ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΚΑΡΙΕΡΑ

Στα ύψη η διάκριση κατά γυναικών σε χώρους εργασίας

Αύξηση διακρίσεων κατά γυναικών σε εργασιακούς χώρους σημειώνεται τα χρόνια της κρίσης σύμφωνα με την έκθεση «Φύλο και Εργασιακές Σχέσεις».

Στα ύψη η διάκριση κατά γυναικών σε χώρους εργασίας

Το πρόβλημα των διακρίσεων λόγω φύλου σε χώρους εργασίας αντί να εξασθενεί στην εποχή της οικονομικής κρίσης, φαίνεται να παγιώνεται. Ακόμα και στις περιπτώσεις μαζικών περικοπών στις επιχειρήσεις, οι γυναίκες είναι οι πρώτες που κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους. Μισθολογικές διαφορές, καταπάτηση προβλεπόμενων δικαιωμάτων, όπως το επίδομα της μητρότητας, περιορισμένη δυνατότητα ανέλιξης, ακόμα και «απαγόρευση» εγκυμοσύνης θέτουν τις γυναίκες σε μειονεκτική θέση σε αντίθεση με τους άντρες.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη «Φύλο και Εργασιακές Σχέσεις», πολλές γυναίκες απολύονται κατά την άδεια μητρότητας ή επιστρέφοντας διαπιστώνουν ότι έχει προσληφθεί άλλος εργαζόμενος στη θέση τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που γυναίκες απολύονται μόλις ανακοινώνουν στον εργοδότη την εγκυμοσύνη τους. Οι σχετικές αναφορές που έφτασαν στον Συνήγορο του Πολίτη το 2013 ήταν κατά 25% αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v