Ιστορίης Επίσκεψις: Δωρεάν μαθήματα για φιλολόγους

Ένα δωρεάν πρόγραμμα για φιλολόγους βοηθά τους εκπαιδευτικούς της Ελλάδας και της Κύπρου να δουν την Ιστορία με άλλο μάτι.
Ιστορίης Επίσκεψις: Δωρεάν μαθήματα για φιλολόγους
Όπως όλες οι επιστήμες, έτσι και η Ιστορία εξελίσσεται, προχωρά, αντιμετωπίζει προβληματισμούς και νέες κατευθύνσεις. Ζητήματα όπως η ιστορικότητα εννοιών, η ελληνική Ιστορία σε σχέση με αυτή γειτονικών της και μη λαών, αποτελούν προκλήσεις για τους εκπαιδευτικούς που καλούνται να μάθουν Ιστορία στη νέα γενιά.

Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απαντά για πέμπτη χρονιά σε αυτές τις προκλήσεις του κλάδου της Ιστορίας με το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιστορίης Επίσκεψις», με στόχο την επαναπροσέγγιση της Ιστορίας, των προβλημάτων και των μεθόδων της.

Το πρόγραμμα ξεκινά αυτό το φθινόπωρο, περιλαμβάνει μαθήματα συνολικής διάρκειας 63 ωρών, καλύπτει ευρείες θεματικές από τον αρχαίο κόσμο ως τη σύγχρονη εποχή και απευθύνεται σε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του κλάδου Φιλολόγων (ΠΕ02).

Πρόκειται για πρόγραμμα συνεργασίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και η παρακολούθησή του θα γίνεται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Λευκωσία, είτε με ζωντανή διδασκαλία, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το πρόγραμμα προσφέρεται αφιλοκερδώς από το διδακτικό προσωπικό των δύο τμημάτων, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες, ενώ φιλοδοξεί να γεφυρώσει την διδασκαλία της Δευτεροβάθμιας και της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να θεμελιώσει την επιστημονική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν από 29 Σεπτεμβρίου ως και 11 Νοεμβρίου 2017, κάθε Παρασκευή από τις 16.00 ως τις 20.30 και κάθε Σάββατο από τις 9.30 ως τις 15.30. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης που θα εκδοθεί από τα δύο τμήματα, ενώ οι αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται ως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής θα βρείτε εδώ και στα Σχετικά Έγγραφα, ακριβώς από κάτω.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v