5 μονοήμερες για να πιάσεις τον Μάη

Φύση, λίμνες, θάλασσα και μπόλικο πράσινο σε πέντε μαγιάτικες μονοήμερες για να αναφωνήσετε ξανά «Ω, γλυκύ μου έαρ!».
5 μονοήμερες για να πιάσεις τον Μάη

Σας έπιασε η άνοιξη; Κι εμάς.

Και ο Μάης είναι ό,τι πρέπει για να την πιάσετε κι εσείς από τα…

… λουλούδια μέσα από σούπερ μονοήμερες για κάθε γούστο, αλλά με κοινό παρονομαστή το όμορφο φυσικό τοπίο.

Για τους οινόφιλους: Χικ! κτήμα Κοκοτού



Βασικός σημαιοφόρος του Αττικού αμπελώνα, το Κτήμα Κοκοτού βρίσκεται σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο που… ανοίγει την όρεξη για οινικές δοκιμές και όχι μόνο: δραστηριότητες όπως ενασχόληση με τον καταπράσινο βοτανόκηπό του, συγκομιδή μελιού, τρύγοι, βραδιές γευσιγνωσίας, καλλιτεχνικά events, παιδικά προγράμματα με περιβαλλοντολόγους, πικ νικ και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις βρίσκονται σταθερά στην ατζέντα του, για την οποία μπορείτε να ενημερώνεστε εδώ

Πριν αποχωριστείτε τους αμπελώνες του θα πάρετε μαζί σας οπωσδήποτε μερικές φιάλες από το Τρεις Τρεις Παράδες, το λευκό και αρωματικό κρασί του και ένα από τα καλύτερα – και πρώτα - Cabernet Sauvignon της Αττικής, το «δικό τους» ερυθρό.

Προφανέστατα μετά την επίσκεψή σας εδώ και εφ’ όσον δεν συμμετέχετε σε κάποια γευσιγνωσία θα επισκεφθείτε τα παραδοσιακά «κοψιδάδικα» της Σταμάτας για ένα λουκούλειο και μη νηστίσιμο γεύμα: Πιπινιός, Αγρόκτημα Ρεγκούκου, Μαγγίνας και Κόκκαλης παίζουν σταθερά στην πρώτη τετράδα κρεατολαγνίας.

Για τους «θέλω να πάμε στο νησί»: Εξόρμηση στο Αγκίστρι

Βουτιές και Μάης; Γιατί όχι; Με τέτοιες θερμοκρασίες, άνετα. Μιάμιση ώρα απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά, ή 55 λεπτά με το ιπτάμενο, το Αγκίστρι είναι ό,τι πρέπει για διακοπές… ημερήσιες. Η περίφημη Χαλικιάδα, που απέχει περί τα 15 λεπτά περπάτημα από το λιμάνι, φημίζεται για το πιο εξωτικό τοπίο του Σαρωνικού: κρυστάλλινα νερά και επιβλητικά βράχια να τα κορνιζάρουν. Αν έρθετε εδώ με τα πιτσιρίκια, φύγατε για Σκάλα, τη μεγάλη οργανωμένη αμμουδιά κοντά στο λιμάνι, με τα ρηχά ζεστά νερά και τα ταβερνάκια σε απόσταση βολής.

Αν είστε φαν της ποδηλατάδας, τότε μπορείτε να φτάσετε μετά από περίπου ένα εικοσάλεπτο ποδηλασίας στη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγωνέρα, με τα πεύκα που φτάνουν σχεδόν ως το κύμα.

Πριν πάρετε το δρόμο της επιστροφής, θα χαλαρώσετε στα café του λιμανιού και του Μύλου και θα χορτάσετε όπως πρέπει (το στομάχι σας) με τα μαγειρευτά της Αλκυόνης και το… μάτι σας με το ηλιοβασίλεμα από τα Λιμενάρια.

