ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Τι να κάνεις αν δεν ξέρεις να ποζάρεις στις φωτογραφίες

Νιώθεις αμηχανία μπροστά στον φωτογραφικό φακό; Σχεδόν όλοι μας. Έχουμε μερικές ιδέες που μπορεί να σε βοηθήσουν.

Τι να κάνεις αν δεν ξέρεις να ποζάρεις στις φωτογραφίες

Θα ξεκινήσουμε από τα κακά νέα: Η αμηχανία στις φωτογραφίες φαίνεται. Αυτό που πολύς κόσμος λέει «δε βγαίνω καλός/η στις φωτογραφίες» είναι αποτέλεσμα ακριβώς αυτής της αμηχανίας. Δεν ξέρεις τι να κάνεις μπροστά στην κάμερα, και καταλήγεις με μια σφιγμένη έκφραση που οι περισσότεροι έχουμε μάθει να αποκαλούμε «έλλειψη φωτογένειας».

Και τώρα τα καλά νέα: Δεν υπάρχει φωτογένεια. Υπάρχουν απλώς άνθρωποι που, μετά από αρκετή τριβή με τον φωτογραφικό φακό, έχουν μάθει να νιώθουν άνετα όταν κάποιος τους βγάζει φωτογραφία. Όσο περισσότερο εξασκείς το σπορ, τόσο θα «το έχεις». Κι αυτές είναι μερικές πόζες που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το αρχικό άβολο συναίσθημα, και να το εξασκήσεις μέχρι να το κατακτήσεις.

Μην κοιτάς απευθείας την κάμεραΠερπάτα (ή κάνε πως περπατάς) προς την κάμεραΚράτα κάτι στα χέρια σου


Δεν έχει σημασία τι, μπορεί να είναι η άκρη ενός από τα ρούχα σου. Τα χέρια, και το γεγονός ότι δεν ξέρεις τι να τα κάνεις στις φωτογραφίες, είναι που προδίδουν την αμηχανία που λέγαμε στην αρχή.

Δημιούργησε γωνίες με το σώμα σουΙδανικά, αυτές οι γωνίες θέλεις να σχηματίζουν τρίγωναΣτρέψε το βλέμμα σου ελάχιστα προς τα πάνωΒάλε ένα χέρι στη μέση


Γνωστή και ως «η πόζα του Χόλιγουντ»

Στρίψε το κεφάλι σου στο πλάι για να αποφύγεις το διπλοσάγονοΓύρνα λίγο πλάτη στην κάμερα…ή απλώς στρίψε ελάχιστα τον κορμό, όπως εδώΚάνε κάτι, αντί να στέκεσαι απλώςΣκύψε, ευλογημένε…ή κάτσε κάτωΔώσε κίνηση στα ρούχα σουΓύρνα λίγο πλάιΠέτα κάτι


Δουλεύει και με σταγόνες νερού, θέλει λίγο εξασκημένο φωτογράφο, αλλά γίνεται

Φωτογραφίες και ιδέες από Dana Berez και Insider.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v