10 λόγοι να εκτιμάς την τηλεργασία

Λιγότερα meeting, περισσότερος χρόνος, καλύτερο φαγητό. Την τηλεργασία μην τη βλαστημάς, αυτή σου δίνει για να φας.
10 λόγοι να εκτιμάς την τηλεργασία
Δε λέμε, για κάποιους η τηλεργασία είναι δύσκολη. Αν ζεις με πιτσιρίκια και πρέπει ταυτόχρονα να δουλέψεις και να τα βοηθήσεις με την τηλεκπαίδευση, και μάλιστα με ένα σύστημα που 9 φορές στις 10 δε δουλεύει, το επίπεδο δυσκολίας αυξάνεται με βάση πρόχειρες μελέτες κατά 174%. Έχει, όμως, και τα καλά του το να δουλεύεις από το σπίτι.

Έξτρα ύπνος. Όσο κοντά στη δουλειά σου και αν μένεις, τουλάχιστον ένα εικοσάλεπτο ύπνου το κερδίζεις. Ξέρουμε ότι βάζεις το ξυπνητήρι 5 λεπτά πριν την ώρα που είναι να ξεκινήσεις να δουλεύεις. Όλοι αυτό κάνουμε.

Λιγότερες διαφωνίες. Στις δουλειές, πάντα κάποιος θέλει το παράθυρο ανοιχτό. Κάποιος κλειστό. Κάποιος όλα τα φώτα αναμμένα. Άλλος τα μισά. Ωραία δεν είναι να παίρνεις όλες τις αποφάσεις μόνος σου;

Λιγότερο κρύο. Αν ήσουν στη δουλειά λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί το δεύτερο λοκντάουν, τότε που είχαν κυκλοφορήσει τα διαγράμματα της El Pais για το πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός και όλοι άνοιγαν διάπλατα παράθυρα, θα θυμάσαι πόσο βάναυσο είναι να δουλεύεις τυλιγμένος με σκουφάκια και μπουφάν.

Μικρότερος κίνδυνος. Ξέρεις βέβαια τι είναι χειρότερο από το να πλευριτωθείς από το ανοιχτό παράθυρο, ε; Να κολλήσεις κορωνοϊό από τον Τάκη τον τεχνικό που «δεν πιστεύει σε αυτά τα πράγματα».

Περισσότερη οικονομία. Κανείς δεν θα σε παρασύρει να παραγγείλετε ένα καφεδάκι/ κανά κρουασάν για τη λιγούρα/ ένα σουβλάκι για μεσημεριανό.

Καλύτερο φαγητό. Ακόμα και αν ήσουν από αυτούς που έφερναν ανελλιπώς ταπεράκι στη δουλειά, δεν είναι πολύ καλύτερο να τρως την ομελέτα σου φρεσκοφτιαγμένη, κι όχι ιδρωμένη από το τάπερ, στο μεσημεριανό σου διάλειμμα;

Καμία ενοχλητική μυρωδιά. Αν δουλεύεις σε γραφείο με φούρνο μικροκυμάτων, στο οποίο έστω ένας άνθρωπος έχει αποπειραθεί να ζεστάνει ψάρι, ακόμα και αν αυτό συνέβη πριν από έξι χρόνια, το τραύμα είναι ζωντανό και η τηλεργασία εκτιμητέα.

Λιγότερα άσκοπα meeting. Θυμάσαι εκείνα τα meme που έλεγαν «άλλο ένα meeting που θα μπορούσε να είναι ένα mail;». Ω του θαύματος, τώρα όλα αυτά τα meeting είναι όντως ένα mail. Που σημαίνει…

…Περισσότερος χρόνος κερδισμένος. Και ξαφνικά, τα project τελειώνουν πιο γρήγορα, και η δουλειά βγαίνει πιο άνετα. Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν τρώμε το μισό οκτάωρο να συζητάμε πώς θα τη βγάλουμε.

Περισσότερη αυτονομία. Αν είσαι καπνιστής καπνίζεις χωρίς να βγαίνεις έξω στο κρύο, αν τη βρίσκεις να σπας φούσκες από bubble wrap για να συγκεντρώνεσαι κανείς δεν θα σου πει κουβέντα, αν θες να μασουλάς ηλιόσπορους όσο απαντάς στα mail σου μπορείς να το κάνεις. Γενικώς, ό,τι στερείσαι σε κοινωνικοποίηση, το κερδίζεις σε ελευθερία κινήσεων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v