Δουλειά από το σπίτι: 10 ασχολίες για έξτρα εισόδημα

Θέλετε να βγάλετε χρήματα δουλεύοντας από το σπίτι, αλλά δεν ξέρετε πως; Δείτε τις καλύτερες εναλλακτικές για εισόδημα… κατ’ οίκον.
Δουλειά από το σπίτι: 10 ασχολίες για έξτρα εισόδημα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η δυσκολία εύρεσης μόνιμης εργασίας, οδηγεί ολοένα και περισσότερο κόσμο στην εναλλακτική της part time δουλειάς από το σπίτι για ένα κύριο ή συμπληρωματικό εισόδημα. Οι εναλλακτικές πολλές, όμως μην γελιέστε.

Το «δουλειά από το σπίτι» δεν σημαίνει απαραίτητα και «χαλαρή δουλειά». Θα πρέπει να προσπαθήσετε αρκετά, να διαθέσετε χρόνο και να δείτε το θέμα σοβαρά αν θέλετε να έχετε πραγματικά οφέλη από τις νέες σας ασχολίες. Παρακάτω θα δείτε μερικές ιδέες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ιδιαίτερα μαθήματα
Ξένες γλώσσες, ελληνική γλώσσα, μαθηματικά, φυσική, μουσική. Αν κατέχετε κάτι από τα παραπάνω σε άριστο ή ικανοποιητικό βαθμό, γιατί να μην περάσετε στο στάδιο της ιδιαίτερης διδασκαλίας; Άλλωστε, πέραν της παραδοσιακής μεθόδου της παρουσίας των μαθητών στο σπίτι σας, πλέον και η τεχνολογία είναι με το μέρος σας: κατεβάζετε το Skype και τα… τηλεμαθήματα μπορούν να ξεκινήσουν.

Μετάφραση, απόδοση: Ο Τάκης
Γνωρίζετε πολύ καλά μια ξένη γλώσσα; Τότε μπορείτε κάλλιστα να κάνετε από το σπίτι μεταφράσεις, βάζοντας αγγελία σε μία εφημερίδα, ή απλά ενημερώνοντας φίλους και γνωστούς και ζητώντας τους να ενημερώσουν τους δικούς τους φίλους και γνωστούς. Η μετάφραση ενός βιβλίου ή λογοτεχνικού κειμένου είναι, βέβαια, εγχείρημα που απαιτεί ειδική κατάρτιση και χρόνο που θα την κατέτασσε στην κατηγορία «πρώτες δουλειές». Το να μεταφράσετε, όμως, ένα βιογραφικό, την περίληψη μίας πτυχιακής εργασίας ή το κείμενο μιας διάλεξης δεν είναι ιδιαίτερα φιλόδοξα εγχειρήματα.

Γυναικείες υποθέσεις
Υπάρχουν γυναίκες που ευχαρίστως θα αγόραζαν οικονομικά αρώματα, προϊόντα σώματος και καλλωπισμού, στηρίζοντας παράλληλα και μια φίλη τους. Το σύστημα είναι γνωστό: Εταιρίες όπως η AVON ή η Oriflame αναζητούν συνεργάτες που θα προτείνουν προϊόντα στον κύκλο τους (ή και σε ευρύτερο κοινό), και τους δίνουν ένα ποσοστό επί των πωλήσεων.

Fit εισόδημα
Ήρθε, έφυγε, ξαναήρθε και όπως όλα δείχνουν θα μείνει. Η εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής Herbalife, η οποία πρόσφατα απέκτησε και τον Cristiano Ronaldo στην ομάδα της, λειτουργεί στη λογική της πυραμίδας και σας δίνει ποσοστά επί των προϊόντων που θα πουλάτε σε φίλους και γνωστούς.

Κοίτα το πουλάκι
Είστε εξαιρετικοί φωτογράφοι, δεν έχετε ασχοληθεί επαγγελματικά με το αντικείμενο, αλλά ο υπολογιστής σας είναι γεμάτος με υπέροχα τοπία, όμορφα αστικά στιγμιότυπα και εικόνες με τις οποίες πειραματιστήκατε στο Photoshop (ελπίζουμε όχι σαν αυτές). Ιστοσελίδες-τράπεζες φωτογραφιών όπως το Shutterstock και το Ghetty δέχονται τις φωτογραφίες σας – αφού εγγραφείτε ως χρήστες και ακολουθήσετε τα βήματα ταυτοποίησης που απαιτούνται- βλέπουν το υλικό που θα τους στείλετε, κρίνουν αν είναι κατάλληλες για την «τράπεζά» τους και στην συνέχεια, τις καθιστούν διαθέσιμες στον ιστό προς αγορά, για περιοδικά, sites, διαφημιστικά γραφεία κλπ, και κάθε φορά που μια φωτογραφία σας πωλείται, λαμβάνετε ένα ποσοστό.

