Πώς θα μακρύνω τα μαλλιά μου;

Θέλεις να μακρύνεις ό,τι προλαβαίνεις μέχρι να μπει το καλοκαιράκι για να σκας με ύφος γοργόνας στις παραλίες; Έχεις μερικές ελπίδες.
Πώς θα μακρύνω τα μαλλιά μου;
Ωραίο το μακρύ μαλλί. Πλούσιο, αρχοντικό, γοργονάτο, Αμαζόνας, Ινδιάνας, κι όλα αυτά τα ωραία κοσμητικά που το συνοδεύουν. Θέλεις και εσένα να μακρύνουν τα μαλλιά σου και να ξεφύγουν από αυτό το μίζερο μήκος που δεν τα λες ούτε μακριά ούτε κοντά. Έχουμε κάποιες προτάσεις.

Αρχικά, όσο γίνεται περιόρισε το πιστολάκι

Ή το σίδερο. Δεν θα μακρύνουν ποτέ τα μαλλιά σου αν τα βομβαρδίζεις με υψηλές θερμοκρασίες. Όσο μακραίνει η τρίχα, τόσο εσύ την «κόβεις» από κάτω προκαλώντας της ψαλίδας μέσω της θερμότητας. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα τουρμπάνι στεγνώματος -δεν θα σου κοστίσει περισσότερα από 5 ευρώ.

Σταμάτα να τα βάφεις

Στην ίδια λογική με το πιστολάκι και το σίδερο κινείται και η λογική αυτή. Σταμάτα να τα βάφεις, γιατί τα ταλαιπωρείς και όσο η ρίζα φυτρώνει, η άκρη κόβεται. Ειδικά αν κάνεις ντεκαπάζ ή αποχρωματισμό πρέπει να σταματήσεις -αν θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου.

Σωστά τρως;

Για να είμαστε ειλικρινείς, οι βιταμίνες δεν σου μακραίνουν τα μαλλιά. Τουλάχιστον με τον τρόπο που το έχεις στο μυαλό σου. Δεν θα φυτρώσουν πιο γρήγορα οι ρίζες, αλλά θα τα προστατεύσεις από τη φθορά και το σπάσιμο – το οποίο σπάσιμο είναι ο λόγος για τον οποίο τα μαλλιά σου δεν μακραίνουν. Εκτός από βιταμίνη Α, φολικό οξύ και το σύμπλεγμα των βιταμινών Β, θα χρειαστείς και κάποια ακόμα συστατικά. 
Από προϊόντα τι χρησιμοποιείς;

Στην αγορά υπάρχουν χίλιαδυο προϊόντα με τα οποία μπορείς να ενισχύσεις την τρίχα της κεφαλής σου -για να μην σπάει η τρίχα, μην τα ξαναλέμε. Οι καλύτερες μάσκες μαλλιών για την ανάπτυξη των μαλλιών συνήθως περιέχουν συστατικά όπως η κερατίνη, το argan, το jojoba και άλλα φυσικά έλαια, που βοηθούν στη θρέψη και την ενίσχυση της τρίχας. Αντίστοιχα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λάδι, ένα leave-in conditioner ή οποιοδήποτε ενισχυτικό τρίχας σας βολεύει στη χρήση.

Βούρτσα μαλλιών

Η βούρτσα παίζει κομβικό ρόλο στο μάκρος των μαλλιών -ναι, έχει να κάνει με το σπάσιμο της τρίχας κι αυτό. Οι βούρτσες ή οι χτένες με λεπτές τρίχες μπορούν να «σπάσουν» τα μαλλιά σου επειδή μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική τριβή στην τρίχα.

Καλό είναι να μη χρησιμοποιείς τους προαναφερθέντες τύπους βουρτσών όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα, καθώς είναι πιο εύκολο να καταστραφεί η εσωτερική δομή της τρίχας. Θα προτείναμε να επιλέξεις μια βούρτσα ή χτένα με φαρδιά δόντια με λείες και στρογγυλεμένες άκρες έτσι ώστε να μην προκαλεί φθορά στην τρίχα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v