Για τους αρχαιολάτρεις (ή και όχι): Πάμε Αρχαία Ολυμπία

Ακόμα κι αν δεν σας συγκινεί η φάση με την Αρχαία Ελλάδα, δε γίνεται να μην πείτε ένα βαρουφάκικο “Wow” όταν αντικρύσετε τον ανθισμένο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Να, αυτόν εδώ:



Ακούσαμε ένα “wow”; Έτσι μπράβο. Και ακόμα μία:



Χα, το ξέραμε πως θα σας αρέσει. Πάμε παρακάτω.

Εδώ θα θαυμάσετε έναν από τους ομορφότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, με το ιερό άλσος, τους ναούς, τα αφιερώματα (δίνουν δικαιώματα), το Στάδιο και τα ερείπια του Ναού του Διός, όπου δέσποζε κάποτε το διασημότερο έργο του Φειδία, το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία. Και μετά, για επιδόρπιο, στο Μουσείο της Ολυμπίας, θα δείτε, μεταξύ άλλων, το διασημότερο ίσως σωζόμενο άγαλμα της αρχαιότητας, τον Ερμή του Πραξιτέλη. Η ενιαία είσοδος στοιχίζει 12€ (άουτς, αλλά αξίζει).

Για τους φυσιολάτρες: Δόξα σοι Κύριε!



Θα αναφωνήσετε μόλις δείτε το αλπικό τοπίο που κρύβεται στην ορεινή Κορινθία, γύρω από τα νερά της λίμνης Δόξα: περιτριγυρισμένοι από τις επιβλητικές βουνοκορφές της Ζήριας, του Χελμού και της Ντουρντουβάνας με το αστείο όνομα να αντανακλώνονται στα όμορφα νερά της, θα νιώσετε μέρος μιας πανούργας συνομωσίας της φύσης. Επιβάλλεται να κάνετε μια βόλτα μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που ενώνεται με την ακτή με μια λεπτή λωρίδα γης, το οποίο λέγεται ότι φανερώνει ό,τι αγαπάτε (προσοχή στο τι θα ευχηθείτε λοιπόν) και ύστερα να βρείτε το κατάλληλο μέρος για να «στρωθείτε» στις όχθες της και να λιαστείτε ελεύθερα.

Πανοραμική θέα θα απολαύσετε από την Παναγιά των Βράχων, ένα μοναστήρι λαξευμένο στην πέτρα, λίγο έξω από το χωριό, ενώ για σούπερ ελληνική κουζίνα θα κατευθυνθείτε στα ταβερνάκια Αίπυτος και Ρέλια, στην Γκούρα.

Για τους Bon Viveur: Στην κοσμοπολίτικη Ερμιόνη



Σε απόσταση βολής από την Αθήνα, η Ερμιόνη προσφέρεται για ουζοποικιλίες και θαλασσινούς μεζέδες πλάι στο κύμα, ενώ οι λάτρεις των σπορ δεν θα χρειαστεί να κάτσουν ακίνητοι στιγμή: Από θαλάσσιο σκι μέχρι πεζοπορίες και βόλτες με αλογάκια, ό,τι περιπετειώδες λαχταρά η ψυχή σας, θα το βρείτε εδώ.

Μπόνους για φυσιολάτρες, το Μπίστι, στη μύτη της χερσονήσου, είναι ένα πανέμορφο και αγαπημένο πευκοδάσος για αγχολυτικούς περιπάτους στον ίσκιο και βουτιές στις παραλίες του καιρού επιτρέποντος. Παράλληλα, είναι και ένας «ανοικτός» αρχαιολογικός χώρος: ακόμα και σήμερα θα βρείτε απομεινάρια από ναούς της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, ενώ ίχνη από τα κυκλώπεια τείχη που κάποτε το περιτρυγύριζαν βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του.

Για καλό φαγητό με έμφαση στα θαλασσινά μπροστά στη θάλασσα, επιλέξτε τη Μαρία ή την Ταβέρνα του Σπυρανδρέα. Εγγυημένες επιλογές, με ωραία θέα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v