ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Πώς θα κάνεις τέλειες βουτιές

Θες να μάθεις - επιτέλους - να βουτάς σωστά; Δες μια απλή τεχνική που θα σε βοηθήσει να κάνεις τα πρώτα σου... βουτήματα.


Ξεκίνα από τα βασικά

Κανείς δεν περιμένει να βουτήξεις από βατήρα 15 μέτρων. Ξεκίνα από χαμηλά για να τελειοποιήσεις την τεχνική σου και σιγά-σιγά «χτίσε» το ύψος. Για παράδειγμα, μπορείς να ξεκινήσεις μαθαίνοντας να βουτάς από την άκρη της πισίνας στο βαθύ της μέρος, πριν ανέβεις στον ελαφρώς υπερυψωμένο βατήρα.

Η θέση των ποδιών

Το πώς θα τοποθετήσεις τα πόδια σου είναι καθοριστικής σημασίας για την ώθηση στη βουτιά σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο παραλλαγές:

* Τοποθέτησε τα πόδια σου παράλληλα, έτσι ώστε να κοιτάνε μπροστά και τις μύτες τους στην άκρη της πισίνας.

* Τοποθέτησε το ένα πόδι στην άκρη της πισίνας και το άλλο ακριβώς από πίσω, σε απόσταση μιας παλάμης περίπου – σαν «ψαλίδι», δηλαδή.

Βρες ποια θέση σε βολεύει καλύτερα, έχοντας πάντα τα πόδια ανοικτά όσο το άνοιγμα των ώμων σου. Από εκεί, κράτα τη λεκάνη σου ψηλά και στρέψε το βλέμμα προς τα πόδια σου.

Χέρια και παλάμες

Μόλις βρεις τη θέση που σε βολεύει, φέρε τα χέρια σου το ένα δίπλα στο άλλο, και βάλε τη μία παλάμη πάνω από το πίσω μέρος της άλλης, σφίγγοντας ελαφριά τα χέρια σου στα αυτιά με τους δικεφάλους σου.

Ίσιωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι και χαμήλωσε το πηγούνι προς το στήθος σου. Σε αυτό το σημείο, τα χέρια δε θα πρέπει να κοιτούν απευθείας κάτω, προς το νερό, αλλά την απέναντι πλευρά της πισίνας, όντας παράλληλα με την επιφάνεια του νερού, ενώ τα γόνατα θα πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένα.

Ώθηση και μπλούμ!

Για να βουτήξεις στο νερό, γείρε ελαφρώς μπροστά και πίεσε με τα πόδια σου το έδαφος ή τον βατήρα, σκεπτόμενος πως βουτάς σε μια μικρή τρύπα ή σε μια κυκλική περιοχή στο νερό. Σκέψου πως πρώτα πρέπει να έρθουν σε επαφή με το νερό τα δάχτυλά σου, μετά οι ώμοι, μετά ο κορμός, και τέλος τα πόδια για μια ανάλαφρη (και εντυπωσιακή) είσοδο στο υγρό στοιχείο.

Όσο ανεβαίνεις στην επιφάνεια, κάνε την πρώτη χεριά για να φτάσεις στην επιφάνεια του νερού. Από εκεί, μπορείς να ξεκινήσεις να κολυμπάς ή να ξανανέβεις πάνω για να επαναλάβεις τα παραπάνω βήματα – και να γίνεις ακόμα καλύτερος.

Μερικά tips ακόμα

Οποιαδήποτε αρχική θέση και αν αποφασίσεις να πάρεις, ποτέ μην κοιτάς προς το νερό πριν σηκώσεις ψηλά τα χέρια σου, γιατί έτσι θα «σπάσει» η λεκάνη σου. Προσπάθησε να κοιτάς προς τα γόνατά σου, για να έχεις πιο ουδέτερη και πιο φυσική θέση στο σώμα σου.

Θυμήσου επίσης να χρησιμοποιήσεις το βάρος του σώματος για να σπρώξεις τον εαυτό σου από το έδαφος, χρησιμοποιώντας μεγαλύτερη δύναμη από το πίσω πόδι η οποία θα μεταφερθεί στιγμιαία στο μπροστά πριν βουτήξεις στο νερό.

Προσπάθησε να μπεις στο νερό με μια ελαφριά γωνία και όχι εντελώς παράλληλα γιατί… άουτς!

Δες στα παρακάτω βίντεο πώς θα βουτάς σαν… επαγγελματίας:


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ω, τι μπερδεμένο ιστό πλέκουμε, όταν το πρώτο που μαθαίνουμε είναι να εξαπατούμε."

Sir Walter Scott, Σκωτσέζος συγγραφέας

  • 1967 - Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ανακοινώνει την πρώτη της επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2