Μάθε τέχνη και μην την αφήνεις
Αν τα χέρια σας «πιάνουν» και ασχολείστε με την δημιουργία χειροποίητων κοσμημάτων, οι δημιουργίες σας μπορούν άνετα να πωληθούν, μέσω ενός e-shop που μπορείτε να στήσετε εύκολα στο διαδίκτυο. Ή ακόμη πιο εύκολα, να τα ανεβάσετε σε δημοφιλή e-shops και online δημοπρατήρια, όπως το Etsy, το Ricardo και φυσικά το παγκοσμίου φήμης E-Bay.

Τι θα φάμε σήμερα;
Αν η κατσαρόλα (ή το τηγάνι ή ο φούρνος ή το wok) είναι το φόρτε σας και περνάτε άφθονο χρόνο στην κουζίνα, γιατί να μην ασχοληθείτε επαγγελματικά με το catering; Αν αυτό σας φαίνεται βουνό, και περιλαμβάνει ικανότητες κοινωνικής δικτύωσης και δημοσίων σχέσεων που δεν κατέχετε, μπορείτε να κάνετε το ακόμη πιο απλό: να πουλήσετε τις συνταγές σας. Το Cookisto σας δίνει την δυνατότητα να γίνετε… σεφ και να προτείνετε καθημερινά πιάτα στους χρήστες του, ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεστε. Μαγειρεύετε λοιπόν, τους στέλνετε τις λιχουδιές σας και πληρώνεστε αναλόγως. Περισσότερα εδώ.

Μπλογκάρισμα
Διπλό το κέρδος εδώ: Βγάζετε τα απωθημένα σας, θίγοντας οτιδήποτε σας απασχολεί –και κερδίζετε (λίγα) χρήματα, σε πρώτη φάση μέσω του προγράμματος Ad Sense της Google, το οποίο προσθέτει λίγα cents στον λογαριασμό σας, κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ στις διαφημίσεις που προβάλλει στο blog σας. Αν έχετε κι ένα σχετικό ταλέντο στο γράψιμο, πολύ σύντομα θα δείτε το αναγνωστικό κοινό σας να αυξάνεται κατακόρυφα και μαζί με αυτό τα έσοδά σας.

Πίστευε και ερεύνα
Συμμετέχετε σε έρευνες με ερωτηματολόγια και κερδίζετε χρήματα. Όχι, δεν σας μετατρέπουν σε… πειραματόζωα για το νέο αναβολικό υπέρ-φάρμακο, το μόνο που θέλουν από εσάς είναι μερικές βασικές πληροφορίες για τον εαυτό σας (φύλο, ηλικία, οικογενειακή κατάσταση, χόμπι) και εφ’ όσον υπάρξει κάποια online έρευνα στην οποία μπορείτε να συμμετέχετε σας ειδοποιούν με mail. Τέτοια site είναι το My Survey, το Focus Online και το SwagBucks.

Ένα online νόμισμα
Η μόδα των bitcoin όχι απλά δεν πέθανε, αλλά όπως διαβάζουμε στο Euro2day ετοιμάζεται να κάνει «ντου» και στο Χρηματιστήριο. Το online νόμισμα, για το οποίο σας ενημερώσαμε αναλυτικά εδώ, «γεννιέται» μέσα από τον επεξεργαστή του υπολογιστή σας με την χρήση ενός πολύπλοκου μοτίβου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συναλλαγές όπως ένα οποιοδήποτε νόμισμα. Για την ακρίβεια ένα bitcoin «κοστίζει» 68 ευρώ, ενώ υπολογίστε πως με έναν αρκετά δυνατό επεξεργαστή θα μπορείτε να παράγετε 0,01 bitcoins/24ωρο. Διαβάστε αναλυτικά για την διαδικασία δημιουργίας τους εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v