ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

10 τρόποι να βγάζεις καλύτερες φωτό στο Instagram

Μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος φωτογράφος. Αρκεί να αποφεύγεις αυτά τα μεγάλα λάθη.

10 τρόποι να βγάζεις καλύτερες φωτό στο Instagram

Το Instagram θέλει λιγότερη δουλειά απ' όση νομίζεις. Και άσε τους ινφλούενσερ να λένε πόσο full-time job και κουραστικό είναι να έχεις ένα προφίλ με ωραίες φωτογραφίες. Εκτός κι αν θες γίνεις ινφλούενσερ, που σε αυτή την περίπτωση έχουμε 2020, ξέρεις λίγο-πολύ πού πας να μπλέξεις. Για έναν απλό χρήστη της εφαρμογής, όμως, έχουμε δέκα πολύ απλές συμβουλές για να κάνεις το προφίλ σου καλύτερο.

1. Αν έχεις φωτογραφική μηχανή, μην ανεβάζεις φωτογραφίες που έχεις βγάλει με το κινητό σου, προφανώς. Αν έχεις μόνο το κινητό σου, μην βγάζεις φωτογραφίες με την κάμερα της εφαρμογής. Χρησιμοποίησε την κάμερα του κινητού και κάνε την επεξεργασία σου πριν φορτώσεις την εικόνα στο Instagram.
2. Αν βάζεις φίλτρα, σταμάτα να βάζεις φίλτρα. Σχεδόν κανείς δεν βάζει φίλτρα πλέον, επειδή ο μέσος άνθρωπος έχει κάμερα με αξιοπρεπή ανάλυση. Γιατί να φιλτράρεις κάτι που είναι ήδη καλό;

3. Βγάζε όσο γίνεται φωτογραφίες στο φως του ήλιου. Για να βγάζεις σε εσωτερικό χώρο, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να μάθεις τις ρυθμίσεις που έχει η κάμερα του κινητού σου με τον φωτισμό και το κλείστρο, και εκμεταλλεύσου τις.
4. Βγάζε φωτογραφίες αυτά που πραγματικά σε ενφιαφέρουν. Μην προσπαθείς να αντιγράψεις την αισθητική και την θεματολογία των αγαπημένων σου λογαριασμών. Ποια είναι αλήθεια η προσωπικότητά σου;

5. Σκέψου το κάδρο σου. Παίξε με το φόκους, δοκίμασε διαφορετικές γωνίες. Σκέψου ότι το Instagram μπορεί να γίνει κάπως περιοριστικό με το μέγεθος και το σχήμα της φωτογραφίας. Για παράδειγμα, μία πολύ μακρόστενη φωτογραφία μάλλον θα κοπεί στα άκρα της, άρα πρέπει να υπολογίσεις το κάδρο σου ανάλογα.
6. Όταν τίποτα δεν νιώθεις ότι δουλεύει σε μια φωτογραφία, ο πιο απλός και ερασιτεχνικός τρόπος να δοκιμάσεις να την σώσεις, είναι και ο πιο αποτελεσματικός: Καν' την ασπρόμαυρη.

7. Προσπάθησε το προφίλ σου να έχει μια σταθερότητα. Όταν κάποιος μπαίνει και βλέπει το πλέγμα με τις φωτογραφίες, καλό θα ήταν να βγαίνει μία γενικότερη εικόνα, που σημαίνει ότι πρέπει να σκέφτεσαι την χρωματική αρμονία.
8. Προσπάθησε οι φωτογραφίες σου να έχουν έντονες αντιθέσεις - τραβούν πιο εύκολα το μάτι.

9. Μην ανεβάζεις πολλές σέλφι. Ο λόγος που υπάρχουν τα στόρι (ακόμα και σύμφωνα με τον δημιουργό του Instagram) είναι για να ανεβάζεις τέτοιο περιεχόμενο εκεί και να έχεις το προφίλ σου όσο πιο "καθαρό" και φροντισμένο γίνεται. Και μια σέλφι ποτέ δεν μπορεί να είναι υπερβολικά φροντισμένη - φαντάσου, λοιπόν, πέντε σέλφι στη σειρά.
10. Μην το παρακάνεις με τις διακοπές σου. Το να ανεβάζεις φωτογραφίες όσο είσαι διακοπές είναι τέλειο. Το να ανεβάσεις ένα-δυο παραλειπόμενα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, είναι δεκτό. Το να ανεβάζεις τακτικά #throwback από τις καλοκαιρινές σου διακοπές είναι λιγάκι θλιβερό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v