ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Tips για να κάνεις καλύτερο μασάζ

Επειδή ένα μασάζ μπορεί να είναι αυτό που θα φτιάξει την ημέρα του συντρόφου ή ενός φίλου σου, μάθε να το κάνεις σωστά.

Tips για να κάνεις καλύτερο μασάζ

Μασάζ όλοι χρειαζόμαστε. Ανεξαιρέτως. Το μασάζ βοηθά σε μεγάλο βαθμό να χαλαρώνουμε, αλλά να χαλαρώνουν και οι μύες μας. Και επειδή μπορεί κι εσύ να χρειαστεί να κάνεις ένα μασαζάκι σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο κάποια στιγμή (πλατωνικά ή μη), έχουμε μερικές συμβουλές για να το κάνεις σωστά.

*Αρχικά, φτιάξε ωραία ατμόσφαιρα. Κλείσε τα πολύ δυνατά φώτα και τα παντζούρια και φρόντισε να έχεις χαμηλό φωτισμό. Μια καλή ιδέα είναι να ανάψεις κεριά, που θα βάλουν και λίγη αρωματοθεραπεία στο πρόγραμμα.

*Κλείστε (και εσύ, και το άτομο που θα κάνεις μασάζ) τα κινητά. Κλείστε τα. Δεν τα ‘χετε ανάγκη, τα ρημάδια, τώρα χαλαρώνουμε.

*Δοκίμασε να βάλεις να παίζει χαλαρωτική μουσική, κάτι ambient, ή ήχοι φύσης. Δοκίμασε ήχους από δάσος ή από θάλασσα, ό,τι κάνει το άτομο που θα βοηθήσεις να αισθάνεται πιο όμορφα και ήρεμα.

*Χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια. Εκτός του ότι τα αρώματά τους μπορούν να έχουν πολύ θετική επίδραση στην ψυχολογία αλλά και στον οργανισμό, κάνουν την εμπειρία του μασάζ ακόμα πιο χαλαρωτική. Φρόντισε να ζεστάνεις τα έλαια πρώτα, τρίβοντάς τα μέσα στα χέρια σου, πριν τα ακουμπήσεις στο δέρμα κάποιου.

*Όταν τρίβεις την πλάτη κάποιου πρέπει να είναι ξαπλωμένος με το πρόσωπο προς τα κάτω, σε μία επιφάνεια υποστηρικτική, αλλά όχι πολύ μαλακή. Τα χέρια είναι στο πλάι, το κεφάλι γυρισμένο σε μια πλευρά. Αρχικά, φρόντισε οι κινήσεις σου να είναι μεγάλες και χαλαρές, για να «ζεστάνεις» τους μύες. Έπειτα, ξεκίνα να «ζυμώνεις» τους μύες, με την βάση του χεριού σου. Πέρνα περίπου ένα λεπτό με κάθε μυϊκή ομάδα, από την βάση της πλάτης μέχρι και τους ώμους. Και, προσοχή: Δεν τρίβουμε και δεν ασκούμε ποτέ πίεση στην σπονδυλική στήλη.

*Για κεφάλι, λαιμό και ώμους, το άτομο μπορεί να κάτσει και σε μία καρέκλα. Κάνε κυκλικές κινήσεις σε κάθε πλευρά του λαιμού, πηγαίνοντας τα χέρια από την βάση του κρανίου μέχρι τους ώμους. Για το κεφάλι, χρειάζεται προσοχή το σημείο που το κεφάλι και ο λαιμός συναντιούνται. Έπειτα, με αργές και πολύ απαλές, κυκλικές κινήσεις, κάνε μασάζ στο υπόλοιπο κεφάλι.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν ξέρει τη δύναμή του αυτός που δεν έχει γνωρίσει δυσκολίες."

Ben Johnson, 1572-1637, Άγγλος ουμανιστής & ποιητής

  • 1773 – Ο Τζέιμς Κουκ, με τα πλοία Resolution και Adventure, γίνεται ο πρώτος καπετάνιος που διασχίζει τον Ανταρκτικό Κύκλο.
    1819 – Ο Σιμόν Μπολιβάρ εξαγγέλλει την ίδρυση της Μεγάλης Κολομβίας.
    1929 – O Ποπάι κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο.
    1946 – Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποιεί την πρώτη του συνεδρίαση.
    1991 – Αρχίζει ο Πόλεμος του Κόλπου, με αεροπορικές επιδρομές συμμαχικών και αμερικανικών αεροπλάνων κατά του Ιράκ.

© 2002-2020 MEDIA2DAY