάλληλα φίλτρα για να περιορίσεις την αναζήτηση σου μόνο σε ενδιαφέρουσες περιπτώσεις κατοικιών.

Ξεψάχνισε όλες τις αγγελίες και τα σχετικά sites

Σκέψου την αναζήτηση ενός νέου σπιτιού σαν μια διπλωματική εργασία. Μην χάνεις χρόνο λοιπόν και ξεκίνα να βάζεις στα αγαπημένα όλα τα sites με αγγελίες σπιτιών που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Μην σνομπάρεις και τις εφημερίδες που κατά καιρούς βάζουν ειδικά ένθετα με μπόλικα σπίτια που ενοικιάζονται σε διάφορες περιοχές. Φρόντισε να κάνεις subscribe στις ιντερνετικές σελίδες  προκειμένου να λαμβάνεις πρώτος ειδοποιήσεις για νέες αγγελίες που είναι πιθανό να σε ενδιαφέρουν.

Τα μεσιτικά γραφεία μπορούν να σου δώσουν τη λύση

Ένα γρήγορο search αρκεί συνήθως για να βρεις τα μεσιτικά γραφεία της περιοχής σου. Μετά μπορείς να τηλεφωνήσεις ή να επισκεφθείς ένα από αυτά και με βάση το μπάτζετ που διαθέτεις να σε κατευθύνουν κατάλληλα προκειμένου να βρεις τις καλύτερες δυνατές διαθέσιμες επιλογές σπιτιών. Τα μεσιτικά γραφεία πολύ συχνά διαχειρίζονται σπίτια, τα οποία δεν εμφανίζονται καν σε αγγελίες στο ίντερνετ κι είναι επίσης πιο ευέλικτα στα ραντεβού για να δεις κάποιο σπίτι που σε ενδιαφέρει.

Τα social media έχουν τη λύση

Μην σνομπάρεις τα social media όταν ψάχνεις σπίτι. Είναι πολύ πιθανό να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο, καθώς υπάρχουν πολλές ομάδες, όπου ανεβαίνουν συνεχώς αγγελίες για πιθανούς ενδιαφερόμενους και μάλιστα πολλές εξ αυτών είναι χωρίς μεσίτη
 Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνεις κα την έξτρα μεσιτική προμήθεια ενός ενοικίου, ξαλαφρώνοντας την τσέπη σου η οποία θα στενάξει με τον εξοπλισμότου νέου σπιτιού. Μην διστάσεις να κάνεις κι ένα δημόσιο ποστ σχετικά με την αναζήτηση σπιτιού και μετά από κάποιες μέρες να το επαναλάβεις, καθώς είναι πολύ πιθανό στον κύκλο των φίλων σου στο Facebook να υπάρχει κάποιος που νοικιάζει το επόμενο σου σπίτι.

Μοιράσου το με φίλους και συγγενείς

Λέγε λέγε πάντα κάτι γίνεται, λέει ο μπούμερ θυμόσοφος λαός μας και όπως και να το κάνεις κάτι περισσότερο θα ξέρει. Συζήτησέ το με φίλους και συγγενείς κι είναι πιθανό μιας και βρισκόμαστε στην Ελλάδα, ο γνωστός του γνωστού, ώ γνωστέ να καθαρίσει για εσένα και να σου βρει σπίτι τεφαρίκι πράμα.

Ο όροφος μετράει

Αν ψάχνεις σπίτι στην πρωτεύουσα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, τότε είναι πάρα πολύ πιθανό να βρεις σπίτι σε πολυκατοικία. Ζύγισε λοιπόν τις επιλογές σου ώστε να μην έχεις θέματα στη μετέπειτα συμβίωση. Προτίμησε, αν σε παίρνει, από 2ο και πάνω, για λόγους ασφάλειας, αλλά και για την αποφυγή θορύβων και ζέστης.

Η πρώτη εικόνα κάνει πάντα τη διαφορά

Ο ιδιοκτήτης είναι κι αυτός άνθρωπος, επομένως θα ήθελε έναν καλό νοικάρη-ισσα για το σπίτι του. Επομένως όταν συναντηθείτε ή ακόμη κι όταν μιλήσετε τηλεφωνικά, φρόντισε να του δείξεις ότι είσαι ο ιδανικός/η για τη θέση. Απόφυγε τα μπινελίκια, τα νεύρα, το άγχος και όταν σε ρωτά δίνε σταράτες και ξεκάθαρες απαντήσεις που δεν αφήνουν ερωτηματικά για τον εαυτό σου. Αν είσαι φιλικός, ευγενικός και καλοδιάθετος είναι βέβαιο ότι θα εκτιμηθεί και το όνομά σου θα σκαρφαλώσει προς την κορυφή της λίστας των υποψηφίων.

Το επιπλωμένο δεν είναι πάντα η λύση

Πολλές φορές όταν ψάχνουμε καινούριο σπίτι, για να γλιτώσουμε την ταλαιπωρία της μετακόμισης και τα έξτρα έξοδα αγοράς επίπλων και συσκευών επικεντρωνόμαστε σε επιλογές επιπλωμένων σπιτιών. Ωστόσο αυτό κρύβει δύο βασικούς κινδύνους. Την εκτόξευση της τιμής του μηνιάτικου που δίνεις για ενοίκιο και την πιθανότητα να περάσεις τα επόμενα χρόνια που είχες συμβόλαιο με τα παλιά έπιπλα της γιαγιάς του ιδιοκτήτη. Καλύτερα λοιπόν να μπατζετάρεις ένα ποσό ακόμη για αγορά επίπλων, ή να φέρεις όσα ήδη έχεις παρά να την πατήσεις επιμένοντας στην αναζήτηση επιπλωμένων σπιτιών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v