Τέλεια Σαββατοκύριακα με 40€ την ημέρα

Στο Πήλιο, το Γαλαξίδι, την Πρέβεζα και την Πελοπόννησο, βρήκαμε τέλεια δωμάτια με 20€ το άτομο. Και τα ρέστα… φαγητά.
Τέλεια Σαββατοκύριακα με 40€ την ημέρα
(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου (4-5/11).

Στην Αρχαία Ολυμπία



Ακόμα και δεν είστε ιδιαίτερα αρχαιολάτρης, η Αρχαία Ολυμπία είναι ένας μαγικός αρχαιολογικός χώρος, που αποκλείεται να σας αφήσει ασυγκίνητους. Δεν τελειώνει, όμως, εδώ: Στα πέριξ της θα ανακαλύψετε συγκλονιστικά τοπία, χωριουδάκια σταματημένα στον χρόνο, ένα από τα ωραιότερα δάση στην Ελλάδα, τη Φολόη, με τα μονοπάτια της που αυτή την εποχή ντύνονται τα χρυσαφιά τους, και τις όχθες του Λάδωνα, που ενδείκνυνται για κάθε λογής σπορ –κανό, ράφτινγκ, τοξοβολία και πάει λέγοντας. Οι δε τιμές της είναι από τις καλύτερες στην Πελοπόννησο –στα ταβερνάκια που θα βρείτε στο λινκ που ακολουθεί, ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 10-15€ το άτομο.

Διαβάστε περισσότερα - Ηλεία: Διαδρομές στην άγνωστη Πελοπόννησο



Πού θα μείνετε: Στα κουκλίστικα δωμάτια του Melia, το δίκλινο δεν θα σας κοστίσει περισσότερα από 17€ το άτομο. Ακόμα οικονομικότερα, στα 15€ το άτομο, είναι τα λιτά αλλά πεντακάθαρα και προσεγμένα δωμάτια του Hotel Hermes

Στο Γαλαξίδι


Δύο ωρίτσες μακριά από την Αθήνα, θα βρείτε ένα νησί… που δεν είναι νησί. Όσο οι φθινοπωρινές λιακάδες ακόμα καλά κρατούν, το Γαλαξίδι μας δελεάζει να απαρνηθούμε τα βουνά για χάρη της αρχοντικής του αύρας, της παραλιακής περαντζάδας, των πλακόστρωτων καλντεριμιών και –κυρίως– των θαλασσινών μεζέδων σε τραπεζάκια πλάι στο κύμα τα ηλιόλουστα μεσημέρια. Τα βράδια που θα πιάνει ψύχρα, θα το «γυρνάμε» σε μεζέδες και τσίπουρο σε χουχουλιαστά ταβερνάκια, τα οποία δε μας χρεώνουν περισσότερα από 12-15€ το άτομο για λουκούλλεια γεύματα. Αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα τους ξεχωριστά στο λινκ που ακολουθεί.

Διαβάστε περισσότερα - Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά



Πού θα μείνετε: Στα πανέμορφα δωμάτια του Ξενοδοχείου Κούκωνας, με 20€ το άτομο, ή στα σούπερ ευρύχωρα διαμερίσματα Νηρηίδες, ανάμεσα στο Γαλαξίδι και την Ιτέα, με 22,50€ το άτομο.

Στην Πρέβεζα



Πιθανότατα δεν το ξέρετε αν δεν την έχετε επισκεφθεί, αλλά η Πρέβεζα είναι μια από τις ομορφότερες μικρές πόλεις της Ελλάδας: Απλωμένη στη σκιά τριών κάστρων, με ένα πανέμορφο ιστορικό κέντρο γεμάτο πλακόστρωτα καλντερίμια και ηπειρώτικες, βενετσιάνικες και οθωμανικές αναφορές, μια προκυμαία ιδανική για απογευματινές βόλτες με φόντο το ηλιοβασίλεμα, και πολλά ολοζώντανα, παρεΐστικα μπαράκια, café και μεζεδοπωλεία, που φτάνουν και περισσεύουν για να γεμίσουν ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, χωρίς να ανοίξουν τρύπες στο μηνιαίο προϋπολογισμό μας.

Διαβάστε περισσότερα - Πρέβεζα: Στα σοκάκια μιας πόλης - έκπληξη

Πού θα μείνετε: Στα γλυκύτατα στούντιο του Lydia Rooms, με 20€ το άτομο για το δίκλινο με θέα θάλασσα, ή στο διαμέρισμα Teris Apartment, που φιλοξενεί μέχρι 4 άτομα με 35€ (ήτοι κάτι λιγότερο από 9€ το άτομο).

Στον Άγιο Λαυρέντιο του Πηλίου


Ήταν, μέχρι πρόσφατα, το αγαπημένο μυστικό ντόπιων και φανατικών… Πηλιόφιλων. Πλέον, είναι ξακουστό ως ένα από τα –αντικειμενικά– ομορφότερα χωριά του Πηλίου. Τα επιβλητικά αρχοντικά του, κρυμμένα ανάμεσα σε καστανιές και αγριοκερασιές, πλαισιώνουν λιθόστρωτα δρομάκια σε ένα σκηνικό που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ολόκληρο το Πήλιο σε μικρογραφία. Για ένα μίνι μάθημα αρχιτεκτονικής, αναζητήστε τα τρία διασημότερα αρχοντικά του χωριού: του Γκλαβάνη, με τα εμφανή ανατολίτικα στοιχεία, του Παπαθανασίου, με τα νεοκλασικά χαρακτηριστικά, και του Κανταρτζή, με τα τοξωτά παράθυρα. Για φαγητό θα καθίσετε στο Δρυάδων Γεύσεις, όπου θα δοκιμάσετε εξαίσια πηλιορείτικη κουζίνα, όπως το μπουμπάρι (έντερο γεμισμένο με ρύζι και κιμά). Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει με τίποτα τα 15€ το άτομο.

Διαβάστε περισσότερα - 5 χωριά για σούπερ σαββατοκύριακα τον Σεπτέμβριο

Πού θα μείνετε: Στα υπέροχα δωμάτια της Φωλιάς με 20€ το άτομο ή του Sarafis Guesthouse, επίσης με 20€ το άτομο. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v