Όσες φορές το αφεντικό σου σε κάνει να νιώθεις άβολα

Όταν οι προϊστάμενοι θέλουν να φανούν κουλ και στο πλευρό του υπαλλήλου, γίνονται λιγάκι γραφικοί.
Όσες φορές το αφεντικό σου σε κάνει να νιώθεις άβολα
O Steve Carell ως Michael Scott στη σειρά The Office, αποτύπωσε με αριστοτεχνικό τρόπο  τρόπο την αμήχανη συμπεριφορά ενός προϊστάμενου στο γραφείο. Όχι οποιουδήποτε προϊστάμενου· αυτού που θέλει να βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους, να γίνει «φιλαράκι» τους, αλλά δεν είναι από αυτούς που τους βγαίνει αβίαστα, και ξεπατικώνει συμβουλές από ηλίθια management manual της δεκαετίας του ‘90. 

Όταν λέει «εδώ είμαστε όλοι μια οικογένεια». Αν θέλει να δουλεύεις σαν «οικογένεια», καλό είναι να σε πληρώνει σαν να είσαι «οικογένεια».

Βασικά, όλα του τα ενθαρρυντικά λόγια. «Είμαστε ομάδα», «Πάμε γερά», οτιδήποτε είναι στο α’ πληθυντικό.

Όταν κάνει ένα αστείο το οποίο δεν είναι αστείο και εσύ πρέπει να γελάσεις. Πρόβαρε στον καθρέφτη το ψεύτικο γέλιο σου.

Όταν δίνει συμβουλές σχετικά με το πώς να κάνεις σωστά τη δουλειά σου, οι οποίες στην πραγματικότητα είναι εντελώς λάθος. Ίσως έχεις μπει στον πειρασμό να του πεις να το γκουγκλάρει -μην το κάνεις αν θέλεις τη δουλειά σου. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να υπερασπιστείς τον δικό σου τρόπο.

Όταν θέλει να συζητήσει για πολιτικά και εσύ διαφωνείς με τις απόψεις του. Δύσκολο. Απλά γνέφε καταφατικά και κάνε hide τα ποστ σου.

Όταν τον καλείς στα γενέθλιά σου από ευγένεια και τελικά έρχεται. Πάνε στράφι όλα τα αστεία που θα κάνατε με τους συναδέλφους.

Όταν ζητάει τη γνώμη σου σχετικά με τον τρόπο που διεκπεραιώνονται οι δουλειές στον χώρο εργασίας. Μην απαντήσεις, είναι παγίδα. Ή ρώτα «Εσείς τι πιστεύετε;».

Όσες φορές έχει πάρει το ποντίκι για να δει κάτι στο PC σου. Φέρσου σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Όταν δίνει μια λάθος πληροφορία με απόλυτη σιγουριά. Αν θέλεις οπωσδήποτε να τον διορθώσεις, καλό είναι να το κάνεις διπλωματικά.

Όταν παίρνεις τον κατώτατο και σου ζητά να βάλεις περισσότερο «μεράκι». Ίσως να μη χρειάζεται να απαντήσεις κάτι κι απλώς να χαμογελάσεις.

Όταν σου κάνει σοβαρή επίπληξη επειδή δε φοράς μάσκα, ενώ δε φορά ούτε ο ίδιος. Καλό είναι να μην το σχολιάσεις.

Όταν κουτσομπολεύει έναν συνάδελφο. Μην πάρεις μέρος, απλά γέλα.

Όταν σε ρωτάει αν θα ήθελες να αλλάξει κάτι στη δουλειά. Μην απαντήσεις, είναι παγίδα.

Όταν σε φέρνει σαν παράδειγμα. Έστω κι αν είσαι το καλό παράδειγμα. Καλό είναι να μην  απαντήσεις ένα ταπεινό «εντάξει υπερβάλλετε», μάλλον θα σε μισήσουν οι συνάδελφοί σου. Δείξε με το σώμα σου ότι νιώθεις άβολα.

Όταν κάνει αστεία για αφεντικά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v